EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,11 RON
(0%)
GBP
5,36 RON
(+0.05%)
CHF
4,50 RON
(+0.01%)
BGN
2,48 RON
(-0.08%)
BYN
1,67 RON
(+0.27%)
CAD
3,07 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,94 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.01%)
CZK
0,18 RON
(+0.01%)
INR
0,05 RON
(-0.07%)

Ce deputat mi-a cerut rentă viageră ca să mă ajute în afaceri

– Citiţi aici povestea parlamentarului care şi-a negociat implicarea în sprijinirea unei afaceri propuse de un aşa zis investitor arab. Alesul a refuzat să primească prea mulţi bani o dată, cerând rentă viageră lunară. Numele lui?

În urmă cu aproximativ o lună, RL a realizat un experiment prin care a vrut să testeze disponibilitatea parlamentarilor de a se implica în afaceri private. În acest scop, am expediat către 460 de deputaţi şi senatori un SMS capcană, în care pretindeam că reprezint un fond de investiţii din Emiratele Arabe Unite şi le propuneam aleşilor să facem afaceri împreună în România. Aproape un sfert din membrii Legislativului au răspuns pozitiv acestei propuneri.

La o săptămână distanţă am avut parte însă de o imensă surpriză. Pe numărul de telefon de la care am expediat SMS-ul capcană am fost sunat de deputatul Iosif Blaga (PDL), care s-a comportat de parcă nu ar fi ştiut nimic despre experimentul nostru.

Deputatul Blaga m-a abordat încercând să afle detalii despre afacerea propusă de „investitoarea Lynn Fischer” din Emiratele Arabe. I-am propus acestuia să ne întâlnim într-unul din barurile de la „Mariott Grand Hotel”. Am venit la întâlnire însoţit de o colegă care a jucat rolul investitoarei Fischer şi de un prieten actor, care a pretins că este traducătorul fondului de investiţii arab. Dialogurile purtate cu parlamentarul Blaga dezvăluie mecanismele folosite de aleşi pentru a se implica în afaceri fără a se expune însă restricţiilor prevăzute de lege.

Deputatul a refuzat ideea de a primi un comision din afacere, într-o singură tranşă, deoarece „sumele mari bat la ochi”, spunându-ne însă că ar dori o rentă viageră lunară, în schimbul serviciilor pe care urma să le presteze. „Interesul meu ar fi de-o altă natură, nu aşa. Pe mine nu mă interesează banii. Se obişnuieşte sau nu se obişnuieşte nu ştiu, dar poate fi un fel de rentă viageră, ceva de genul ăsta, ştii? Aşa în timp, cotă parte din profit, dar nu din profit, o sumă, nu-i asta problema, vedem noi. E periculos să iei la un moment dat o sumă de bani, e foarte periculos„, a spus deputatul Iosif Blaga. Iată cum au decurs întâlnirile cu Iosif Blaga. Continuarea în România Liberă

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata