EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Facebook intervine în prevenirea sinuciderilor

Facebook, cea mai importantă reţea socială din lume, a pus la punct un sistem de avertizare pentru prevenirea riscului de sinucidere în rândul utilizatorilor săi.

De acum, membrii reţelei îşi pot manifesta îngrijorarea faţă de un mesaj postat de un prieten, scrie site-ul maxisciences.com. De acum înainte, Facebook poate fi anunţat că un prieten se gândeşte să se sinucidă, datorită unui nou sistem de avertizare.
Utilizatorii alarmaţi de mesajul unui membru al reţelei pot completa şi trimite un formular în care trec URL (reperul uniform de resursă), numele persoanei şi reţelele la care este membru. Odată avertizaţi, moderatorii Facebook verifică credibilitatea informaţiilor şi decid să alerteze poliţia sau nu.

Moderatorii se declară totuşi foarte prudenţi în privinţa procedurii. Pentru moment, căutarea temenului ‘sinucidere’ pe Facebook trimite mai întâi utilizatorii la alte site-uri care pot ajuta o persoană în pericol. Numai după această rapidă sensibilizare formularul se poate accesa. Sistemul funcţionează experimental de trei luni. Până acum s-au înregistrat mai multe alarme şi toate s-au dovedit justificate.
Procedura ar fi fost lansată după sinuciderea printr-o supradoză a unei utilizatoare a reţelei. Aceasta îşi împărtăşise intenţiile prin mesaje postate, rămase fără ecou. Facebook a fost criticată atunci pentru că nu a făcut nimic pentru a preveni incidentul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata