Mugur Isărescu susţine că economia românească este stabilă şi sănătoasă

Economia românească este stabilă şi sănătoasă şi este pregătită pentru investiţii profitabile solide, pe termen lung, a declarat miercuri (9 martie 2011) în cea de-a doua zi a Forumului Economic CCG-România-Bucureşti, Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR).

Acesta a adăugat că economia românească este pregătită pentru un nou ciclu de creştere economică sustenabilă, care se doreşte a fi pe termen lung. ‘În prezent, economia românească este stabilizată şi este pregătită pentru un nou ciclu de creştere sustenabilă. O creştere pe care o dorim pe termen mai îndelungat bazat pe factori care să nu ducă la apariţia dezechilibrelor din trecut, ci la diminuarea lor’, a subliniat Guvernatorul BNR.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în colaborare cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), Secretariatul General al Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) şi sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României, organizează, în perioada 8-10 martie, la Bucureşti, Forumul Economic CCG – România – Bucureşti: Oportunităţi de afaceri în Europa Centrală şi de Sud-Est.

Aceasta este prima manifestare economică de anvergură în Europa Centrală şi de Sud-Est şi are drept scop evidenţierea oportunităţilor de colaborare în domeniul economic, investiţional, de afaceri şi comerţ între statele participante. La eveniment au fost invitaţi să participe miniştrii economiei, industriilor şi comerţului din statele CCG, reprezentanţi ai altor ministere interesate, conducerea principalelor bănci, a camerelor de comerţ naţionale, reprezentanţi din mediul bancar-financiar, investiţional, de afaceri şi ai mediului academic.

Partea română va fi reprezentată de ministerele economice, Banca Naţională a României (BNR), Consiliul Naţional al IMM-urilor, Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi importatorilor din România (ANEIR), alte agenţii şi uniuni profesionale.

Loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Catavencu--O scrisoare pierduta spune

    Economia romaneasca este admirabila, este sublima, putem spune, dar lipseste cu desavarsire.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata