„Regina” demascată de preşedintele Pro Lex: Vasile Blaga, implicat în cazul şpăgilor din vămi

– Preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat că Vasile Blaga ar fi implicat în cazul şpăgilor din vămi. Lincu a mai declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că beneficiarul final al mitelor ar fi PDL, anunţă Ziare.ro

Liderul de sindicat a ieşit la atac după ce locuinţa lui a fost percheziţionată. Lincu este cercetat alături de alţi sidicalişti într-un dosar de delapidare. Vasile Lincu este cercetat alături de alţi doi sindicalişti, Florin Vîlnei şi Negoiţă Voinea.

Procurorii îi acuză că şi-ar fi însuşit peste 280.000 de euro din fondurile sindicatului, în perioada 2009-2010. Aceştia se acuză reciproc că ar fi vinovaţi de delapidare. De la locuinţa lui Vasile Lincu poliţiştii au ridicat mai multe acte contabile, dar şi un calculator. Acolo, spune Lincu, există informaţiile care arată cine este beneficiarul şpăgii din vămi.

Mai mulţi angajaţi ai vămilor, inclusiv şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, au declarat că preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, ar fi beneficiarul final al mitei din vămi. Preşedintele ANAF a negat că ar avea vreo implicare în cazul corupţiei din vămi.„Neg orice implicare a mea în asemenea fenomene de protecţie în sistemul vamal românesc. Nu sunt regina şi nici nu cred că există o regină”, a declarat şeful ANAF.

Vasile Lincu, preşedintele Pro Lex, a anunţat de aseară că va face dezvăluiri despre mafia din vămi. Domnul cu pricina este chiar cel care a lansat asemănarea dintre corupţia din vămi şi jocul de şah. La emisiunea”Ştirea Zilei” a declarat senin: „Regina e un om provenit din sistemul vamal şi care a urcat apoi rapid în politică”. La insistenţele realizatoarei Gabriela Firea şi a celorlalţi invitaţi, liderul de sindicat a mai spus: „A fost de două ori ministru în Guvernul României!”.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.