EUR
4,81 RON
(-0.08%)
USD
4,38 RON
(+0.99%)
GBP
5,65 RON
(+1.31%)
CHF
4,52 RON
(+0.24%)
BGN
2,46 RON
(+0.26%)
BYN
1,96 RON
(+0.97%)
CAD
3,28 RON
(+1.6%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,88 RON
(+0.84%)
JPY
0,04 RON
(+0.4%)
CZK
0,19 RON
(-0.13%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Sorin Oprescu: Mă onorează susţinerea USL, dar rămân în poziţia mea de independent

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat miercuri (9 martie 2011) că doreşte să candideze pentru un al doilea mandat din poziţia sa de independent.

„Eu o să mă prezint în faţa bucureştenilor pentru cel de-al doilea mandat cu realizările mele. Dacă dânşii vor să mă susţină (n.r.-USL), eu rămân în poziţia mea de independent. Mă onorează această susţinere”, a afirmat Oprescu.

El a precizat că îşi va vedea de drumul său – acela de a schimba Bucureştiul. „Douăzeci de ani de promisiuni. M-am plictisit. Mi-au luat şi din bani, mi-au pocit şi bugetul”, a mai susţinut oficialul primăriei Capitalei. Uniunea Social Liberală îl va susţine pe candidatul independent Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, dacă acesta se va dovedi soluţia pentru victorie în cazul Bucureştiului, chiar dacă „domnii Andrei Chiliman sau Marian Vanghelie nu vor fi fericiţi”, a declarat miercuri preşedintele PSD, Victor Ponta, co-preşedinte al USL.

Întrebat dacă s-a mai discutat în cadrul USL despre susţinerea candidatului independent Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, Ponta a răspuns afirmativ. „Da. Şi avem aceeaşi părere exprimată şi de Crin Antonescu şi de mine – în primul rând că vom avea un candidat comun, în al doilea rând că va fi candidatul care are şansele cele mai mari şi, în al treilea rând, dacă Sorin Oprescu este candidatul cu şansele cele mai mari e foarte bine să fie el candidatul.

Ştiu că domnul Chiliman (Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al Capitalei – n.r.) nu-i foarte fericit sau domnul Vanghelie nu e fericit. Întrebarea este, domnul Chiliman sau domnul Vanghelie sau domnul Piedone pot ei să aibă o şansă mai mare decât domnul Oprescu?
Dacă ne dovedesc ei lucrul acesta, nu-i nici o problemă. Dar e uşor să spui nu la ceva fără să vii cu o soluţie”, a spus liderul PSD. El s-a arătat convins că Sorin Oprescu, chiar dacă nu este membru PSD sau PNL sau în USL, se află „de partea cea bună”, adică „nu este omul sistemului lui Traian Băsescu”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata