EUR
4,81 RON
(-0.21%)
USD
4,43 RON
(-0.18%)
GBP
5,73 RON
(+0.09%)
CHF
4,53 RON
(-0.28%)
BGN
2,45 RON
(+0.06%)
BYN
1,99 RON
(+0.41%)
CAD
3,34 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(-0.25%)
AUD
2,93 RON
(-0.03%)
JPY
0,04 RON
(-0.92%)
CZK
0,19 RON
(+0.45%)
INR
0,06 RON
(+0.12%)

 

Victor Ponta: USL îl susţine pe Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei, dacă va fi soluţia pentru victorie

Uniunea Social Liberală îl va susţine pe candidatul independent Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, dacă acesta se va dovedi soluţia pentru victorie în cazul Bucureştiului, chiar dacă „domnii Andrei Chiliman sau Marian Vanghelie nu vor fi fericiţi”, a declarat miercuri (9 martie 2011) preşedintele PSD, Victor Ponta, co-preşedinte al USL.

Întrebat dacă s-a mai discutat în cadrul USL despre susţinerea candidatului independent Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, Ponta a răspuns afirmativ.
„Da. Şi avem aceeaşi părere exprimată şi de Crin Antonescu şi de mine – în primul rând că vom avea un candidat comun, în al doilea rând că va fi candidatul care are şansele cele mai mari şi, în al treilea rând, dacă Sorin Oprescu este candidatul cu şansele cele mai mari e foarte bine să fie el candidatul. Ştiu că domnul Chiliman (Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al Capitalei – n.r.) nu-i foarte fericit sau domnul Vanghelie nu e fericit.

Întrebarea este, domnul Chiliman sau domnul Vanghelie sau domnul Piedone pot ei să aibă o şansă mai mare decât domnul Oprescu? Dacă ne dovedesc ei lucrul acesta, nu-i nici o problemă. Dar e uşor să spui nu la ceva fără să vii cu o soluţie”, a spus liderul PSD.
El s-a arătat convins că Sorin Oprescu, chiar dacă nu este membru PSD sau PNL sau în USL, se află „de partea cea bună”, adică „nu este omul sistemului lui Traian Băsescu”.

„Pentru că bătălia va fi între sistemul condus de Traian Băsescu şi noi toţi ceilalţi. Şi da, cred că va fi un aliat foarte bun al nostru în această bătălie, chiar dacă nu… nu trebuie să fie membru de partid, nu trebuie să ne înţelegem întotdeauna, nu ştiu. Poate că deciziile lui ca primar nu plac întotdeauna pesediştilor sau peneliştilor.
Dar eu încerc să văd lucrurile la un alt nivel, nu la nivel de sector sau la nivelul de RADET sau RATB unde, iertaţi-mă de ce sunt şefi acum de la un anumit partid, cine face contractele? Nu cred că pe aceste criterii trebuie să luăm noi decizii atât de importante.

USL trebuie să câştige Bucureştiul, este obligatoriu acest lucru pentru că semnalul dat de la Bucureşti e important pentru toată ţara, aşa cum trebuie să câştige Iaşiul, Timişoara, aşa cum ar trebui să câştigăm Clujul, deşi e foarte greu, şi alte oraşe importante. Dar în primul rând Bucureştiul. Şi atunci, dacă soluţia de victorie pentru Bucureşti este Sorin Oprescu, atunci aceea va fi!”, a subliniat preşedintele PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata