Bărbatul care a depus plângere împotriva lui Galliano nu crede că stilistul este rasist

Bărbatul care a depus plângere la Paris împotriva lui John Galliano pentru afirmaţii antisemite nu crede că stilistul este ‘rasist’ sau ‘antisemit’ şi ‘nu doreşte ca fostului director al casei Dior să-i fie distrusă’ cariera.

El a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien. Bărbatul confirmă că designerul a făcut afirmaţiile antisemite în timpul unei altercaţii dintr-o cafenea pariziană, dar spune că este ‘convins că nu crede ce-a spus’. ‘Nu cred că este nici rasist, nici antisemit’, adaugă el.
‘De la acest incident, m-am informat despre activitatea lui. Am observat că preţuieşte diferenţele şi amestecă culturile în prezentările colecţiilor sale. Cred mai ales că este foarte bolnav şi că pentru el a fost înainte de toate o provocare’, mai spune cel care a depus plângerea.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Adezivul

El adaugă că nu poate decât să-şi menţină plângerea, ‘procedura judiciară fiind deja lansată’. Mai spune că regretă mediatizarea excesivă din jurul acestui subiect. ‘Pentru mine a fost o simplă dispută la bar. John Galliano nu merită asta. Nu vreau să fie distrus aşa’, încheie el. John Galliano urmează să compară în faţa justiţiei până la jumătatea anului pentru insulte rasiale, după o altercaţie cu un cuplu într-o cafenea din Paris.

El riscă cel mult 6 luni de închisoare şi 22.500 euro amendă. Reţinut în stare de ebrietate, el este acuzat că a proferat insulte rasiste şi antisemite. Designerul neagă faptele şi a depus, la rândul lui, plângere pentru calomnie, dar şi-a cerut şi scuze. Casa de modă Dior l-a concediat pentru că a declarat într-o secvenţă video că-l ‘adoră pe Hitler’.

Citeste si:  Marea Neagră: pepinieră de corupţie pentru petrol şi gaze?
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata