ÎCCJ confirmă: Dan Voiculescu „Felix” a facut poliţie politică

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins joi (10 martie 2011) recursul formulat de preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, şi a menţinut verdictul de colaborare cu fosta Securitate dat de Curtea de Apel Bucureşti. Decizia ÎCCJ este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, pe 5 februarie 2010, acţiunea preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, împotriva deciziei prin care Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitate. La 20 iunie 2006, Colegiul CNSAS i-a înmânat lui Dan Voiculescu decizia conform căreia liderul conservatorilor ar fi făcut poliţie politică.

Citeste si:  Moţiunea simplă pe tema transporturilor - respinsă

În iulie 2006, liderul PC a prezentat opiniei publice, prin intermediul avocatului său, deputatul Sergiu Andon, dosarul de urmărire informativă din perioada 1971-1980. Sergiu Andon a susţinut atunci că Dan Voiculescu a fost „turnat” de 17 colaboratori şi urmărit de aproape 30 de ofiţeri de securitate.
Potrivit CNSAS, Dan Voiculescu ar fi fost recrutat ca informator de Securitate comunistă, în februarie 1970, primind numele conspirativ „Mircea” şi ar fi ”relatat verbal despre contactele şi schimburile de pachete între sportivi români şi cei străini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valută” şi apoi, în Republica Socialistă Cehoslovacă, unde a însoţit ca translator echipele româneşti de hochei pe gheaţă.

Citeste si:  Daniel Morar: Am decis să pun capăt carierei mele în fruntea Ministerului Public
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close