China are încredere în zona euro

Guvernatorul Băncii centrale a Chinei, Zhou Xiaochuan, a declarat vineri (11 martie 2011) că China are încredere în economia zonei euro şi va sprijini ţările care se luptă să-şi depăşească dificultăţile fiscale, transmite AFP.

‘Deşi unele state din zona euro au dificultăţi, le vom sprijini puternic pentru a-şi depăşi dificultăţile bugetare şi a reuşi să-şi relanseze economiile’, a declarat Zhou Xiaochuan în contextul în care şefii de stat şi de guvern din cele 17 state membre ale zonei euro urmează să se întâlnească vineri la Bruxelles pentru a discuta despre criza datoriilor.
Luni, agenţia de evaluare financiară Moody’s a degradat cu trei trepte ratingul Greciei, care a fost retrogradată în categoria ţărilor care riscă intrarea în incapacitate de plată. De asemenea, joi Moody’s a retrogradat cu o treaptă ratingul Spaniei.

Citeste si:  Traian Băsescu: Salvări individuale din criza economică grea în care se află Europa şi lumea nu există

China s-a angajat încă de anul trecut să susţină ţările din zona euro care se confruntă cu o creştere a costurilor de creditare. China dispune de cele mai mari rezerve valutare din lume, evaluate la 2.847 miliarde de dolari la finele lunii decembrie 2010.
O mare parte din aceste rezerve, aproximativ 1.160 miliarde de dolari sunt plasaţi în bonuri emise de Trezoreria americană. În luna ianuarie a acestui an vice-guvernatorul Băncii centrale a Chinei, Yi Gang, a declarat că pieţele financiare vor rămâne una din principalele zone de investiţii pentru rezervele de schimb ale Chinei.

Citeste si:  Mario Draghi: BCE este gata să adopte noi măsuri de politică monetară dacă va fi nevoie
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata