Japonia decretează stare de urgenţă nucleară, în urma unor probleme apărute la o centrală

– Guvernul japonez a decretat stare de urgenţă vineri după-amiază după ce reactoarele unei centrale nucleare s-au oprit în urma cutremurului de 8,9 grade produs dimineaţă, iar sistemul de răcire a început să întâmpine probleme, scrie Wall Street Journal.

Autorităţile au precizat că până în prezent nu sunt informaţii despre scurgeri de radiaţii însă investighează sursa unui fum care iese de la unul din reactoare.
„Nu există indicii privind scurgeri de orice fel”, spune Yukio Edano membru în guvernul nipon.

Citeste si:  FMI va stabili azi dacă va mai acorda şi următoarea tranşă de împrumut României

Trei reactoare din centrala nucleară Tohoku, din Onagawa s-au închis automat vineri în urma cutremurului, în conformitate cu normele pentru care au fost proiectate. Un administrator al centralei nucleare din Onagawa a declarat că procesul de răcire a reactorului „nu se desfăşoară potrivit planului”, adăugând că a fost instituită „situaţia de urgenţă nucleară”.

Compania le-a cerut persoanelor care locuiesc în apropiere să îşi păstreze calmul. Reprezentanţii companiai au spus că investighează în continuare situaţia reactoarelor, însă până în prezent nu a fost detectată nicio scurgere.

Citeste si:  Economia Japoniei va cădea în recesiune în trimestrul I din 2011
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close