C. Antonescu: Dacă moţiunea de cenzură va trece, USL va propune un premier din partea PSD, probabil Ponta

Uniunea Social Liberală (USL) a stabilit că, în situaţia în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc va trece de Parlament, PSD va desemna premierul propus de Opoziţie, a declarat luni (14 martie 2011) preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Acesta a afirmat că, în opinia sa, preşedintele PSD, Victor Ponta, ar putea fi cel desemnat de social-democraţi pentru funcţia de şef al Executivului. ”Am luat decizia în funcţie de actuala structură parlamentară, pentru că singurul criteriu prin care se propune un premier este conformaţia majorităţii parlamentare care îl susţine. Noi avem astfel de criterii.
Din punctul meu de vedere, după toate probabilităţile, poate să fie Victor Ponta, pentru că în actuala conformaţie putem merge cu un premier al PSD care are cei mai mulţi parlamentari ai Opoziţiei.

Citeste si:  Mircea Geoană: Am decis să susţin moţiunea de cenzură

Numai că nu fac eu această desemnare. Trebuie să vină mai întâi de la PSD această propunere, dar noi nu avem nicio problemă”, a declarat Antonescu, co-preşedinte al USL. Crin Antonescu a susţinut că în cazul în care preşedintele Traian Băsescu nu va accepta propunerea de premier venită din partea opoziţiei, atunci ”se va proceda la suspendare”. Întrebat dacă mai este luată în calcul şi varianta unui premier tehnocrat, Crin Antonescu a spus că reprezentanţii USL au renunţat la această posibilitate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close