E.ON România: Preţul gazelor va exploda la iarnă

– Gazele naturale se vor scumpi foarte mult spre finalul acestui an, din cauza cotaţiilor ridicate de acum ale petrolului, spune Frank Hajdinjak, CEO al E.ON România.

Populaţia ar trebui să primească un procent mai mare de gaze de producţie internă pentru a putea suporta preţul, a declarat oficialul companiei germane într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Deciziile din ultimii doi ani ale autorităţilor de a plafona preţul gazelor pentru populaţie din considerente politice, în timp ce cotaţiile au urcat pe pieţele internaţionale, se întorc acum împotriva românilor. Operatorii de pe piaţa gazelor spun că au pierderi de sute de milioane de lei, iar o revenire bruscă la preţul corect ar şoca pe toată lumea.

Citeste si:  Retrospectiva economică (săptămâna 25 - 31 august 2014)

În opinia lui Hajdinjak, o soluţie ar fi formarea unui coş special de gaze pentru populaţie, care să conţină un procent foarte mare de resurse interne. În prezent, toţi consumatorii utilizează aceeaşi proporţie de gaze interne şi de import, iar preţul celor autohtone este de două ori mai mic. „Anul trecut a fost uşor să fie luată o decizie similară pentru consumatorii industriali. Nu înţeleg de ce nu s-ar face acelaşi lucru şi pentru cei casnici”, a mai spus Hajdinjak.

Citește și
1 Comentariu
  1. mircea toader pdl spune

    pina la iarna statu va trece la nationalizarea companiilor din domeniul energetic pentru a-sii apara interesele ! asa ca …adio eon, omv, etc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata