Emil Boc: Pensiile vor fi majorate în 2012

Pensiile vor fi majorate, în 2012, cu rata inflaţiei, dar şi în raport cu salariul mediu brut pe economie, a declarat duminică (13 martie 2011) la Bacău, premierul Emil Boc. Acesta a dat asigurări că există resurse financiare suficiente pentru ca veniturile pensionarilor să crească anul viitor.

„În 2012, legea ne arată că pentru pensionari va fi indexată pensia cu rata inflaţiei plus 50% din salariul mediu brut pe economie, media lui, aşa cum este calculată în Legea pensiilor actuală. Nu-i mult, dar ce este sigur este că acest lucru se va face şi nu va fi o promisiune deşartă care să nu aibă acoperire”, a afirmat primul-ministru. De asemenea, premierul s-a referit la contribuţia de asigurări de sănătate impusă pensionarilor.

Citeste si:  Guvernul a decis majorarea TVA la 24%

El susţine că „niciun pensionar cu pensia de sub 740 de lei nu are pensia afectată prin impunerea contribuţiei de asigurări de sănătate”. „Am spus că cei care au pensiile sub valoarea medie să nu fie afectaţi, pentru că ştiu că încă e greu. Eu sunt conştient de aceste realităţi. În acelaşi timp, sunt conştient că fondul de sănătate are nevoie de bani, pentru că avem nevoie de mai mulţi bani şi investiţii în sistemul sanitar, pentru că acolo e viaţa fiecăruia dintre noi”, a adăugat Boc.

Citeste si:  Restantele la credit depasesc ritmul de crestere a creditarii
Citește și
2 Comentarii
  1. Gabi spune

    Omului asta chiar nu-i e rusine sa scoata asememnea IN CONTINUU asemenea INEPTII=MINCIUNI !!

  2. gabriel spune

    normal ca va creste pentru ca 2012 e an electoral,sa vedem cine va mai voteaza nenorocitilor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close