Copil de 12 ani din Braşov, împuşcat mortal de un alt copil

Un copil în vârstă de 12 ani a murit luni (14 martie 2011) seară, după ce a fost împuşcat mortal în cap cu o armă de vânătoare de un alt copil de aceeaşi vârstă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Poliţia oraşului Rupea a fost sesizată despre tragicul eveniment de A. Cristina de 38 de ani, în jurul orei 19.00. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, aceasta se deplasa cu un autoturism în care avea arma de vânătoare cu alice, deţinută legal de soţul ei, între localităţile Beia şi Paloş.
În autoturism se aflau fiul ei de 12 ani, A. Manuel, şi un prieten, C. Florin, tot de 12 ani. La un kilometru de satul Paloş, A. Cristina a oprit autoturismul şi i-a lăsat pe cei doi minori să tragă cu arma pe câmp în două sticle goale.

Citeste si:  Contractele colective, prevăzute expres de proiectul Codului muncii, după amendare

Minorul A. Manuel a tras un foc în direcţia sticlelor, după care a intenţionat să îi dea arma celuilalt minor, moment în care, din cauza neatenţiei în manipularea armei, a apăsat pe trăgaci şi l-a împuşcat mortal în cap pe C. Florin. Cadavrul copilului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Braşov, iar poliţiştii au început ancheta.

Deţinătorul legal al armei a fost sancţionat contravenţional pentru neasigurarea corespunzătoare a armei şi i s-a suspendat dreptul de deţinere şi folosire al armei, iar soţia sa este cercetată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. „Copilul A. Manuel este cercetat pentru omor din culpă”, a precizat purtătorul de cuvânt comisarul-şef Liviu Naghi.

Citeste si:  Bugetul prezentat de Primăria Iaşi, praf în ochii ieşenilor
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close