De ce se feresc românii de chilipirurile imobiliare

– Creditorii au executat, anul trecut, casele a peste 1.000 de români, însă licitaţiile organizate pentru vânzarea imobilelor au avut rezultate lamentabile: doar 10-15% dintre acestea şi-au găsit cumpărători.

Diminuarea veniturilor de pe parcursul anului trecut va determina cel puţin o dublare a numărului de executări în acest an, afirmă consultanţii din piaţa imobiliară. Vânzările de locuinţe executate ar putea creşte şi ele în condiţiile în care unele imobile au fost scoase la licitaţie şi de câte 40 de ori (!), scrie Capital.ro.

„Nu se vând pentru că nu sunt bani şi din cauza riscurilor pronunţate pe care le implică o asemenea tranzacţie, adică pot apărea cazuri de contestare a executării. Cei care au cumpărat probabil au ajuns la un echilibru între preţ şi risc. Pe de altă parte, lumea aşteaptă condiţii mai bune şi să coboare preţurile. Acest lucru nu se va întâmpla, pentru că nici băncile nu sunt dispuse să vândă cu orice preţ“, comentează Liviu Fenoghen, preşedintele Asociaţiei Executorilor Bancari.

Citeste si:  O cină de Anul Nou Chinezesc va costa 60.000 de dolari într-un hotel din China
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata