EUR
4,84 RON
(-0.05%)
USD
4,27 RON
(+0.34%)
GBP
5,38 RON
(+0.07%)
CHF
4,55 RON
(-0.06%)
BGN
2,47 RON
(+0.25%)
BYN
1,75 RON
(+0.25%)
CAD
3,15 RON
(+0.13%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.15%)
JPY
0,04 RON
(+0.19%)
CZK
0,18 RON
(-0.07%)
INR
0,06 RON
(+0.59%)

Din ce în ce mai mulţi ţărani din China îşi vând produsele pe Internet

Din ce în ce mai mulţi ţărani agricultori chinezi îşi vând produsele pe internet, accesând astfel o piaţă mult mai mare de desfacere pentru produse decât orice piaţă locală sau regională, conform AFP.

De-a lungul anilor Wang Yulan şi soţul său mergeau la piaţă în Beijing pentru a-şi vinde legumele pe care le recoltau. În prezent ei nu mai trebuie să se deplaseze şi obţin profituri mai mari din vânzarea pe internet. În urmă cu doi ani cei doi fermieri au investit într-un calculator iar în prezent fac tranzacţii pe internet, conform agenţiei franceze de presă.
‘O piaţă foarte mare s-a deschis şi pentru a ajunge la ea nu ai nevoie decât de un calculator’, susţine Wang Yulan, în vârstă de 55 de ani. Ajutată de nepoata sa, ea explică cum se conectează la site-ul de vânzare a produselor agricole aptc.cn.

‘Internetul este foarte practic. Clienţii îţi transmit dinainte comanda, iar noi le pregătim şi le trimitem produsele’, mai adaugă ea. După ce s-a apucat alături de soţul său, Liu Shujin, 66 de ani, să-şi vândă legumele pe internet, veniturile lor aproape că s-au dublat, ajungând până la 30.000 de yuani pe an (3.300 de euro), iar viaţa lor s-a îmbunătăţit simţitor. ‘Nu mai trebuie să ne ducem nicăieri pentru a ne vinde produsele. Facem totul de la noi de acasă’, mai adaugă ea.

De asemenea, în 2006, operatorul chinez de telefonie mobilă China Mobile a lansat un serviciu dedicat special agricultorilor, denumit Nongxintong. Acest serviciu oferă prin SMS informaţii actualizate în timp real despre starea vremii şi evoluţia preţurilor produselor agricole. O linie telefonică gratuită şi un site de internet specializat au fost de asemenea puse la dispoziţia fermierilor chinezi. Costurile accesării acestor servicii sunt de doar 2 yuani pe lună (0,2 euro). Utilizarea internetului şi a tehnologiilor de comunicare modernă le permite fermierilor să răspundă mai bine cererilor pieţei, mai notează AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata