Românii au cheltuit 4 milioane de euro pe autoturisme de lux, în luna februarie

– Iubitorii de maşini scumpe sfidează criza! 4 milioane de euro este suma pe care românii au cheltui-o luna trecută pentru a-şi băga în garaje autoturisme de lux. De altfel, începutul lui 2011 pare să anunţe o dezmorţire a pieţei auto, după ce anul trecut vânzările de maşini au scăzut cu aproape o cincime, scrie Realitatea.net

Cel mai scump automobil înmatriculat luna trecută în România este un SUV Porsche Cayenne Turbo Preţul de pornire: 130.000 de euro. Cu 500 de cai putere sub capotă, autoturismul poate atinge o viteză de 100 de kilometri la oră în doar 5 secunde.

Dovada: Porsche România a mai vândut în luna februarie alte şapte versiuni diesel ale SUV-ului, ce-i drept cu ceva mai puţini cai putere: doar 240.

Al doilea cel mai scump automobil nou înmatriculat luna trecută în România este un Audi A8L. Deşi porneşte de la 120.000 de euro, preţul său poate ajunge şi la 200.000 în funcţie de dotări.

Pe poziţia a treia în topul celor mai scumpe maşini achiziţionate de români în februarie se află SUV-ul Range Rover, care are un preţ de pornire de aproape 100.000 de euro.  Trei astfel de modele şi alte cinci în varianta sport, al căror preţ porneşte de la 70.000 de euro au fost înmatriculate în ţară.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.