Şantaj cu datele pacienţilor MedLife

Un angajat ameninţat cu demiterea le-a cerut şefilor clinicii nu mai puţin de 300.000 de euro pentru a nu face publice fişele medicale ale pacienţilor, scrie [block]0[/block]

Zeci de persoane publice, aflate pe lista pacienţilor clinicii MedLife, au fost la un pas de a-şi vedea publicate pe internet fişele medicale.

Asta, după ce un angajat al firmei care administra reţeaua IT a unităţii medicale a copiat baza de date – care conţinea, pe lângă datele de identitate, şi fişele medicale ale câtorva zeci de mii de pacienţi – şi a ameninţat că o va face publică dacă nu va primi 300.000 de euro de la proprietarii clinicii. De altfel, e vorba despre cea mai mare sumă pretinsă până acum în România în cazul unui şantaj.

„Nu doar suma pretinsă a fost importantă, ci mai ales impactul pe care l-ar fi avut asupra clienţilor publicarea fişelor medicale. Ca să nu mai vorbim despre modul în care ar fi fost afectat renumele clinicii”, au explicat surse din rândul anchetatorilor de la Combaterea Criminalităţii Organizate, care au făcut cercetări în acest caz.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.