Adrian Năstase: Cu sau fără Boc, Băsescu şi PDL vor guverna după aceeaşi doctrină a clientelei de cumetrie

Preşedintele Consiliului Naţional (CN) al PSD, Adrian Năstase, consideră că relansarea guvernării reprezintă doar ”o iluzie cu care se îmbată pedeliştii”.

”Cu Boc sau fără Boc, Băsescu şi PDL vor guverna ţara după aceeaşi doctrină a clientelei de cumetrie… Cert este că demisia sau nedemisia lui Boc este un fapt irelevant. Dacă actualul premier va pleca, Băsescu va numi un ‘alt Boc’, care să se supună ordinelor sale. Deci, nu vom asista o schimbare de fond”, a declarat, marţi, liderul social-democrat, într-o postare pe blogul personal.

El a adăugat că nu crede că schimbându-l pe Boc, Traian Băsescu va recunoaşte ”eşecul guvernării şi dezastrul creat de umilul său servitor”. Potrivit liderului CN al PSD, motivul întâlnirii şefului statului, duminică seară, cu membrii PDL l-a reprezentat teama că unii parlamentari vor vota la moţiunea de cenzură a opoziţiei împotriva lui Boc.

Citeste si:  Ce urmează: impozitarea nunţilor, botezurilor şi banchetelor?

”Pentru a-i determina pe deputaţii şi senatorii pedelişti să stea cuminţi în bănci, Traian Băsescu le-a promis debarcarea lui Emil Boc, avansând din nou ipoteza premierului independent. Nu ştiu dacă se va ţine de cuvânt sau este o strategie menită să-i păcălească pe parlamentarii puterii”, a declarat liderul social-democrat.
Adrian Năstase a criticat faptul că, după ce a ratat obiectivul fundamental al oricărei guvernări, acela de a oferi populaţiei o viaţă mai bună, PDL are acum o nouă ţintă – ”să scape România de pacostea socialistă”.

”După o astfel de declaraţie, cred că este clar pentru toată lumea că premierul Boc este foarte departe de problemele reale ale românilor. Actuala putere este fie jenant de penibilă, fie total lipsită de simţul realităţii. Aflat (încă) în fruntea guvernului doar pentru că aşa vrea Traian Băsescu, premierul Boc vorbeşte iar de parcă s-ar afla în opoziţie”, a spus Năstase.

Citeste si:  Sebastian Lăzăroiu: O colaborare cu PNL nu este posibilă, cu liberalii adevăraţi da

El a reamintit cum, în 2008, Traian Băsescu şi-a asumat, prin bilanţul de final de mandat, creşterea pensiilor şi a salariilor bugetarilor, realizată de guvernul liberal, la presiunea PSD. ”Premierul promite pensii mărite în anul electoral 2012, dar în acelaşi timp acuză opoziţia de demagogie şi populism. Această atitudine publică inconsecventă, incoerentă şi duplicitară exprimă foarte bine doctrina PDL despre care vorbeam zilele trecute: clientela de cumetrie.

După ce a tăiat pensiile şi salariile şi a adus milioane de români în pragul sărăciei, Emil Boc face acum promisiuni. Îl şi văd pe Traian Băsescu şoptindu-i la ureche: ‘Emile, mai dă-le 100 de lei, dar nu acum, ci în pragul campaniei electorale”’, a mai afirmat Adrian Năstase pe blogul personal.

Citeste si:  Reduceri de până la 30% la Târgul Internaţional de Carte Librex
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close