Cât timp să depozitezi leii pentru a avea câştig maxim

– Dobânzile oferite de bănci pentru depozitele în lei la termen pe 6 sau 12 luni sunt în prezent cele mai mari de pe piaţa bancară. Anul trecut economiile pe 1-3 luni erau cele mai profitabile.

Deponenţii au de câştigat cel puţin un punct procentual dacă păstrează economiile în bancă o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an şi nu aleg un depozit pe maximum trei luni, aşa cum sunt obişnuiţi.

În ultimul timp, băncile oferă dobânzi mai mari la depozitele cu scadenţe mai mari. Trei din cele mai mari bănci aplică această strategie. Banca Transilvania, care în 2010 oferea cele mai mari dobânzi la lei pentru depozitul pe 111 zile, plăteşte cel mai mult acum, respectiv 7,5% pe an, pentru economiile la termen pe 12 luni în lei. Aceeaşi situaţie este valabilă la Banca Comercială Română (care are însă o promoţie şi la economiile pe trei luni) şi BRD SocGen.
Cele mai mari dobânzi la depozitele în lei urcă până la 8% pe an.

Citeste si:  ANR susţin că documentele arse la Facultatea de Litere erau importante

Băncile ar putea fi obligate să păstreze câştigurile pentru economii la nivelurile actuale cel puţin câteva luni de acum încolo, datorită perspectivelor inflaţioniste, scrie EVZ.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata