EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.05%)
CHF
4,50 RON
(+0.01%)
BGN
2,48 RON
(-0.08%)
BYN
1,67 RON
(+0.27%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.01%)
CZK
0,18 RON
(+0.01%)
INR
0,05 RON
(-0.07%)

Gyorgy Frunda: Este posibil ca în viitorul apropiat să asistăm la schimbarea premierului

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda susţine că este posibil ca în viitorul apropiat să fie schimbat premierul Emil Boc, în contextul în care PDL îşi ”va menţine prevederea statutară potrivit căreia liderul partidului nu poate să fie şi prim-ministru”.

„Cred că protocolul semnat între partidele aflate în arcul guvernamental trebuie să fie pus în practică şi Guvernul trebuie să lucreze la actele normative care decurg din acest protocol. Pe de altă parte, lupta din cadrul Partidului Democrat Liberal pentru şefia acestei formaţiuni politice va influenţa activitatea guvernamentală din viitorul apropiat, cel puţin până la mijlocul lui mai.

Cred că vom asista la schimbări, dacă PDL îşi menţine acea prevedere statutară potrivit căreia liderul partidului nu poate să fie prim-ministru, premier, atunci e posibil ca săptămâna viitoare, sau în viitorul apropiat, nu ştiu exact dacă săptămâna viitoare, în orice caz curând, să asistăm chiar la schimbarea premierului”, a afirmat Frunda, joi, la RFI.
El a mai precizat că, din punctul său de vedere, colaborarea cu Emil Boc a fost bună, precizând că eventualele reproşuri pe care i le-ar face şefului Executivului sunt în domeniul economic-financiar.

„Eu cred că activitatea domnului Emil Boc a fost bună. Colaborarea cu dânsul este bună, reproşurile pe care eu, personal, le fac sunt în domeniul economic-financiar. Acolo cred că Guvernul, în primul rând miniştrii de resort, dar şi premierul în funcţie au o responsabilitate mare şi cred că acolo nu s-a făcut nici minimul aşteptat de populaţia acestei ţări.

Dar, în ceea ce priveşte colaborarea între formaţiunile care formează Coaliţia, premierul şi-a făcut treaba şi îşi face treaba”, a mai spus Frunda. În ceea ce priveşte posibilitatea numirii unui premier tehnocrat, Frunda susţine că el este împotriva unei astfel de soluţii, apreciind că în contextul actual România are nevoie de o personalitate puternică pentru funcţia de prim-ministru, care să găsească soluţii pentru ieşirea din criză.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata