Avocată din Bucureşti, trimisă în judecată pentru că a înşelat 5 persoane cu 100.000 de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au trimis în judecată o avocată din Baroul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, în perioada mai-iulie 2010, avocata a indus în eroare un număr de cinci persoane cu privire la închirierea şi ulterior achiziţionarea a şapte imobile situate în centru istoric al Capitalei, pretinzând şi primind de la persoanele vătămate suma totală de 100.000 de euro.
Astfel, avocata a afirmat în mod mincinos că imobilele sunt în proprietatea Primăriei Municipiului Bucureşti, că aceasta doreşte să le închirieze şi apoi să le înstrăineze rapid, pentru că nu mai are fonduri să le întreţină.

Citeste si:  Un american a pledat vinovat pentru jefuirea a 26 de bănci în 2 ani

În câştigarea încrederii părţilor vătămate, un rol decisiv l-a avut şi împrejurarea primirii de la avocată de planuri, schiţe şi explicaţii concrete pentru fiecare imobil în parte, iar într-un caz, chiar a unor chei despre care inculpata a susţinut că sunt pentru uşile de acces în spaţiile cu privire la care s-au încheiat contracte.
De asemenea, avocata a emis, de fiecare dată, la momentul primirii banilor, bilete la ordin prin care garanta restituirea sumelor primite în caz că nu se perfectau contractele, pentru a convinge persoanele păgubite de corectitudinea afacerilor, bilete la ordin cu privire la care s-a constatat că nu exista disponibil. Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

Citeste si:  Atenţionare Cod Galben de ger în 37 de judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, până pe 3 februarie
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata