Cutremurul din Japonia, cele mai recente informaţii

Puternicul seism produs la 11 martie, în Japonia, urmat de tsunami şi de accidentul de la centrala nucleară Fukushima, s-a soldat cu mii de victime şi enorme pagube materiale, informează luni (14 martie 2011) Reuters, care prezintă cea mai recentă situaţie.

NUMĂRUL VICTIMELOR – În total, s-a confirmat moartea a 8.649 de persoane şi dispariţia a încă 13.262.

NUMĂRUL PERSOANELOR EVACUATE – Au fost evacuate 349.349 de persoane, care au fost adăpostite în tabere improvizate, a indicat Agenţia naţională de poliţie. Guvernul a extins zona de evacuare în jurul centralei nucleare de la Fukushima, mărind raza suprafeţei de la 10 kilometri la 20 de kilometri.

Citeste si:  Găini ouătoare în baterii: Posibile proceduri de infringement pentru 11 state în 2012

De asemenea, autorităţile le-au recomandat persoanelor aflate pe o rază de 30 de kilometri, în jurul complexului nuclear Fukushima Daiichi, să nu-şi părăsească locuinţele

ÎNTRERUPEREA CURENTULUI ELECTRIC – În total, 242.927 de persoane din nordul Japoniei au rămas fără curent electric de duminică seara, a anunţat operatorul Tohuku Electric Power Co.

ÎNTRERUPEREA APROVIZIONĂRII CU APĂ – Cel puţin 1,04 milioane de persoane din 11 prefecturi au rămas fără apă începând de sâmbătă, conform Ministerului Sănătăţii.

NUMĂRUL CLĂDIRILOR AVARIATE – Au fost complet distruse cel puţin 14.637 de locuinţe, conform Agenţiei naţionale de poliţie.

Citeste si:  Hackerii Anonymous, care au declarat război Statului Islamic, au spart peste 5.000 de conturi ale teroriştilor

IMPACT ASUPRA ECONOMIEI – Conform unor estimări neoficiale ale Băncii Mondiale, pagubele provocate Japoniei de recentul cutremur urmat de tsunami s-ar putea cifra între 122 de miliarde de dolari şi 235 de miliarde de dolari, reprezentând 2,4-4 la sută din Produsul Intern Brut al ţării, şi ar putea afecta semnificativ nivelul PIB în acest an ($1=81.66 yeni).

Citigroup apreciază la 5-10 mii de miliarde de yeni pagubele produse de recenta catastrofă naturală construcţiilor şi infrastructurii Japoniei, iar Barclays Capital estimează pierderile la 15 mii de miliarde de yeni /183,7 miliarde dolari/, respectiv 3% din PIB-ul ţării. Goldman Sachs se aşteaptă la pierderi totale de 16 mii de miliarde de yeni şi la o diminuare cu 0,5-2 procente a PIB-ului Japoniei în trimestrul doi al acestui an.

Citeste si:  Case de tortură, descoperite în plin centrul capitalei columbiene

AJUTOARE – Conform Ministerului de Externe nipon, până duminică oferiseră ajutor Japoniei 128 de ţări şi 33 de organizaţii internaţionale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata