Parcările din centrul Capitalei, împărţite între clanuri

– Parcările din zonele centrale ale Capitalei sunt de ani buni surse de venit pentru parcagiii clandestini. Aceştia sunt organizaţi în clanuri, câştigă la „negru” peste 3.000 de lei lunar fiecare şi ignoră sutele de amenzi primite de la jandarmi, scrie România Liberă

În centrul oraşului şi în zonele cu vad, pline de baruri, restaurante sau magazine, există sute de locuri de parcare care aparţin primăriei. Bine ar fi ca toţi banii strânşi de pe urma taxelor achitate de şoferii care opresc în această zonă să ajungă în bugetul local. Raportul Poliţiei Locale arată că parcagiii sunt constituiţi în adevărate caste, care au sub control anumite teritorii.

Realitatea este alta. După ora 18.00, în loc de funcţionari publici, zeci de tineri, unii ce par a fi copii ai străzii, au pus stăpânire pe aceste parcări şi cer bani şoferilor. Nu eşti obligat să îi plăteşti, dar altfel rişti ca la întoarcere să îţi găseşti maşina zgâriată, un parbriz crăpat sau oglinda ruptă. „Stau şi ne pândesc, iar când avem treabă, sau nu suntem atenţi se năpustesc asupra şoferilor. Nu avem curajul să ne luăm de ei, oricum nu cred că am reuşi să-i alungăm. Nici autorităţile nu au ce face. Fie le dau amenzi, pe care nu le plăteşte nimeni, fie le iau banii, aşa cum am auzit că fac jandarmii”, spune Maria, o angajată a primăriei care rupe tichete în parcarea de la Universitate.

După ora 18.00, atunci când autorităţile îşi retrag angajaţii de pe stradă, parcagiii devin stăpânii absoluţi ai parcărilor. Este greu de înţeles de ce primăria nu angajează câţiva funcţionari care să împartă biletele şi pe timpul nopţii, preferând să renunţe la zecile sau sutele de mii de euro, care se duc lunar în buzunarele parcagiilor clandestini.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.