În Casa Verde, apa caldă este gratuită pe toată durata verii

– Dacă vrei să-ți reduci factura la apă caldă cu 60% și pe cea pentru încălzire cu 30%, apelează la programul Casa Verde. Acesta urmează să fie lansat la jumătatea lunii aprilie, scrie Capital.ro

Modernizați-vă locuința și înlocuiți vechiul sistem de încălzire a casei, cu bani din Fondul de Mediu fo­losind energia regenerabilă, care îmbunătăţește calitatea aerului, a apei şi a solului. Astfel, pentru in­stalarea panourilor so­lare, Fondul de Mediu acordă până la 6.000 de lei/beneficiar, iar pentru pompele de căldură,  până la 8.000 de lei.

Dacă optați pentru instalațiile de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă sau orice alt fel de reziduuri şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, primiți de la Fondul de Mediu 6.000 de lei. „La o casă cu suprafața utilă de 150 mp, în care locuiesc patru persoane, instalația pentru apa caldă costă în medie 10.000 de lei, așa încât în sarcina beneficiarului mai rămân doar 4.000 de lei. Într-o lună lucrarea este gata, iar toată vara ai apă caldă gratis“, spune Gheorghe Popescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.