100 de ani de istorie, aruncaţi la coş. Letea Bacău intră în faliment în 3 luni

– Unicul producator de hartie de ziar din tara isi traieste ultimele luni de existenta. Omul de afaceri Dumitru Sechelariu, care detine fabrica, spune ca mai asteapta doar trei luni pentru a gasi un cumparator pentru Letea, iar daca acesta nu va aparea, va declara falimentul. Cere 20 de milioane de euro pe companie.

La aproape doi ani dupa ce a anuntat ca fabrica Letea din Bacau este de vanzare, Dumitru Sechelariu e aproape descurajat c-ar mai putea gasi un cumparator, scrie MONEY.ro.

A scazut si din pretentii, doar – doar se va gasi cineva care sa-l scape de fabrica. Fara rezultat insa.
„Cu patru investitori am purtat discutii, dar nu s-a legat nimic. E ca si cum nimeni nu mai vrea sa investeasca in Romania. Ceream 50 de milioane de euro, acum as mai vrea doar 20 cu tot cu datorii. Vi se pare mult 20 de milioane de euro pentru o fabrica si 45 de hectare de teren?”, spune omul de afaceri bacauan.

Citeste si:  Barroso: Intrarea în incapacitate de plată a Greciei trebuie evitată cu orice preţ
Citește și
1 Comentariu
  1. LEIBU LICA spune

    Am lucrat ca inginer la aceasta fabrica intre anii 1958-1972. Imi amintasc intr’adevar ca erau salariati care de mai multe generatii lucrau erau legati nu numai material ci si suflerteste de acest loc de munca.
    A fost o iarna foarte grea si gheturile au rupt digul canalului ce alimenta fabrica cu apa. Nu numai muncitori ci si familiie sotii copii etc. au venit absolut voluntar au carat pamint pe targi pina s-a refacut alimentarea cu apa. A fost impresionant ca fara a fi obligati oamenii au pus umarul pentru locul lor de munca.
    La aceasta fabrica am avut onoarea sa cunosc cei mai buni meseriasi din toata cariera mea de inginer mecanic.Erau adevarati artisri faceau operatii care au disparut azi din meserie.
    Pacat ca se v-a inchide cest foarte important loc de munca pentru toata istoria orasului Bacau.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata