EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.04%)
CHF
4,50 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.44%)
BYN
1,67 RON
(+0.12%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(+0.42%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.19%)
INR
0,05 RON
(0%)

58 sectoare de plajă pentru două sezoane estivale, adjudecate la licitaţie

Un număr de 52 de sectoare de plajă pentru două sezoane estivale şi şase sectoare pentru un sezon estival au fost adjudecate în cadrul licitaţiei publice organizate pentru închirierea plajei Mării Negre, dintr-un total de 150 de sectoare scoase la licitaţie, în perioada 16-20 martie 2011, informează un comunicat al Administraţiei Naţionale Apele Romane (ANAR).

De asemenea, pe nouă sectoare de plajă a fost depusă o singură ofertă, iar pe cinci sectoare de plajă au fost depuse câte două oferte din care un ofertant a fost descalificat, urmând a se relua procedura de licitaţie. „SC Mamaia SA, având Hotel Mamaia, a fost descalificată întrucât în certificatul de atestare fiscală figură cu debite la bugetul de stat„, se arată în comunicatul ANAR. La această licitaţie pentru închirierea plajei Mării Negre au fost depuse 177 de oferte pentru un număr de 72 de sectoare din cele 150 scoase la licitaţie.

Toţi câştigătorii sunt agenţi economici care deţin active hoteliere în zonele licitate sau asociaţi, conform legii, cu deţinători ai unor astfel de active hoteliere în zonă.

ANAR precizează că începând de marţi şi până joi, 24 martie, cei nemulţumiţi pot depune contestaţii la sediul ABADL din Constanţa. „După finalizarea termenului de depunere al contestaţiilor, Comisia de soluţionare a contestaţiilor va avea un termen de 5 zile pentru a le soluţiona.

După finalizarea acestei faze, se va publică anunţul pentru etapa a II-a a acestei licitaţii, care va fi organizată în termen de 10 zile”, se menţionează în comunicat.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a organizat, în perioada 16 – 20 martie 2011, licitaţie publică pentru închirierea plajei Mării Negre, bun public din domeniul public al statului.

Pregătirea acestei licitaţii a început încă din luna noiembrie, când ABADL a transmis către Administraţia Naţională Apele Române, şi apoi către Ministerul Mediului şi Pădurilor, propunerile referitoare la ordinul pentru aprobarea instrucţiunilor privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiei publice, caietul de sarcini, contractul cadru de închiriere şi lista cu tarife. În acest fel, s-a dorit organizarea în timp util a licitaţiei, astfel încât agenţii economici care vor câştiga să aibă timpul necesar amenajării suprafeţelor de plajă pentru sezonul estival.

„În timpul elaborării şi aprobării caietului de sarcini au existat consultări cu reprezentanţi din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, tocmai pentru a cuprinde criteriile cu caracter turistic în cadrul acestei documentaţii. În acest sens, condiţiile referitoare la activitatea turistică însemna aproximativ 40% din punctajul final, restul de 60% fiind reprezentată de ofertă financiară„, se arată în comunicat.

Asociaţia Litoral – Delta Dunării a contestat marţi maniera de organizare a licitaţiei de atribuire a plajelor, organizată de DADL Constanţa, în baza ordinului emis de Ministerul Mediului, arătând că acţiunea a fost iniţiată fără consultarea mediului privat din turism.
Asociaţia Litoral – Delta Dunării a cerut demisia directorului DADL, Marian Mitrea, acuzându-l de faptul că instituţia pe care o conduce refuză constant dialogul cu cei implicaţi direct în turismul de pe litoralul românesc şi de lipsa unui raport în care să fie prezentate veniturile încasate din exploatarea plajelor şi modul cum sunt utilizate aceste fonduri.

Citește și
1 Comentariu
  1. filip george spune

    Plaja 3 papuci, mai precis golful vecin cu cartierul de vile al italienilor, pana in acest an a fost exploatata foarte bine de un intreprinzator privat. Acum, dupa licitatii, nici macar un cos de gunoi nu a pus noul beneficiar al plajei, nu mai zic sezxlong-uri sau umbrele, toilete, terasa etc. Si mai circula si zvonul ca vrea sa o subinchirieze… Are voie? Asta-i turtism??? Suntem deja in 4 iunie …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata