Programele naţionale de depozite pentru legume-fructe şi produsele agricole, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului

Programele naţionale de depozite pentru legume şi fructe şi pentru produsele agricole, iniţiate de Ministerul Agriculturii pentru sprijinirea suplimentară a producătorilor agricoli, vor fi discutate într-o primă formă în şedinţa de miercuri (23 martie 2011) a Guvernului, a declarat premierul Emil Boc la începutul şedinţei Executivului.

„Având în vedere strategia pe termen mediu şi lung pe care o pregătim cu privire la dezvoltarea agriculturii în România, cele două programe importante pe care le vom discuta chiar şi astăzi, într-o primă formă, mă refer la programul naţional de depozite pentru legume fructe şi programul naţional pentru produsele agricole care să vină cu un element suplimentar de sprijinire a mediului agricol, a acelora care lucrează în domeniu pentru a asigura cele necesare hranei în România”, a afirmat şeful Guvernului.

Citeste si:  Premierul spune că la rectificarea bugetară vor fi ajutaţi agricultorii afectaţi de secetă

Totodată, el a mai precizat că şi în cadrul programului de parteneriat public – privat vor fi reluate discuţiile cu privire la acele proiecte vizând sistemele de irigaţii care, de asemenea, urmăresc o mai bună susţinere a mediului agricol. Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat vineri, la Drăgăşani, că prioritatea absolută a ministerului este realizarea unor spaţii de depozitare şi a tehnologizării exploataţiilor agricole.

„Cât voi fi eu la minister voi stimula fermierii pentru crearea unor spaţii de depozitare şi pentru dotarea tehnică a fermelor mai mici sau mai mari. Este nevoie de tehnologie şi agregate de ultimă generaţie pentru rentabilizarea fermelor. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală aceste lucruri se pot realiza. Silozurile de cereale trebuie să fie o prioritate absolută astfel încât fermierii să-şi poată păstra marfa într-un sistem de îmbunătăţire a calităţii.

Citeste si:  Tallinn, prima capitală din lume unde locuitorii circulă gratuit cu transportul public

Să nu mai fie nevoiţi să-şi vândă produsele la preţuri mici imediat după recoltare. Silozurile şi păstrarea cerealelor în condiţii bune îi ajută pe fermieri şi la intrarea pe piaţă….
Problema depozitelor de legume şi fructe este importantă şi se află în atenţia noastră pentru că nu se pot valorifica fructele şi legumele pe marginea drumului. Este nevoie de o reţea de depozite mari, cu folosinţă diversă pentru fructe şi legume în care se pot menţine şi cantitate şi calitate”, a afirmat ministrul Tabără.

Citeste si:  În ultima zi din octombrie se trece la ora de iarnă
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata