Tinerii care deţin deja o garsonieră ar putea fi acceptaţi în programul Prima casă

Prim-ministrul Emil Boc a cerut, miercuri, în şedinţa de guvern, Ministerului Finanţelor Publice să analizeze posibilitatea ca şi tinerii care au deja o garsonieră să poată accesa programul „Prima casă”, pentru a-şi extinde condiţiile de locuit.

Ministerul Finanţelor va trebui să discute aceste soluţii şi cu băncile care oferă credite în program şi să prezinte Guvernului, săptămâna viitoare, concluziile. „Solicit Ministerului Finanţelor să analizeze în cadrul modificării programului Prima casă şi posibilitatea ca tinerii până în 35 de ani care au o garsonieră în proprietate să-şi îmbunătăţească confortul, pentru ca, dacă au un copil şi nu le mai ajunge garsoniera şi au nevoie de un confort suplimentar, să poată beneficia de programul ‘Prima casă’.

Citeste si:  Programul "Prima casă" va fi extins şi pentru românii care locuiesc în străinătate

Analizaţi acest aspect şi să ne prezentaţi concluziile pe săptămâna viitoare, inclusiv cu băncile să aveţi o asemenea analiză”, a subliniat şeful Executivului. De asemenea, el a subliniat că propunerea adresată, marţi, băncilor, de către Guvern, de împărţire cu statul a riscurilor în programul Prima casă a venit, de fapt, la iniţativa băncilor.

„Noi am luat act de o solicitare a mediului bancar de a îmbunătăţire a programul ‘Prima casă’ şi ne-am arătat deschişi la o asemenea variantă. Am îmbrăţişat propunerea, am discutat-o cu mediul bancar, există un acord de principiu pe marginea acestui subiect, urmând ca detaliile tehnice să fie procesate în această săptămână”, a menţionat primul-ministru.

Citeste si:  Traian Băsescu: Datorită politicii pe care România a generat-o, tinerii moldoveni pot circula şi învăţa în UE
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close