Care este CUVÂNTUL INTERZIS care îţi întrerupe convorbirea telefonică în China

– Guvernul de la Beijing a pus la punct un sistem care monitorizează conversaţiile telefonice şi taie automat liniile telefonice când sunt pronunţate anumite cuvinte interzise, scrie New York Times.

Un antreprenor chinez care discuta la telefon cu viitoarea lui soţie despre meniul pe care îl vor avea la nuntă s-a trezit cu telefonul întrerupt. Motivul: a spus de două ori că logodnica sa protestează prea mult.

Evident, bărbatul nu se referea la vreun protest al populaţiei împotriva regimului, dar sistemul pus la punct de guvernul chinez nu are de unde să ştie acest lucru. În momentul în care cuvântul „protest” este rostit, convorbirea este întreruptă automat.

Citeste si:  Oficiile poştale vor fi închise pe 15 august

Luni, Google a acuzat guvernul chinez că blochează accesul la serviciul său de e-mail, Gmail. Compania spune că utilizatorii „întâmpină dificultăţi” în folosirea mailului din cauza „unui blocaj foarte bine pus la punct de guvernul chinez, care face să pară că problema este a Gmail-ului”, arată Google într-un comunicat. Purtătorul de cuvânt al ministrului de externe al Chinei a respins acuzaţiile, considerându-le „inacceptabile”, relatează Gândul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata