Monede din patrimoniul cultural naţional, găsite la un bărbat din Chiselet – Călăraşi

Mai multe monede din patrimoniul cultural naţional au fost găsite de poliţişti la un bărbat din comuna Chiselet – Călăraşi.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri (23 martie 2011) presei de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Călăraşi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Olteniţa au desfăşurat o acţiune pe raza comunei Chiselet pe linia protejării patrimoniului cultural naţional.

În urma acesteia, a fost identificat P. Ion, de 54 ani, din comuna Chiselet, în posesia căruia au fost găsite 35 de monede din metal necunoscut, oxidat, pentru care nu a putut prezenta documente care să ateste provenienţa.

Citeste si:  Moscova s-ar putea afla în spatele dezvăluirilor Wikileaks

Din declaraţia acestuia a rezultat că a descoperit monedele pe 14 martie a.c., în curtea locuinţei părinţilor săi din aceeaşi localitate, în urma efectuării unor săpături.
Monedele au fost ridicate de poliţişti, urmând să fie înaintate Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Călăraşi în vederea expertizării şi luării măsurilor legale în consecinţă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata