O nouă premieră la Opera din Cluj – „Sunetul muzicii”

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca a pregătit o nouă premieră, care va avea loc vineri (25 martie 2011) seară, cu spectacolul ”Sunetul muzicii”, care este unul dintre cele mai populare musical-uri jucate pe Broadway.

Opera din Cluj a cumpărat drepturile de autor, iar spectacolul este pus în scenă de regizoarea Mihaela Bogdan, în forma sa originală, aşa cum a fost compus de Richard Rodgers (muzica) şi Oscar Hammerstein (versurile).

”Este o provocare şi sperăm că spectacolul va aduce seninătate în sufletele spectatorilor, iar copiii din corul Junior VIP aduc un plus de savoare acestui spectacol”, a declarat regizoarea. Ea a precizat că prezenţa a 12 copii în roluri de solişti reprezintă o noutate pentru opera clujeană.

Citeste si:  Nume de prestigiu la Festivalul Internaţional de Chitară "Transilvania"

”Pentru copii va fi un moment memorabil. Toată această perioadă de repetiţii şi-a pus amprenta asupra personalităţii lor”, a explicat şi coordonatoarea corului, Anca Mona Mariaş. Musical-ul se joacă, din anii ’60, peste tot în lume, iar în 1965 a fost transpus şi pe peliculă, de regizorul Robert Wise.

Filmul, în care au jucat Julie Andrews şi Christopher Plummer, a câştigat cinci premii Oscar, pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun montaj, cea mai bună coloană sonoră, cel mai bun sunet şi două Globuri de Aur. Julie Andrews a fost pe punctul de a refuza acest rol, motivând că seamănă prea mult cu cel pe care îl jucase în Marry Poppins.

Citeste si:  Becurile economice cresc riscul de catarctă şi pterigia. Cat de periculos este becul fluorescent pentru ochi?

Pelicula a avut un buget de 8,2 milioane de dolari şi a obţinut, de-a lungul timpului, încasări de 160 milioane de dolari. Filmările au fost realizate în Salzburg, Austria, iar în prezent agenţiile locale oferă vizitatorilor turul locaţiilor folosite în ”Sunetul muzicii”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close