Câte milioane de euro pierde statul din pokerul online

– Incompetenţă. Comisia Europeană a respins de două ori legile referitoare la organizarea jocurilor de noroc

O piaţă estimată la câteva miliarde de euro şi aflată în plină expansiune nu aduce acum nici un leu la bugetul public. Asta pentru că încercările statului de a reglementa acest domeniu s-au materializat în legi proaste, respinse de Comisia Europeană, scrie România Liberă.

Statul român nu are acces la piaţa jocurilor de noroc online. Nu deţine nici o statistică legată de numărul românilor care pariază, joacă poker sau ruletă pe internet şi, mai grav, nu încasează bani – nici de pe urma companiilor care organizează astfel de jocuri, nici a românilor care câştigă din astfel de jocuri.

Citeste si:  Sera walipini: o seră subterană pentru practicarea agriculturii pe tot parcursul anului

Piaţa pariurilor sportive din România care se desfăşoară exclusiv prin intermediul internetului a fost evaluată la 32,5 milioane de euro, ne-a precizat „bwin”, unul dintre cei mari jucători de profil din lume. Cifrele oferite de companiile de profil sunt contrazise însă de reprezentanţii autorităţilor. Potrivit unor surse RL, care au preferat să-şi păstreze anonimatul, sumele jucate sunt foarte mari. „Nu avem cifre exacte. Pot să vă spun însă, că în urmă cu trei ani, o mare companie cu sediul în Gibraltar a avut un rulaj pe pariuri sportive online numai din România într-o singură zi de sfârşit de săptămână de 800.000 de euro„.

Citeste si:  Vasile Blaga promite să fie preşedinte al PDL "cu normă întreagă"
Citește și
1 Comentariu
  1. ggggg spune

    Nu inteleg ce treaba are statul cu mine, din moment ce eu platesc toate taxele catre platforma pe care joc poker, ruleta etc. Sa le puna o taxa fixa platformelor de jocuri de noroc, daca vor sa mai scoata un ban de undeva.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata