Dinu Patriciu pariază pe energia verde în Olanda și Țara Galilor

– Fostul proprietar al grupului Rompetrol a devenit acționar al unor producători occidentali de tehnologii energetice nepoluante, dar spune că cel mai mult mizează pe potențialul nămolurilor sapropelice.

În ultimii doi ani, miliardarul Dinu Patriciu a afirmat în mai multe rânduri că deține acțiuni în două companii din domeniul energiei verzi – un producător olandez de turbine eoliene și o fabrică de celule fotovoltaice din Marea Britanie. Ceea ce nu a spus niciodată este care sunt aceste firme. Capital a reușit să afle că o parte din banii din vânzarea Rompetrol au ajuns la Emergya Wind Technologies (EWT) din Amersfoort, Olanda, respectiv la G24 Innovations (G24i) din Cardiff, Țara Galilor.

Citeste si:  Volumul finanţărilor noi în industria leasingului a scăzut cu 75% în 2009

Prima companie are afaceri și în China (unde se și desfășoară o parte din producție), Statele Unite și India, în timp ce firma galeză produce soluții de obținere a energiei solare pentru exterior și interior, de la încărcătoare solare portabile până la veioze solare și de la tastaturi sau telecomenzi alimentate fotovoltaic până la sisteme care recuperează energia luminoasă emisă de becuri. „Un criteriu în alegerea celor două firme a fost gradul de creativitate și inovație de care au dat dovadă“, ne-a explicat Dinu Patriciu. Continuarea în Capital

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata