O MINTE SCLIPITOARE. Puştiul de 12 ani, cu un IQ MAI MARE decât al lui EINSTEIN, uimeşte lumea cu o NOUĂ TEORIE A RELATIVITĂŢII – VIDEO

– Jacob (12 ani) i-a uimit pe profesorii de la prestigiosul Institut de Astrofizică Princeton (SUA), după ce mama lui le-a trimis acestora un videoclip în care băiatul „jongla” cu unele dintre cele mai dificile concepte matematice, scrie Daily Mail.

Cu un IQ de 170 (mai mare decât Albert Einstein, al cărui IQ era de 160), Jacob este deja la facultate, iar profesorii lui spun că băiatul ar putea lucra deja în cercetarea doctorală. Băiatul minune a învăţat singur analiză, algebră, geometrie şi trigonometrie şi le dă meditaţii colegilor de clasă, care sunt mult mai mari decât el.

Citeste si:  Albert Einstein şi Teoria relativităţii

Acum, Jacob lucrează de zor la ceea ce el susţine că este „varianta îmbunătăţită a teoriei relativităţii”.

Mama lui, neştiind dacă băiatul ei aberează sau este un geniu, a trimis Institutului de Astrofizică din Princeton un videoclip în care Jacob îşi explică teoria.

Scott Tremaine, un profesor de acolo, a confirmat autenticitatea teoriei. Într-un e-mail trimis mamei lui Jacob, profesorul a scris: „Sunt impresionat de pasiunea lui pentru fizică şi de câte ştie la o vârstă atât de fragedă. Teoria pe care o propune (n.r. în video) implică unele din cele mai grele probleme din fizică. Oricine poate rezolva aşa ceva se înscrie pentru premiul Nobel”.

Citeste si:  Record de turişti la Turnul Eiffel în 2014

Jacob a fost diagnosticat, de la o vârstă fragedă, cu sindromul Aspergers (o formă mai uşoară de autism). Părinţii lui erau foarte îngrijoraţi că băiatul n-a vorbit până la vârsta de doi ani.

Ei au înţeles mai târziu că băiatul avea un dar special, când Jacob a început să umple pagini întregi cu figuri geometrice în spaţiu şi ecuaţii complexe. La vârsta de trei ani, rezolva puzzle-uri din 5.000 de piese şi, după ce se uita câteva minute pe o hartă, recita toate numele de străzi de acolo.

Citeste si:  Prejudiciu de aproximativ un milion de euro prin neplata TVA

Părinţii lui Jacob spun că băiatul are uneori probleme cu somnul, din cauză că „vede” în mod constant numere. Dar Jacob a transformat insomnia într-un avantaj: lucrează de zor la teoria sa despre relativitate, menţionează Gândul.

Citește și
1 Comentariu
  1. emil boc spune

    De asa tineri avem nevoie!Trebuie neaparat sa-l inscriu la PDL…O sa se ocupe Nutzi de el,iar Chiorul o sa-l priveasca numai cu ochiu-i sanatos…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata