Pompiliu Budulan, directorul Nuclearelectrica: Noi am încercat să avem o relaţie corectă cu autorităţile locale din Cernavodă

Directorul general al S.C. Nuclearelectrica SA, Pompiliu Budulan, le-a prezentat, marţi (29 martie 2011), membrilor Comisiei economice din Senat, problemele cu care se confruntă compania în relaţia cu autorităţile locale din Cernavodă.

”Noi am încercat să avem o relaţie corectă cu autorităţile locale. Din păcate ne lovim de faptul că ele ne cer bani, iar noi nu avem calea legală să le dăm aceşti bani. Au şi ele cerinţele lor, cu toate că Cernavodă este considerată a patra sau a cincea localitate la venituri. Dăm anual aproximativ 3 milioane de euro primăriei din Cernavodă. Nu ştiu o altă comunitate locală care să beneficieze de o astfel de sumă de la un agent economic”, a spus Budulan.

Citeste si:  CONSTRUCT-DESIGN SRL - notificare deschidere procedura a falimentului

El a precizat că autorităţile locale din Cernavodă beneficiază de cel mai redus preţ pe gigacalorie din ţară.
”Noi le dăm lor gigacaloria la cel mai mic preţ de pe piaţă – 30 lei/gigacaloria fără TVA, iar primăria mai pune încă 36 lei şi astfel împovărează populaţia. În Bucureşti, de exemplu, preţul este de 270 lei pe gigacalorie. În plus, ei nu sunt bun-platnici. Nici datoria la căldură nu ne-au plătit-o”, a subliniat directorul general al S.C. Nuclearelectrica SA.

De asemenea, acesta a precizat că, la nivelul Consiliului Local Cernavodă, ar fi fost aprobată o aşa-numită ”taxă de risc”, care, dacă ar fi fost aplicată, ar fi transformat S.C. Nuclearelectrica SA într-o companie pe pierdere.
”Noi ne-am supărat în momentul în care Consiliul Local Cernavodă a aprobat o taxă de risc, care însemna în jur de 20.000 euro pe an, ceea ce ar fi făcut ca Nuclearelectrica să fie în pierdere. În plus, noi avem un credit, suntem evaluaţi, iar până în 2022 trebuie să îl rambursăm. Aici este şi vina Ministerului Economiei, care nu ştie să ne ia banii. Ar trebui să ne lase în pace cu pierderea contabilă pe care o avem de ani de zile şi să ne ia bani din profitul pe care îl producem”, a mai spus Pompiliu Budulan.

Citeste si:  Argeş: Sindicaliştii de la Dacia anunţă organizarea unui miting de amploare pentru susţinerea industriei auto

Membrii Comisiei economice din Senat au discutat, marţi, cu conducerea Centralei Nucleare de la Cernavodă, precum şi cu reprezentanţii CNCAN, MECMA şi SC Nuclearelectrica SA, în legătură cu aspecte legate de securitatea în domeniul nuclear.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata