PSD a contestat rezultatul votului privind declaraţia referitoare la evoluţiile româno-maghiare

Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor a contestat marţi după-amiază rezultatul votului privind declaraţia Camerei Deputaţilor referitoare la evoluţiile româno-maghiare, a declarat,  liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa.

Potrivit acestuia, contestaţia a fost depusă marţi după-amiaza la Biroul Permanent al forului inferior al Legislativului şi la Secretariarul general, după ce s-a observat că pe listele de vot existau parlamentari care, deşi votaseră, apăreau ca şi când nu şi-ar fi exprimat votul.
Mircea Duşa a precizat că în această situaţie se afla şi deputatul PSD Aura Vasile, al cărui vot nu a fost înregistrat de sistemul electronic, deşi a votat „pentru”.

Citeste si:  Fiscul a sesizat DNA în privinţa lui Victor Ponta şi Dan Şova. Motivul: încasări ilegale de la firme de stat

Social-democraţii susţin în contestaţie că rezultatul votului afişat de sistemul electronic de vot a fost de 142 de voturi „pentru”, 110 „împotrivă” şi 25 „abţineri”, dintr-un total de 184 de deputaţi prezenţi, numărul necesar de voturi pentru adoptarea proiectului de Declaraţie fiind de 143.
„În cadrul procedurii de vot a apărut o situaţie imposibil de explicat, respectiv faptul că votul doamnei deputat Aura Vasile, nu a fost înregistrat de sistemul electronic de vot cu toate că a fost exprimat prin poziţionarea 1-4 a tastaturii aparatului de vot”, se menţionează în contestaţia depusă de PSD, transmisă marţi AGERPRES.
Mai mult, social-democraţii au ataşat la contestaţie declaraţiile scrise ale deputaţilor PSD Dumitru Chiriţă, Rodica Nassar şi Doina Burcău, care, poziţionaţi în preajma Aurei Vasile, confirmă votul electronic dat de către aceasta.

Citeste si:  Ponta: Preşedintele Băsescu va promulga legea referendumului

De asemenea, deputaţii PSD susţin că afirmaţiile lor pot fi probate prin extrasele cu rezultatul votului electronic la precedentele proiecte de lege votate în cadrul şedinţei de marţi, la care deputatul Aura Vasile îşi exprimase votul, dar cu ajutorul aparatului de vot, care, printr-o verificare a memoriei poate confirma exercitarea votului, chiar dacă aceasta nu a fost înregistrat.

„Faţă de cele prezentate mai sus şi în situaţia în care votul înregistrat al doamnei deputat Aura Vasile este decisiv în adoptarea declaraţiei mai sus precizate şi pentru a îndepărta suspiciunile privind un rezultat viciat al votului, solicităm să constataţi, pe baza probatoriului propus, că votul doamnei Aura Vasile a fost valabil exprimat, cu opţiunea „pentru” şi, în consecinţă, să constataţi adoptarea de către Plenul Camerei Deputaţilor a declaraţiei referitoare la evoluţiile recente în relaţia româno-maghiară. Mai mult, preşedintele de şedinţă, domnul deputat Olteanu Ioan a închis lucrările şedinţei confirmând adoptarea declaraţiei, ca apoi, cu încălcarea procedurilor regulamentare, să revină şi să constate respingerea declaraţiei”, se mai arată în constestaţia PSD.

Citeste si:  Planificarea financiară inteligentă, o realitate pentru fiecare
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close