Avem o problemă cu calitatea aerului, a declarat Laszlo Borbely

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi (31 martie 2011) , că România are probleme în ceea ce priveşte calitatea aerului şi riscă demararea procedurii de infringement din partea Uniunii Europene dacă nu se iau măsuri.

„Avem o problemă cu calitatea aerului, avem acele mari aglomerări, şi aici e total justificată îngrijorarea Uniunii Europene, pentru că n-am făcut centurile când trebuia, ca să iasă circulaţia, şi unele oraşe n-au aplicat acele planuri de reducere a poluării. De aceea e programul Rabla, ca să mai scoatem acele maşini vechi.

Citeste si:  Managementul la un sfert din companiile aflate în subordinea MECMA va fi privatizat

Noi măsurăm calitatea aerului în marile aglomeraţii şi peste două săptămâni voi avea din nou o videoconferinţă de a atenţiona marile aglomerări, mai ales marile oraşe, să facă ceea ce le stă lor în putinţă, ce e responsabilitatea lor. E o parte responsabilitatea oraşelor, o parte, cum sunt centurile, ţine de responsabilitatea Ministerului Transporturilor şi a Guvernului”, a declarat Laszlo Borbely, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a precizat că există un plan de reducere a poluării şi de realizare a infrastructurii pe doi ani.

„Nu am intrat în infringement, dar avem atenţionările de la Uniunea Europeană, şi nu e infringementul, ştiu eu, dracul împieliţat. Infringementul este ceva care, în cazul în care o ţară nu îndeplineşte o anumită prevedere, e o primă fază de discuţii, de transmitere de date. Când am venit la minister în 2010 aveam 19 infringementuri, după 3 luni am ajuns la 7 şi acum avem 4. Deci nu e niciun fel de problemă”, a adăugat Laszlo Borbely.

Citeste si:  Noile imperii, si harta geopolitica a lumii in secolul XXI
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close