Shakira a donat 400.000 de dolari pentru reconstrucţia unei şcoli de fete din Haiti

Cântăreaţa columbiană Shakira, aflată în vizită în Haiti, a făcut joi(31 martie 2011) o donaţie de 400.000 de dolari pentru reconstrucţia unei şcoli de fete istorice la Port-au-Prince, capitala haitiană lovită de un seism devastator în ianuarie 2010, care a ucis circa 250.000 de persoane, transmite AFP.

Artista a semnat un acord cu Banca Interamericană de Dezvoltare /BID/, care va contribui cu aceeaşi sumă la reconstrucţia şcolii „Elie Dubois”, una dintre cele mai vechi de pe insulă, construită la începutul secolului XX.

„Sunt foarte bucuroasă că am ocazia să contribui la realizarea visului vostru”, a afirmat ea, în limba franceză, în faţa a aproximativ o sută de eleve şi călugăriţe de la centrul Elie Dubois. „Aş vrea să le transmit fetelor din şcoala Elie Dubois că trebuie să profite de şansa educaţiei”, a adăugat starul columbian, care s-a declarat emoţionată de primirea călduroasă de care a avut parte.

Reconstrucţia, care va fi asigurată de ONG-ul Architecture for Humanity, se aşteaptă să înceapă în două luni şi ar urma să dureze cel mult 14 luni până la finalizare. „În numele copiilor şi guvernului vreau să mulţumesc BID şi lui Shakira pentru sprijinul lor pentru cauza educaţiei”, a declarat ministrul haitian al educaţiei Joel Desrosiers Jean-Pierre, aflat la faţa locului.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.