EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Vîntu: „De duminică seară, Sebastian Ghiţa nu mai este managerul Realitatea TV”. Ghiţă: „M-a ameninţat că-mi gazează familia”

– Membrii Consiliului de Administraţie al companiei Asesoft, deţinută de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, au anunţat că vor depune plângeri penale împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu. În replică, Sorin Ovidiu Vântu a declarat că un partener „mai neserios” ca Sebastian Ghiţă „nu poate să existe” şi că din această seară Ghiţă nu mai este managerul Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vintu a declarat că a decis să suspende contractul pe care îl are cu Sebastian Ghiţă. „Din seara aceasta, Sebastian Ghiţă nu mai este managerul Realitatea TV“, a spus Sorin Ovidiu Vintu pentru Pagina de Media.

Răspunsul lui Ghiţă nu s-a lăsat aşteptat: “Eu nu am un contract cu domnul Vîntu. În acte proprietarul Realitatea este domnul numit Vitalie Dobândă. Consiliul de Administraţie al Realitatea, după ce obţine decizia Adunării Generale a Acţionarilor, trebuie să deschidă o acţiune în instanţă”.

Consiliul de Adminsitratie al Asesoft a trimis la redactiei Realitatea TV un comunicat de presă, in care se arata:

„1.In cadrul unor discutii extrem de tensionate, legate de managementul si activitatea editoriala a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vantu si asociatii sai au insistat sa schimbam conditiile contractului de management si sa semnam un act aditional care sa le permita exercitarea de ingerinte in activitatea editoriala.

2. A fost realmente surprinzator pentru noi sa constatam ca, in absenta unor rezultate in cadrul discutiilor, domnul Sorin Ovidiu Vantu si asociatii sai au decis sa utilizeze metode profund imorale si total in fara legii, precum: santajul si amenintarea.”

3. Mai mult, am inteles ca, in fapt, avem de a face cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vantu, care este implicat in activitati de crima organizata (spalare de bani, escrocherie, santaj, utilizarea sau amenintarea cu utilizarea violentei fizice etc.).

4. Consiliul de Administratie al SC Asesoft International SA a hotarat sa apeleze la toate mijloacele legale necesare conservarii investitiei realizate la Realitatea Media – in valoare de peste 10 milioane euro – si sa solicite institutiilor statului protejarea vietii si integritatii fizice a membrilor CA si a familiilor acestora”, se mentioneaza in comunicatul Asesoft.

Pentru revista Kamikaze, Sebastian Ghiță a povestit în ce condiții a avut loc întîlnirea cu Vîntu: “Ne-am întîlnit ieri (sîmbătă, 2 aprilie – n.r.), într-o parcare pe DN1, între București și Ploiești. Vîntu a cerut întîlnirea. El era cu un om care să-l ajute, eu cu un domn. Acolo m-a amenințat că nu mă împușcă în cap, ci că-mi gazează familia, că mă îngroapă în dealurile Moldovei. La întîlnire, mai mulți erau ceilalți (ofițeri de informații – n.r.), care filmau: unul dintr-o geantă, unul de pe cîmp”.
Întrebat de unde crede că știau posibilii agenți de informații de întîlnire, Ghiță a replicat: “Păi, Vîntu are o mie de dosare penale, cum să nu se știe ce face?”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata