Ce motive ar avea cineva în 2012 să-i voteze pe Ponta sau Antonescu?

PDL şi partidele coaliţiei guvernamentale vor avea prima şansă la alegerile din 2012, deoarece au avut puterea şi curajul să îşi asume deciziile dificile necesare pentru a scoate ţara din recesiune, românii neavând în 2012 motive pentru a-i vota pe liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, a declarat, luni seara, premierul Emil Boc, într-un interviu la TVR1.

„Planul nostru este să facem ceea ce trebuie pentru România, să o ducem pe creştere economică, iar românii vor resimţi în 2012 efectul pozitiv al măsurilor pe care le-am luat în anii grei ai recesiunii şi îi vor aprecia la vot pe cei care au scos ţara din criză. Ce motiv ar avea cineva în 2012 să-i voteze pe Ponta sau Antonescu?”, a afirmat el.

Premierul a dat şi exemple din Estonia şi Letonia, unde partidele care au luat măsurile economice dure împotriva crizei au câştigat în alegeri, chiar dacă temporar au avut o problemă de imagine sau în sondaje.

El a comparat votul la alegerile din 2012 şi cu situaţia unui pacient bolnav care îl apreciază pe medicul care îl tratează, care îi spune de boala pe care o are şi îi explică efectele acesteia, asumându-şi şi decizia de a-l opera. „Aşa şi politicienii care au curaj să vindece sistemul şi să îl ducă în direcţia bună şi să îi arate că poate să meargă în direcţia bună, aceia trebuie să fie apreciaţi”, a susţinut Emil Boc.

Întrebat cu privire la sondajul dat publicităţii luni de CURS care indică PDL la 17% în preferinţele pentru alegerile parlamentare, iar USL la 59%, şeful Guvernului a spus că partidul său are cercetări sociologice care arată un procent mai mare decât cel publicat de către CURS, nu cu mult, dar mai mare. „Dacă noi am fi condus ţara după sondaje, România se scufunda. Dacă nu am fi avut curajul, preşedintele României în primul rând, Guvernul complementar, să ia decizii şi să şi le asume vreau să ştiţi că
România nu reuşea să treacă prin această situaţie dificilă şi ajungea într-o situaţie imposibilă din punct de vedere economic”, a menţionat el.
Potrivit şefului Executivului, criza economică a lovit şi ţări mai dezvoltate economic, iar planuri de austeritate şi proteste de stradă pot fi văzute şi în Marea Britanie sau Germania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata