Ministerul Sănătăţii investighează cum un copil „a devenit” o tumoare

– O situaţie şocantă s-a întâmplat luni la Spitalul de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. O femeie de 41 de ani,care nu ştia că-i însărcinată, a născut în toaleta spitalului. Nici măcar medicii care o consultaseră la ecograf cu câteva ore în urmă nu şi-au dat seama că pacienta trebuia să nască.

Şirul poveştilor şocante care au loc în spitalele din România pare fără sfârşit. O femeie de 41 de ani din Râmnicu Vâlcea, Mihaela Pal, a născut alaltăieri la toaleta din Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce medicii o diagnosticaseră cu câteva ore în urmă cu o tumoare abdominală. Deşi au investigat-o ecografic, au palpat-o şi consultat-o cu stetoscopul, doctorii din Camera de Gardă a Spitalului Judeţean Vâlcea nu au realizat că femeia era în travaliu.

Citeste si:  Un avion canadian a aterizat cu întârziere la Tokyo după ce o pasageră a născut la bord

„Medicul Turcitu, de la medicină internă, care mi-a făcut ecografie, a zis că am o tumoare abdominală, iar cei de jos de la Camera de Gardă au crezut că am pietre la rinichi pentru că aveam dureri în zona rinichilor. Am stat trei-patru ore la Camera de Gardă şi în cele din urmă m-au trimis la toaletă să elimin pietrele„, povesteşte Mihaela, de pe patul de spital. În loc să elimine pietrele de la rinichi, femeia a adus pe lume un copil.

Citeste si:  Acciza totală pentru ţigarete va creşte de la 1 iulie

Mihaela îşi aminteşte cum s-a aşezat pe veceu şi se chinuia să elimine pietrele de la rinichi. „Când colo a căzut «bolovanul». Am văzut că este un copil, am avut un şoc şi am leşinat. M-a găsit o bătrână, care intrase la toaletă. Eram într-o baltă de sânge. Cordonul ombilical se rupsese singur”, povesteşte Mihaela, care ieri îşi revenise complet, după ce a fost preluată de doctorii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Râmnicu Vâlcea, unde a fost transferată. Copilul a fost intubat şi restabilizat, iar acum nu prezintă probleme de sănătate. „Are 5,500 kg, este sănătos, pur şi simplu unii sunt norocoşi genetic”, spune medicul neonatolog Maria Bărăgănescu, de la Maternitatea Vâlcea.

Citeste si:  NOUTATI LEGISLATIVE - 19 iunie (0408)

Faptul că nu au văzut la ecografie o sarcină, confundand cu o tumoare abdominală, a fost explicat de directorul medical al spitalului, Mihai Marionoaica: „Se poate întâmpla orice dacă un medic nu este de specialitate. Cel mai probabil a fost vorba despre poziţia în care stătea copilul. Se vedea fundul, nu capul. Mai multe nu ştiu, deoarece nu am fost la caz”, a explicat medicul.  Continuarea în România Liberă

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close