Mandat european de arestare pe numele preşedintelui SIF Oltenia, Dinel Nuţu

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au emis un mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nuţu, noul nume al directorului SIF Oltenia, Dinel Staicu, care a fugit din ţară sustrăgându-se de la executarea unei pedepse de 7 ani de închisoare în dosarul Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Mandatul european de arestare va fi pus în executare de către Interpol, existând informaţii că directorul SIF 5 Oltenia ar fi părăsit România.
După ce a fost condamnat, Dinel Staicu a fost dat în urmărire generală, după ce poliţiştii nu l-au găsit la domiciliul său din Sectorul 2 al Capitalei.
Poliţiştii au avut surpriza să afle că Dinel Staicu şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu, actele de identitate fiindu-i eliberate de Biroul de Evidenţă a Populaţiei cu câteva zile înainte de a fi condamnat, pe 4 martie 2011, de Curtea de Apel Bucureşti.

Citeste si:  Nuţu (Dinel) Staicu va fi eliberat din arest

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe directorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, şi pe fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), Ion Popescu, la câte 7 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la această infracţiune, în dosarul fraudării BIR.
De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe Radian Răceală, fostul director al Direcţiei de creditare din BIR, la cinci ani închisoare cu executare, în timp ce Viorica Duţu, fostul şef al serviciului de creditare de la aceeaşi bancă, a primit patru ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de nouă ani sub supraveghere.

Citeste si:  ANPC a oprit temporar activitatea a 35 de comercianţi on-line

Cei patru au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în noiembrie 2006. Potrivit DNA, în perioada iulie 1999-februarie 2000, Ion Popescu, Radian Răceală şi Viorica Duţu au aprobat, cu încălcarea normelor bancare, cesiuni de creanţă în valoare de 106.786.123.000 de lei vechi şi credite în valoare de 80.535.611.000 de lei vechi către unsprezece societăţi comerciale controlate de Dinel Staicu. Cesiunile de creanţă au fost efectuate cu încălcarea principiului prudenţialităţii bancare, fiind acordate unor societăţi nou-înfiinţate, în condiţii favorabile cesionarilor.

Citeste si:  Fostele restaurante comuniste, preluate de interpuşii controversatului Dinel Staicu

Procurorii susţin că prejudiciul cauzat, prin infracţiune, băncii este de 187.321.734.408 lei vechi la nivelul anului 2000.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close