EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.04%)
CHF
4,50 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.44%)
BYN
1,67 RON
(+0.12%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(+0.42%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.19%)
INR
0,05 RON
(0%)

Ministerul Economiei intenţionează înfiinţarea a două complexuri energetice

Ministerul Economiei intenţionează să înfiinţeze două complexuri energetice, unul pe lignit şi unul pe huilă, în Valea Jiului şi în Oltenia, ca paşi intermediari până la înfiinţarea celor două companii din sectorul energetic, a declarat directorul general al Direcţiei Politici Energetice din cadrul Ministerul Economiei, Alexandru Săndulescu, joi (7 aprilie) , la un seminar pe teme energetice.

„În discuţiile cu FMI ne-am angajat ca până la finele anului, dacă nu se fac aceste două companii, să venim cu soluţii alternative. Avem soluţii alternative, de fapt un pas intermediar. Discutăm crearea unor complexuri energetice. Primul ar fi Oltenia (n.r. SNLO) – în zona de lignit şi Craiova, Turceni şi Rovinari. Celălalt complex energetic este încă în discuţie şi ar viza zona din huilă – CNH, Deva şi Paroşeni”, a afirmat acesta.

Săndulescu a precizat că partea viabilă din Termoelectrica urmează să fie separată de întreaga societate, fiindcă aceasta alimentează oraşe.
„Tot ca restructurare a sectorului, din Termoelectrica urmează să separăm partea viabilă, pentru că sunt nişte filiale care produc energie electrică şi termică pentru oraşe. Acestea nu ar trebui să fie aduse în stare de faliment şi închise. Planurile sunt să extragem partea viabilă şi să ducem societăţile la bara ministerului”, a adăugat Săndulescu.

În soluţiile alternative ale MECMA nu se regăsesc Hidroelectrica şi Nuclearelectrica.
Alexandru Săndulescu a precizat că actualul plan urmează să fie aprobat de conducerea Ministerului Economiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata