EUR
4,81 RON
(-0.08%)
USD
4,38 RON
(+0.99%)
GBP
5,65 RON
(+1.31%)
CHF
4,52 RON
(+0.24%)
BGN
2,46 RON
(+0.26%)
BYN
1,96 RON
(+0.97%)
CAD
3,28 RON
(+1.6%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,88 RON
(+0.84%)
JPY
0,04 RON
(+0.4%)
CZK
0,19 RON
(-0.13%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Obiectivele lui Boc în competiţia pentru şefia PDL – menţinerea la guvernare şi câştigarea alegerilor din 2012

Premierul Emil Boc şi-a depus, luni, candidatura la preşedinţia PDL, menţionând că are două obiective majore, menţinerea partidului la guvernare şi câştigarea alegerilor locale şi parlamentare din 2012.

„Îmi anunţ această candidatură de aici, de pe treptele sediului din Modrogan 1 al PDL, de unde, practic, în ultimul mandat, am anunţat toate victoriile PDL, ca un semn de continuitate a ceea ce va însemna viitorul mandat de preşedinte PDL, dacă partidul îmi va acorda această încredere. Dragi colegi, de ce candidez? În primul rând, doresc ca împreună cu PDL să ducem România pe creştere economică şi românii să simtă în buzunare această creştere economică, după această perioadă dificilă pe care cu toţii am parcurs-o”, a spus Boc.

El a adăugat că PDL ar trebui să fie alături de români şi „la bine”, odată ce perioada dificilă a fost depăşită, şi că depunerea candidaturii şi moţiunii reprezintă pentru el un moment important.

„Candidez cu două obiective foarte clare. Primul: menţinerea PDL-ului la guvernare. Cel de-al doilea: câştigarea alegerilor locale şi parlamentare din anul 2012 şi, în consecinţă, continuarea guvernării”, a afirmat Boc.

El le-a dat asigurări democrat-liberalilor că ştie ce trebuie făcut pentru a obţine victorii la alegerile locale şi parlamentare.

„Am câştigat toate competiţiile electorale, de când sunt preşedinte PDL. Cu alte cuvinte, aveţi încredere că ştiu ce trebuie făcut să câştigăm şi următoarele competiţii electorale din anul 2012”, a completat premierul.

În ceea ce priveşte moţiunea cu care candidează, „România dreaptă, România puternică”, Boc a spus că doreşte o Românie ”dreaptă şi puternică”, principii care au fost urmărite de reformele iniţiate până în prezent de PDL.

„Toate reformele pe care le-am iniţiat împreună cu PDL (…) au urmărit dreptatea şi România dreaptă. Pentru asta şi-a asumat PDL guvernarea. Pentru aceasta vă cer un nou mandat de preşedinte PDL, pentru a desăvârşi aceste reforme, pentru a moderniza România. Cred într-o Românie care să performeze, care după 20 de ani să aibă puterea să ajungă la nivelul de trai din UE. Acest lucru nu vine de la sine, ci doar printr-o Românie dreaptă”, a declarat Boc.

El a mai spus că PDL este singurul partid autentic de dreapta în momentul de faţă, lucru care s-a demonstrat, spune premierul, şi prin actul de guvernare, dar şi prin ceea ce fac administraţiile locale.

„Candidez împreună cu o echipă, o echipă care îmbină maturitatea cu tinereţea, experienţa cu responsabilitate, o echipă în care regăsiţi idei, personalităţi şi oameni care s-au confirmat în viaţa publică prin votul direct al cetăţenilor. Am fost, sunt şi voi rămâne întotdeauna un om de echipă. Cred că succesul PDL a fost până acum asigurat şi de faptul că întotdeauna până acum în PDL a fost o echipă. Voi fi garantul echipei PDL, singura care ne poate duce la victorie. În acest partid, în această echipă, fiecare îşi are locul, în funcţie de pregătire, de expertiză şi de capacitatea de a face bine public. Acestea sunt criteriile pe care le avem şi pe care le promovăm şi odată cu acest proces facem ceea ce trebuie pentru România, dar trebuie şi ca în acelaşi ritm să facem ceea ce trebuie şi pentru partid, care să ţină pasul cu vremurile în care trăim”, a conchis Boc.

Premierul Emil Boc îi are drept contracandidaţi, până în prezent, pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, şi pe deputatul Theodor Paleologu. Şeful Executivului a precizat că imediat ce a aflat de candidatura lui Paleologu l-a sunat să-l felicite.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata