Se ieftineşte benzina? Guvernul vrea să reducă accizele la carburanţi

Executivul discută posibilitatea reducerii accizelor, ca urmare a preocupărilor legate de preţul carburanţilor, a declarat joi, într-o conferinţă organizată de Consiliul Investitorilor Străini, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

„În contextul preocupărilor legate de preţul carburantului, discutăm posibilitatea de a reduce accizele”, a spus ministrul finanţelor.

Ionel Blănculescu, preşedintele firmei de consultanţă şi investigaţii financiare Business Inteligence şi fost ministru-delegat pentru coordonarea autorităţilor de control, declara, în urmă cu o lună, că soluţia imediată pentru reducerea cu 36,8 bani a preţului carburanţilor la pompă este eliminarea perceperii de TVA la accizele deja cuprinse în preţul carburanţilor.

„Soluţia imediată pentru reducerea cu 36,8 bani a preţului carburanţilor la pompă este eliminarea perceperii de TVA la accizele cuprinse în preţul carburanţilor, adică încetarea aplicării unei taxe la o altă taxă, ceea ce reprezintă nu numai un non-sens economic, dar şi o ilegalitate”, explica Blănculescu.

În prezent, conform companiilor petroliere, componenta de taxe în preţul carburanţilor reprezintă circa jumătate din preţul acestora.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.