EUR
4,84 RON
(+0.03%)
USD
4,28 RON
(-0.04%)
GBP
5,41 RON
(+0.08%)
CHF
4,55 RON
(+0.08%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(-0.8%)
CAD
3,15 RON
(-0.05%)
RSD
0,04 RON
(+0.14%)
AUD
2,98 RON
(+0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.14%)
CZK
0,18 RON
(+0.08%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Roberta Anastase: Boc este cea mai bună variantă pentru PDL; Blaga nu se poate numi schimbare

Secretarul executiv al Partidului Democrat Liberal (PDL) Roberta Anastase a declarat, joi (14 aprilie), că Emil Boc este cea mai bună variantă pentru şefia PDL şi a susţinut că Vasile Blaga nu poate să aducă o schimbare formaţiunii politice, deoarece a fost numărul doi în partid.

Emil Boc este cea mai bună variantă, nu cred că dacă vrem schimbare Vasile Blaga se poate numi schimbare, pentru că Vasile Blaga a fost în echipa care a condus şi, aşa cum spuneam, numărul doi în partid. Deci nu cred că aceasta este schimbarea. Îmi doresc în continuare cu Emil Boc preşedinte şi Vasile Blaga secretar general”, a afirmat Anastase, la Radio România Actualităţi.

Ea a subliniat că susţine candidatura lui Emil Boc la preşedinţia PDL din considerente electorale, dar şi pentru că a fost cel care şi-a pus amprenta cel mai puternic asupra partidului.

Anastase a catalogat competiţia pentru conducerea PDL drept una sănătoasă.

„Eu cred că toţi candidaţii au multe atuuri care îi ajută în această competiţie şi beneficiază de respectul meu şi aş putea spune că îi cunosc de foarte mult timp, şi aici mă refer atât la Vasile Blaga, cât şi la Emil Boc, având în vedere că eu am vreo 20 de ani în partidul acesta. (…) Cred că în primul rând este o competiţie sănătoasă şi iată că ce poate fi mai important ca într-un partid, practic, numărul unu şi cu numărul doi să intre în competiţie?”, a spus Anastase.

Ea a respins o informaţie potrivit căreia ea s-ar implica în susţinerea lui Emil Boc discutând de la om la om cu deputaţii şi promiţându-le fonduri pentru colegiile din care provin.

Pe de altă parte, Roberta Anastase a susţinut că PDL nu a încercat să câştige voturi „pe spatele amărârii vieţii oamenilor”.

„În egală măsură noi toţi ne-am asumat şi am ştiut din momentul în care am intrat la guvernare că vom guverna într-o perioadă de criză, o criză extrem de dură şi că asta va avea costuri electorale. (…) Am şi greşit. Am greşit foarte mult pentru că, poate, mult prea preocupaţi de a face lucrurile într-un timp scurt şi cât mai bune cu putinţă am greşit mult şi necomunicând suficient de bine, suficient de clar, cu suficient de mult timp înainte, astfel încât oamenii să înţeleagă că o facem cu bună credinţă. N-am spus că am fost perfecţi şi n-am să spun niciodată. N-am spus că n-am greşit, am greşit fiecare dintre noi şi noi toţi laolaltă, dar măcar noi ne-am asumat lucrurile astea şi am făcut-o cu onestitate, n-am fugit de la serviciu, nu am încercat să câştigăm electoral pe spatele amărârii vieţii oamenilor. Nu am încercat lucrul ăsta aşa cum am făcut celelalte două partide, dar, în acelaşi timp, văd că lucrurile încep să se îmbunătăţească”, a subliniat Roberta Anastase.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata