Sibex lansează la tranzacţionare derivatele pe cursul EUR/USD, denominate în lei

Sibex lansează la tranzacţionare, începând de luni, ora 9.45, contractul futures pe cursul de schimb euro/dolar, denominat în lei, având simbolul EUR/USD_RON, respectiv a opţiunilor EUR/USD_RON, se arată într-un comunicat al Bursei de la Sibiu.

Pentru aceste instrumente financiare derivate, Sibex a primit de la CNVM certificatele de înregistrare 104 şi 105 din 7 aprilie 2011.
Contractul futures cu simbolul EUR/USD_RON are ca activ suport raportul dintre moneda euro şi dolarul SUA, mărimea obiectului contractului este 10.000 Lei (RON) x raportul dintre moneda europeană şi dolarul american, iar pasul de tranzacţionare este de 0,00001 lei (0,1 lei/contract).

Contractul va avea scadenţe trimestriale, lunile de iniţiere fiind martie, iunie, septembrie şi decembrie, valabilitatea maximă a unui contract fiind de 12 luni. Marja pentru contractul futures EUR/USD_RON este de 300 lei/contract.

„Data scadenţei contractului EUR/USD_RON este cea de-a doua zi de vineri anterioară celei de-a treia zi de miercuri din luna de scadenţă. Dacă ce-a de-a doua zi de vineri anterioară celei de-a treia zi de miercuri din luna de scadenţă nu este zi lucrătoare, data scadenţei va fi ziua lucrătoare precedentă celei de-a doua zi de vineri anterioară celei de-a treia zi de miercuri din luna de scadenţă”, se spune în comunicat.

Preţul de lichidare la scadenţă a poziţiilor rămase deschise este egal cu valoarea preţului de cotare a contractului futures EUR/USD pentru aceeaşi scadenţă, publicat de Chicago Mercantile Exchange în ziua scadenţei contractului EUR/USD_RON.

Opţiunile EUR/USD_RON au la bază un contract futures EUR/USD_RON, sunt de stil American iar preţurile de exercitare vor fi listate la distanţă de 500 paşi.
Programul de tranzacţionare este de luni până vineri între 9.15 – 9.45 fiind presesiune, iar de la 9.45 la 19.00 sesiunea de tranzacţionare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata