Ce afaceri se pot deschide cu fonduri europene?

Leonard Cornoiu – Director Departament Programe Europene, Banca Transilvania, raspunde la intrebarile membrilor Clubului pe tema «Fondurile Europene Nerambursabile. Adevar sau provocare?»
Din numarul foarte mare de intrebari primite, au fost selectate pentru raspuns cele mai interesante si reprezentative, pe tipuri de activitati.

 

1. Nume: Mandoc Leontin
Companie: –
Intrebare: Buna ziua. Ma bucur ca am aceasta ocazie si am sa va explic imediat de ce. Una din conditiile principale pentru a se putea accesa fonduri europene nerambursabile (in cazul A.P.D.R.P.) este ca firma sa fie nou infiintata (start-up). Pentru demararea unui proiect nicio banca din Romania nu acorda credit sau linie de credit unei societati nou infiintate. In aceste conditii, accesarea acestor fonduri nu se poate realiza decat de un grup restrans de persoane care nu au nimic de a face cu dezvoltarea rurala ci doar cu rotunjirea conturilor. Exista solutii pentru acest mare impediment? Va multumesc anticipat.

Intr-adevar, in cazul proiectelor finantate prin FEADR, exista anumite criterii de selectie care vizeaza un punctaj mai mare pentru societatile nou infiintate sau pentru proiecte initiate de femei sau de tineri sub 40 ani, pentru cele care creeaza mai mult de 1 loc de munca la 25 mii eur investitii etc. Sunt prioritati identificate la nivel national si prin punerea acestor fonduri nerambursabile la dispozitia potentialilor beneficiari se urmareste atingerea unor obiective legate de incurajarea initiativelor tinerilor sau femeilor, de crearea si mentinerea de noi locuri de munca in spatial rural s.a.m.d.

Trebuie insa sa tinem cont de faptul ca finantarea nerambursabila nu acopera in totalitate cheltuielile proiectului, aceasta diferenta trebuind sa fie acoperita de catre beneficiar fie din surse proprii, fie din credit bancar.

In momentul in care beneficiarul acestor fonduri se adreseaza unei banci, analiza de credit a oricarei banci vizeaza nu numai profiturile realizate prin proiect, ci si experienta managementului/actionarului in domeniu, se urmaresc de asemenea conditiile de piata si concurenta, capacitatea reala a proiectului de a genera veniturile prognozate etc.

Experienta actionarului in domeniul investitiei proiectului sau in alte domenii de activitate presupune o implicare a acestuia intr-o afacere existenta, pentru a sti cum poate fi gestionata o afacere. Cu alte cuvinte, una dintre solutiile pe care le asteptati este ca actionarul acelei entitati juridice nou infiintate sa aiba sau sa fi avut in derulare o alta afacere pentru a demonstra expertiza gestionarii unei activitati antreprenoriale.

Mai mult decat atat, derularea proiectului necesita anumite cheltuieli care nu pot fi acoperite de banca (de exemplu dobanzile la creditul acordat pe perioada de implementare a proiectului), motiv pentru care beneficiarul trebuie sa fie constient ca un proiect nu poate fi implementat fara o contributie sau implicare minima din partea clientului. O activitate antreprenoriala implica riscuri si orice antreprenor trebuie sa fie pregatit sa-si asume o parte dintre ele.

 

2. Nume: MANDI MARIA
Companie: IF MANDI MARIA
Intrebare: Buna ziua, sunt interesata de fonduri nerambursabile in cazul in care avem o intreprindere familiala, dar doresc sa imi schimb statutul pe individual pentru a putea face angajari, lucru absolut necesar pentru a ne putea extinde. Lucram in domeniul textilelor, dar oferim si servicii in organizari evenimente, ocupatie ce evolueaza destul de bine din anul acesta. Doresc sa aflu daca am sanse de a accesa fonduri pentru dezvoltarea afacerii noastre, si daca da, in ce conditii. Multumesc, o zi buna.

Masurile finantate prin FEADR permit ca potentiali beneficiari microintreprinderile nou infiintate sau persoane fizice care ulterior sa se autorizeze ca si persoana fizica autorizata, intreprindere familiala si intreprindere individuala, asa cum sunt definite in OUG 44/2008 modificata si completata.

Puteti prin urmare aplica pentru fonduri nerambursabile in mediul rural (sediul social si proiectul sa se deruleze in mediul rural); pentru activitatile mentionate de D-voastra, finantarea este de pana la 70% din valoarea cheltuielilor eligibile si nu poate depasi:

 • 50.000 Euro/ proiect pentru cabinet medical individual, cabinet medical veterinar individual, persoana fizica autorizata, intreprindere familiala precum si persoanele fizice care declara ca se vor autoriza ca persoana fizica autorizata, intreprindere familiala;
 • 100.000 Euro/ proiect pentru micro-intreprinderile care isi desfasoara activitatea in sectorul transportului rutier;
 • 200.000 Euro/ proiect pentru intreprindere individuala, societati cooperative mestesugaresti de gradul I, societati cooperative de consum de gradul I, societati comerciale cu capital privat care pot fi beneficiari ai masurii, precum si pentru persoanele fizice care declara ca se vor autoriza ca intreprindere individuala.

 

3. Nume: Dragos Popescu
Companie: SC Clubul Reparaciosilor PC&Laptop SRL
Intrebare: Buna ziua, se pot accesa fonduri europene pentru retehnologizarea unui laborator de microelectronica specializat in reparatia placilor de baza de laptop? Va multumesc.

Repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice este eligibila atat in mediul urban cat si in mediul rural. Pentru mediul urban, beneficiarul trebuia sa fie incadrat ca si microintreprindere, cu 1 an activitate si profit pe anul anterior depunerii cererii, suma maxima care putea fi accesata fiind de 200 mii euro in limita a 100% din cheltuielile eligibile. Pentru aceasta masura de finantare insa a fost epuizat intreg bugetul pentru perioada 2007-2013 si se va relansa doar in cazul in care se vor inregistra economii sau realocari de pe alte masuri.

In mediul rural, masura urmeaza a se lansa in luna mai 2011. Se finanteaza pana la 70% din cheltuielile eligibile in limita a maxim 200 mii euro. Aplicantul poate fi micorintreprindere, inclusiv start-up si chiar persoana fizica care ulterior sa se autorizeze ca si persoana fizica autorizata, intreprindere familiala si intreprindere individuala.

 

4. Nume: Tatiana Onisei
Companie: SC PHYTOGENTEC SRL
Intrebare: Lucrez in cercetare si am dreptul sa utilizez pentru dezvoltarea de afaceri rezultatele obtinute din proiecte C-D derulate, finantate de ANCS. Am redactat un proiect cu scopul infiintarii unui start-up, care sa desfasoare o activitate productiva. Desi operatiunea 2.3.1 – „Sprijin pentru start-up si spin-off inovative” e deschisa si avem co-finantarea (10%), pentru desfasurarea activitatilor planificate (in special amenajarea constructiei si dotarea cu echipamente, dar si derularea proiectului pana la rambursarea primei transe (4-6 luni), ne trebuie o suma mult mai mare (practic pentru a sustine primele 10 luni, din cele 15 cat are proiectul). Am incercat atat la minister cat si la 3-4 banci pentru a obtine un credit de pre-finantare, dar nu am gasit disponibilitate nicaieri. Ce ne sfatuiti sa facem ?

O alternativa ar fi sa solicitati acel avans de la minister, daca inca sunteti in termenul prevazut de contractual semnat cu ministerul. Intuiesc ca problema ar fi constituirea de garantii pentru un credit punte utilizat pana la momentul decontarii de la minister.

O alta alternativa ar fi sa reorganizati activitatile proiectului astfel incat sa puteti sa decontati sumele de la minister si sa le puteti reutiliza in cadrul proiectului.

 

5. Nume: Tegrea Lucian
Companie: SC Forjart SRL
Intrebare: Buna ziua, doresc sa stiu daca pot accesa fondri UE pt. dotarea unei firme cu utilaje noi de productie si de asemenea pt. constructia unei hale in domeniul fierului forjat, ce pasi trebuie sa urmez, cui trebuie sa ma adresez pt ajutor. Va multumesc.

Constructia unei unitati de productie precum si dotarea cu echipamente sunt activitati eligibile ce pot fi finantate din fonduri europene. Trebuie insa sa stim cateva date despre firma dumneavoastra (numar de angajati, profit din exploatare la sfarsitul anului trecut, cand este infiintata firma) precum si locul unde doriti sa demarati investitia. Prin urmare va rog sa reveniti cu aceste detalii, precum si cu un numar de telefon, pentru a putea sa va contactam.

 

6. Nume: Elisabeta Sipos
Companie: SC Elite Management SRL
Intrebare: Buna ziua, pot sa obtin fonduri nerambursabile pentru amenajarea si utilarea unui studio foto performant si in ce conditii? Multumesc.

Activitatile fotografice sunt eligibile in mediul rural, masura 312 “Sprijin pentru microintreprinderi”. Am mentionat anterior principalele elemente de eligibilitate in privinta formei de organizare precum si valoarea finantarii. Este important insa de precizat ca in cadrul acestei scheme nu sunt eligibile cheltuielile pentru constructia/extinderea/modernizarea spatiilor exceptand cazul in care se adreseaza sectorului productiv.

 

7. Nume: Butanu Claudia
Companie: CMI dr. Butanu Claudia
Intrebare: Buna ziua. Va intreb care ar fi posibilitatile de accesare fonduri europene pentru a moderniza un cabinet medical din mediu rural si a desfasura activitati medicale si sociale. Va multumesc anticipat.

Serviciile medicale in mediul rural pot fi finantate prin masura 312 “Sprijin pentru microintreprinderi”. De asemenea, masurile finantate prin FEADR permit ca si potentiali beneficiari microintreprinderile nou infiintate sau persoane fizice care ulterior sa se autorizeze ca si persoana fizica autorizata, intreprindere familiala si intreprindere individuala, asa cum sunt definite in OUG 44/2008 modificata si completata.

Puteti prin urmare aplica pentru fonduri nerambursabile in mediul rural (sediul social si proiectul sa se deruleze in mediul rural); pentru activitatile mentionate de D-voastra, finantarea este de pana la 70% din valoarea cheltuielilor eligibile si nu poate depasi 50.000 Euro/proiect pentru cabinet medical individual, cabinet medical veterinar individual, persoana fizica autorizata, intreprindere familiala precum si persoanele fizice care declara ca se vor autoriza ca persoana fizica autorizata, intreprindere familiala.

 

8. Nume: Serban Turliuc
Companie: S.C.M. Confidens
Intrebare: Exista acum sau in intervalul imediat urmator programe europene de finantare nerambursabila pentru construirea, amenajarea si dotarea de spitale in sistem privat?

Investitiile in infrastructura medicala pentru sectorul privat nu sunt sprijinite in mod direct de catre fondurile europene. Pentru aceasta investitie eu v-as recomanda o schema de fianantare de ajutor de stat pe care o gasiti la urmatorul link: http://www.mfinante.ro/ghid1680.html?pagina=domenii/ – in functie de valoarea proiectului dumneavoastra.

 

9. Nume: Kelemen Attila
Companie: Metagalax Miercurea Ciuc
Intrebare: Se finanteaza achizitionarea de hala industriala? Societatea nostra are in proprietate o hala industriala dar am dori s-o cumparam si pe cea alipita de cea existenta in vederea extinderii activitatii. Multumesc anticipat pentru informatie.

Achizitia de cladiri, cu exceptia leasing-ului, este eligibila in limita a 50% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile.

Pentru a putea aplica, ar trebui sa fiti incadrat ca si IMM (10-249 angajati, C.A. neta< 50 mio eur sau active totale <43 mio eur) cu minim un an de activitate si profit pe anul anterior depunerii cererii.

Sunt 2 operatiuni care finanteaza sectorul productiv, cea prin care se acorda sprijin financiar cu valoarea cuprinsa intre 1.075.001 lei si 6.450.000 lei urmeaza a se lansa in aceasta luna, conform calendarului estimativ publicat. Puteti accesa ghidul solicitantului pentru detalii http://amposcce.minind.ro/

 

10. Nume: Sandor Kasza
Companie: KAS
Intrebare: In ce conditii se pot accesa fonduri pentru dezvoltarea unei platforme comerciale si de afaceri, ce are ca scop imbunatatirea mediului de afaceri din Romania si sprijinirea activitatilor antreprenoriale ale tinerei generatii?

Sunt 2 abordari aici. Daca urmariti cresterea activitatii societatii D-voastra prin dezvoltarea efectiva a platformei comerciale si de afaceri, atunci puteti aplica in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, masura 331 care sprijina dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii online pentru afaceri. Beneficiarii pot fi microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii, iar valoarea maxima a finantarii nerambursabile ajunge pana la 1.640.000 lei. Schema va fi lansata in luna aceasta pentru aplicatii, conform calendarului publicat de autoritati.

Pe de alta parte insa, daca urmariti sprijinirea activitatilor antreprenoriale prin punerea la dispozitia antreprenorilor a unei platforme electronice, eventual integrat cu alte tipuri de servicii – consiliere, sprijin pentru initierea afacerilor, formare profesionala etc. atunci v-ati fi incadrat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, domeniul de interventie “Promovarea Culturii Antreprenoriale”. Nu stiu insa in ce masura acest program va mai fi lansat, probabil ca pentru perioada de programare 2007-2013 nu vor mai fi realocari pentru acest domeniu.

 

11. Nume: Nedelcu
Companie: SC JOCSHOP SRL
Intrebare: Buna ziua, se pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea unui magazin online? Mai exact pentru extinderea afacerii si dezvoltare. Cu stima, Manuela Nedelcu

In cadrul Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice, exista o masura care sprijina dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii online pentru afaceri. Se finanteaza implementarea de sisteme informatice de comert electronic, implementarea de sisteme informatice pentru licitatii electronice, implementarea de sisteme informatice pentru tranzactii electronice securizate, sisteme informatice de e-payment (plati electronice), sisteme de e-learning (invatamant la distanta) pentru IMM-uri, sisteme pentru dezvoltarea/optimizarea activitatii companiei (B2B, B2C). Beneficiarii pot fi microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii, iar valoarea maxima a finantarii nerambursabile ajunge pana la 1.640.000 lei.

Va sugerez sa accesati ghidul solicitantului pentru a vedea toate conditiile impuse pentru aplicare si detalii privind modul de evaluare, conform calendarului publicat, probabil ca aceasta schema va fi lansata in luna aceasta.

 

12. Nume: ANCA LAZARESCU
Companie: L&A LOGISTICS SRL
Intrebare: CE SANSE SUNT DE A ACCESA FONDURI EUROPENE IN TURISM? SUNT CONDITII, CARE SUNT ACESTEA?

Pentru turism sunt fonduri disponibile, depinde insa la ce faceti referire.

Astfel, avem in cadrul programului Operational Regional masuri dedicate dezvoltarii turismului, cum ar fi restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe sau crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurilor specifice pentru valorificarea durabila a resurselor naturale si pentru cresterea calitatii serviciilor turistice. Pentru anumite regiuni, fondurile au fost insa deja epuizate.

Ati putea aplica si in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, masura 313 care incurajeaza activitatile turistice si finanteaza infiintarea de pensiuni in mediul rural.

 

13. Nume: Barbu Mihail Marcel
Companie: Primaria Filipestii de Tirg, Prahova
Intrebare: Ce fonduri pot fi accesate de autoritatea locala? valoare, gen de lucrari care pot fi executate din aceste fonduri, alte detalii care considerati ca pot fi utile. Astept un raspuns. Cu stima!

In general autoritatile locale pot accesa fonduri europene pentru: imbunatatirea accesibilitatii Regiunilor, cresterea calitatii infrastructurii sociale a Regiunilor, cresterea competitivitatii Regiunilor ca locatii pentru afaceri, cresterea contributiei turismului la dezvoltarea Regiunilor. Dumneavoastra cred ca reprezentati o primarie din zona rurala si atunci va sunt destinate dintre cele de sus doar cele aferente cresterii contributiei turismului.

Mai exista in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) o schema de finantare destinata renovarii, dezvoltarii satelor si imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale. Aceasta schema de finantare se preconizeaza a se lansa in luna iunie a acestui an, suma maxima pe care o puteti accesa este de 2,5 milioane EURO, iar intensitatea de finantare atinge 100%.

Tipurile de proiectele eligibile sunt urmatoarele:

 • Imbunatatirea infrastructurii fizice de baza in spatiul rural;
 • Imbunatatirea accesului la serviciile publice de baza pentru populatia rurala;
 • Cresterea numarului de sate renovate;
 • Cresterea numarului de obiective de patrimoniu din spatiul rural sprijinite.

 

14. Nume: Froane Bogdan
Companie: –
Intrebare: Buna ziua, intrebarea mea este: cum pot sa accesez fonduri europene nerambursabile ca persoana fizica?

Puteti aplica ca si persoana fizica pe masurile finantate din FEADR, insa veti avea conditia autorizarii ulterioare ca si persoana fizica autorizata, intreprindere familiala si intreprindere individuala, asa cum sunt definite in OUG 44/2008 modificata si completata sau societate comerciala.

 

15. Nume: Marius Juncanariu
Companie: Flaro Prod
Intrebare: Buna ziua, care este procedura de obtinere a Scrisorii de confort bancar, obligatorie la depunerea unui dosar? Multumesc.

De regula, scrisorile de confort solicitate de ministere la depunerea dosarelor sunt scrisori care implica angajamentul bancii de a finanta ulterior proiectul, in conditiile in care nu exista modificari substantiale privind situatiile financiare ale clientului. Este motivul pentru care analiza in vederea eliberarii unei astfel de scrisori urmeaza aceeasi procedura ca si in cazul acordarii unui credit.

 

16. Nume: MELENTE ELENA
Companie: S.C. ALEX- ANDRI&RODICA SRL
Intrebare: CE INDICATORI DE PERFORMANTA TREBUIE SA INDEPLINEASCA O FIRMA PENTRU A BENEFICIA DE FONDURI NERAMBURSABILE?

Indicatorii de performanta ai unei societati nu sunt criterii de eligibilitate pentru accesarea banilor europeni.

Vechimea companiei (de regula minim 1 an de zile), profit net/profit din exploatare pozitiv sunt cateva elemente definitorii pentru posibilitatea accesarii fondurilor europene nerambursabile, evident doar pe anumite scheme de finantare. Sunt si scheme de finantare al caror obiectiv il reprezinta chiar incurajarea firmelor nou infiintate. Acesti indicatori de performanta ai firmei sunt eventual analizati de catre banca in vederea acordarii unui credit de co-finantare pentru implementarea proiectului aprobat de catre ministerul unde ati depus dosarul.

 

17. Nume: Nica Gabriela
Companie: Profarm20
Intrebare: In ce masura pot fi accesate fondurile pentru dezvoltarea unei afaceri in domeniul reciclarii deseurilor menajere?

Domeniul reciclarii deseurilor menajere este eligibil in mediul rural si poate fi finantat prin masura 312 “Sprijin pentru microintreprinderi”. De asemenea, masurile finantate prin FEADR permit ca si potentiali beneficiari microintreprinderile nou infiintate sau persoane fizice care ulterior sa se autorizeze ca si persoana fizica autorizata, intreprindere familiala si intreprindere individuala, asa cum sunt definite in OUG 44/2008 modificata si completata.

Puteti prin urmare aplica pentru fonduri nerambursabile in mediul rural (sediul social si proiectul sa se deruleze in mediul rural); pentru activitatile mentionate de D-voastra, finantarea este de pana la 70% din valoarea cheltuielilor eligibile si nu poate depasi:

 • 50.000 Euro/ proiect pentru cabinet medical individual, cabinet medical veterinar individual, persoana fizica autorizata, intreprindere familiala precum si persoanele fizice care declara ca se vor autoriza ca persoana fizica autorizata, intreprindere familiala;
 • 100.000 Euro/ proiect pentru micro-intreprinderile care isi desfasoara activitatea in sectorul transportului rutier;
 • 200.000 Euro/ proiect pentru intreprindere individuala, societati cooperative mestesugaresti de gradul I, societati cooperative de consum de gradul I, societati comerciale cu capital privat care pot fi beneficiari ai masurii, precum si pentru persoanele fizice care declara ca se vor autoriza ca intreprindere individuala.

Pe parcursul carierei sale, Leonard Cornoiu a ocupat mai multe pozitii de analist financiar si coordonare a activitatilor de vanzare catre persoane juridice la IEBA Trust, BancPost si Banca Transilvania.

Incepand cu anul 2007, coordoneaza activitatea de Programe Europene a Bancii Transilvania, sustinand clientii bancii in identificarea celor mai bune solutii de accesare si co-finantare a Fondurilor Europene Nerambursabile.

Sursa: CLUBULUI INTREPRINZATORULUI ROMAN (btclub.ro)


loading...

Citește și
Loading...

373 Comentarii
 1. Andrey Gheorghe spune

  Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa va zik planul meu de afacere:
  As vrea sa fac o firma de Catering.
  As avea nevoie de un spatiu si de utilaje.
  Toata afacerea m-ar duce undeva la 5000-6000 euro cu spatiu inchiriat.
  Cum as putea sa accesez fondurile, ce suma ar trebui sa investesc eu, daca proiectul este aceptat de nrome si ce suma primesc pentru proiect. As dori daca ma puteti ajuta sa=mi spuneti si care e mecanismul ma duc unde, fac ce etc.

 2. andreea spune

  daca mai aveti inca nevoie de raspuns puteti sa il postati si pe forumul portalului esimplu.ro la explicatii privind accesarea fondurilor structurale

 3. morian spune

  Buna ziua! Se acorda fonduri nerambursabile si pentru infiintarea unei ferme de vaci de carne?

 4. SC AGHORA CONSULTING SRL spune

  Buna ziua,

  Cu privire la intrebarea „Se acorda fonduri nerambursabile si pentru infiintarea unei ferme de vaci de carne?”, mentionez ca aceasta investitie este eligibila prin PNDR, Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole”, precum si prin Masura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”.

 5. corina spune

  se pot acorda fonduri europene nerambursabile pt infiintarea unei ciupercarii?

 6. albu marius spune

  buna seara,sunt Marius si locuiesc in Bucuresti dar am o casa cu teren de 1000m patrati in Ilfov com. Peris, vreau sa va intreb daca as putea obtine fonduri europene pt o afacere cu aranjamente florale? florile vreau sa le cultiv eu,pe terenul de la tara.Daca pot obtine fonduri, as vrea sa stiu care ar fi primul pas(de unde sa incep)si cum este mai bine prin PFA sau prin FIRMA?
  MULTUMESC MULT PT ATENTIE

 7. tiberiu spune

  Sunt presedintele unei societati cooperative mestesugaresti care produce sicrie cu 99% personal calificat tamplari si doresc sa mai deschid o activitate tot cu produse din lemn ma poate indruma cineva?

 8. FOCSA MIHAIL spune

  unde gasesc raspunsurile la intrebarile de ma sus ?? LA TOATE !!
  cine raspunde la ele ??

 9. voicu24 spune

  Buna ziua, intrebarea mea este: cum pot sa accesez fonduri europene nerambursabile ca persoana fizica,doresc sa infiintez o gardinita\cresa,asta ar presupune si angajari de personal. cum trebuie sa procedez ca sa pot beneficia de fonduri?

 10. nicoleta spune

  Buna ziua,as dori sa-mi deschid o firma de reciclare a deseurilor si as dori sa stiu daca este eligibila chiar daca locuiesc la oras.Multumesc.

 11. ganea spune

  buna ziua am si eu o intrebare .. in primul rand am 23 ani nu am nici o propietate pe numele meu sau vre un bun cu care sa pot garanta vre-un imprumut . as putea obtine cumva inprumut pentru a achizitiona un teren pe care se afla deja o constructie (fost magazin) si sa il redeschid magazinul. ? va multumesc

 12. petre olteanu spune

  Exista programe europene de finantare nerambursabila pentru construirea,amenajarea si dotarea unei gradinite private?

 13. stefania spune

  SE pot obtine fonduri europene pentru deschiderea unei zone de agrement cu terenuri de sporturi diferite si dotari necesare si deschiderea unui spatiu cu restaurant ,pizzarie si de ce sume pot beneficia si daca imi trebuie cofinantare?

 14. claudiu spune

  se pot optine fonduri pentru deschiderea unui centru de reciclare deseuri?

 15. Ivan George spune

  Buna ziua. Ma intereseaza daca se pot acorda fonduri europene pentru cultivarea de aluni micorizati cu spori de trufe negre care vor incepe sa produca profit dupa aprox 4 ani in cazul trufelor si dupa 1 an in cazul alunelor.

 16. Patca spune

  buna ziua, detin o Intreprindere Individuala, Intretinerea si Repararea Autovehiculelor de doi ani, anul trecut pe profit, situata in mediul rural doresc sa stiu daca se poate accesa pe acest domeniu fonduri europene, pentru a construi o hala si dotarea ei cu scule. Sunt din Arad si as dori sa ma indrumati dumneavoastra de unde sa incep o institutie care sa ma indrume mai departe. va multumesc

 17. Simona spune

  Buna ziua! M-ar interesa sa stiu daca se pot obtine fonduri europene pt infiintarea unui service auto. Detin o sacietate care de aproximativ 6 ani nu desfasoara nici o activitate, cum ar trebui procedat? Va multumesc!

 18. ionut spune

  buna ziua vreau se deschid o spalatorie auto ce trebuie sa fac sa iau fonduri europene

 19. Marius spune

  As dori sa deschid o intreprindere individuala in domeniul IT(service si birotica).Cum pot optine fonduri europene nerambursabile? Va multumesc.

 20. costi spune

  Sunt PFA in domeniu topo Cum pot, sau daca pot obtine fonduri europene pentru dotare cu aparatura de specialitate?
  Multumesc.

 21. Cristina Marin spune

  Cred ca vom ramane fara raspunsuri: as vrea sa deschid o frizerie si ma intrebam daca pentru asa ceva pot accesa fondurile europene pentru ca un credit la banca nu ma incanta; acum ma gandesc si daca voi primi raspuns ca din iunie nu vad vreunu! O zi buna la toti!

 22. yulya spune

  buna ziua, detin o intreprindere individiala,doresc sa stiu daca pot obtine fonduri europene.multumesc

 23. radu spune

  buna ziua,as dori sa deschid un service de intretinere auto plus o staie de inspecti technice periodice,se pot accesa fonduri pentru o asemenea afacere?daca da ce implica.si am vorbit cu cineva (tot o firma ce ajuta la obtinerea fondurilor) si mi-au spus ca eu trebuie sa vin cu 10% din totul investitiei,se poate asa ceva?multumesc mult,daca se poate un nr de contact sa sun pentru mai mult intrebari.MULTUMESC FRUMOS

 24. Alina C spune

  Buna ziua! M-ar interesa daca se pot accesa fondurile nerambursabile pentru 2012 pentru infiintarea unui camin de batrani. Cladirea si terenul exista deja, ar mai fi doar costurile de amenajare. Va multumesc anticipat.

 25. BALAN AURELIAN ALIN spune

  POT ACCESA FONDURI EUROPENE PENTRU A INFIINTA O FERMA DE VIPERE?DISPUN DOAR DE UN TEREN IN MEDIUL RURAL.MULTUMESC!

 26. Manolache Cristian spune

  Buna Ziua!
  Vroiam sa va intreb daca pot accesa fondurile europene nerambursabile pentru deschiderea unui cabinet de kinetoterapie.Am terminat facultatea de kinetoterapie acum 2 ani si mi-as dori sa imi pot deschide un cabinet.Va multumesc!

 27. scurtulescu dragos spune

  Buna seara As dori sa va intreb cum pot accesa fonduri europene pentru adeschide o spalatorie auto pt tiruri si o vulcanizare avand spatiul adegvat

 28. Adrian paun spune

  Buna ziua doresc sa știu dacă beneficiez si eu de fonduri europene.
  Dețin o societate comerciala din 2010 si lucrez cu aceasta societate pe teritoriul Franței am peste 14 Angajeati.societatea lucrează in domeniul constructi. Avem idei geniale de a construi suntem foarte bn vazuti aici.doresc sa mi dublez angajeati chiar sa fac in jur de 50 angajeati doresc săi specializez in constructi,spunetim va rog frumos pot benificia de fonduri europene pentru ami extinde societatea???
  Va multumesc doresc sa primesc răspuns prin aceasta adresa de mail . [email protected] ymail.com

 29. nicusor spune

  sotia mea detine o intreprindere individuala si as vrea sa stiu daca poate obtine fonduri nerambursabile pentru achizitionarea unor utilaje necesare deschiderii unei vulcanizari

 30. Burnar Ioan spune

  Pentru infiintarea unei ferme de bovine de cat la suta trebuie sa dispun din valoarea proiectului si daca se acorda in valoarea proiectului si un fond pentru dezvoltare infrastructura…precum grajduri,instalatii de muls, s.a.?
  va multumesc

 31. Ovidiu spune

  As dori sa stiu daca se obtin fonduri europene pt modernizare casa?
  Va multumesc,

 32. Manolache Zina spune

  Buna seara,

  Va rog sa ma informati daca beneficiez de fonduri europene , nerambursabile, pentru construirea unei crese pentru copii.
  Am 44 de ani si locuiesc in Spania de zece ani.
  Doresc sa stiu daca banii obtinuti se pot folosii numai pentru teritoriul Romaniei(in cazul meu, pentru construirea cresei).

  Va multumesc anticipat!

 33. ady spune

  buna seara…..as dori sa va dresez o intrebare….intentionez sa-mi deschid un salon de infrumusetare…..pot sa primesc aceste fonduri nerambursabile….bineinteles,si eu infiintand o firma noua….ce conditii trebuiesc indeplinite? multumesc anticipat….o seara buna!!!

 34. nini spune

  Buna ziua!
  Dorim sa accesam fonduri pentru depozitare de cereale. Dorim sa facem un service auto pentru camioane ;avem o firma care se ocupa de constructii si avem si bani pentru inceput. Cum pot demara accesarea de fonduri.
  Multumesc

 35. marinela spune

  ne avand firma pot sa beneficiez de fonduri europene pentru infiinta o firma de cresterea pasarilor. cu respect Marinela din Craiova

 36. Sttefan spune

  Buna ziua ! As vrea sa fac o ferma de vaci/porci, si as vrea sa stiu daca pot sa beneficiez de fondurile necesare. Am un teren de aproximativ 5000 mp, si as vrea fondurile ca sa fac hala si pentru aparatele necesare.. ar fi rentabila o asemenea afacere?

 37. Marius Daniel spune

  Buna ziua!
  As vrea sa deschid un fel de greadinita cu program redus, pentru copii cu aptitudini, care sunt pasii ce trebuie sa-i urmez pentru a putea accesa si fonduri europene, multumesc mult.

 38. cristina spune

  Buna ziua.Pot accesa fonduri pentru deschiderea unui plafar,magazin naturist.Am 30 de ani,si cati bani mi-ar trebui mie.Multumesc.

 39. Adrian Tache spune

  Buna ziua.
  Sunt o persoana fizica autorizata din 2010 si as dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene in activitatea care o desfasor in momentul de fata ( TAPITERIE AUTO) .

  Cu respect
  Adrian

 40. Andreea spune

  Buna ziua,
  Am 23 de ani si dori sa infiintez un cabinet individual de kinetoterapie si masaj in Iasi si m-ar interesa daca pot accesa fonduri europene nerambursabile.
  Va rog sa-mi raspundeti prin e-mail la adresa [email protected].
  Multumesc anticipat.

 41. Cristian spune

  Buna ziu a-s dori sa stiu daca pot primi banii din fondurile europene nerabursabile ,nu am nici-o firma momentan dar doresc smi deschid o mica afacere dar momentan nu stiu ce s-a deschid si in ce domeniu sa ma axez ,eu ma gandeam in domeniul agriculturii si in cresterea animalelor, sa ma axez deaceea va intreb si va rog daca imi puteti da niste raspunsuri si indicatii spre ce ar trebui sa ma axez .Va multumesc

 42. Lilea Madalin spune

  Buna ziua.
  As dori si eu sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru construirea unei ferme legumicole care sa aiba ca si unitate de productie un spatiu protejat adica o sera. Si daca da in ce conditi as primi aceste fonduri ?

 43. mihai conut spune

  Buna,doresc si eu informatii despre finantarea infiintarii unei ferme de vipere.pot beneficia de fonduri europene nerambursabile?persoana are sub 40 ani ,poate beneficia de programul tinarului fermier?va multumesc.succes celorlalti solicitanti!

 44. Florentina Constantinescu spune

  Buna ziua! ma intereseaza sa aflu daca pot primi Fonduri Europene pentru constructia unei sali de dans sportiv, unde copii sa faca performanta sau sa poata participa gratuit la aceste cursuri , dorinta noastra fiind sa promovam dansul sportiv de masa.
  Multumesc anticipat!

 45. LATIS ANDREEA spune

  Buna ziua, intrebarea mea este: cum si ce conditii trebuie respectate pentru a deschide un magazin de produse alimentare(romanesti) in italia,ca cetatean roman,unde?si care sunt pasi de urmat pentru a fi informat de fondurile europene nerambursabile ca persoana fizica

 46. LATIS ANDREEA spune

  VA MULTUMESC !!!!!

 47. sorin spune

  BUNA ZIUA! ma intereseaza daca pot primi Fonduri Europene pentru a infiinta un teren de paintbal

 48. badea eusebiu spune

  vreau sa imi deschid o crama!!investesc 7 000 RON!!statul ma ajuta cu ceva??

 49. Laurentiu spune

  Buna ziua domniilor voastre
  Sunt un tanar bucurestean de 28 ani cu dorinta de munca si doresc sa dezvolt in jud buzau pe pamantul bunicilor mei o ferma complexa(Hala utilata) cu Gaini Outoare si de Carne (incubatoare)cu o linie de sacrificare si ambalare (camere frigorifice) cu transport propriu catre clientela.
  Ma gandesc ca punand pe picioare o asemenea afacere dau de lucru Localnicilor care vor lucra in incinta si stimulez productia agricola din imprejurimi care a fost abandonata.

  Cui sa ma adresez sa demarez planul meu ?
  Sunt suficienti banii din fondurile europene nerambursabile sau mai trebuie sa pun si eu…?
  Pot accesa mai multe fonduri nerambursabile pt diferite discipline?
  Pentru infiintarea unui salon infrumusetare in capitala cu prestari de la A/Z se aloca fonduri?
  e-mail:
  [email protected]
  Astept un raspuns daca e cu putinta
  Va multumesc

 50. Alin spune

  Buna ziua ma numesc Ciobanu Marius Alin si asi vrea sa imi deschid o ferma de prepelite mar iteresa daca pot primi fonduri europene pentru deschiderea iei va multiumesc

 51. imona spune

  Foarte interesante si tentante aceste Fonduri Europene … dar sunt atat de greu de atins – precum Fata Morgana .Oricum , as vrea sa stiu daca , totusi , as avea o sansa de a obtine Fonduri Europene pt extinderea si modernizarea unei hale de productie de piese de mecanica de precizie in zona rurala , avand in vedere ca am infiintat societatea in oct 2010 si actual are 6 salariati cu tendinte de a mai angaja personal si chiar de a califica la locul de munca .
  Multumesc !

 52. bledea anuta spune

  Bune ziua,
  Locuiesc impreuna cu familia in mediu urban.Doresc sa stiu daca pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru infiintarea unei ferme de porci.

 53. Simona Natalia spune

  Buna ziua ! Sunt studenta in anul 4 si m-am gandit sa imi deschid o mica afacere. Ideea mea ar fi legata de producerea de incaltaminte personalizata (unica). As vrea sa stiu daca s-ar acorda Fonduri Europne pt asa ceva.
  Multumesc anticipat !

 54. Monica Craciun spune

  Buna ziua, am 28 ani,ma intereseaza daca se pot accesa fonduri nerambursabile pentru deschiderea de salon de infrumusetare. M-ar interesa sa-l deschid in mediu urban.Deocamdata nu sunt PFA si nici nu am firma. Ma puteti indruma si ajuta cu informatii?

  Multumesc anticipat,

  Monica Craciun

 55. dincu stefan spune

  Buna ziua as vrea sa deschid si eu un atelier de tamplarie pvc si imi trebuiesc 7000 lei am spatiu la bunici la tara dar nu am bani sa-mi cumpar utilajele necesare.Vreau sa aflu ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia banilor si daca ma incadrez pentru acest imprumut? VA MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA.

 56. popa emil spune

  Buna ziua,pot accesa fonduri cu zero investitie ptr achizitionarea unui teren ce apartine primariei si construirea unui mini teren de fotbal si tenis plus un minibar cu terasa?Terenul este la doua sute de metri in afara localitatii.Astept raspunsuri la email [email protected].
  Va multumesc.

 57. Pavel Petru spune

  Buna ziua. Vreau sa imi deschid o firma de service calculatoare in mediul rural. Am si o diploma de operator PC. Se pot accesa fonduri europene ? Ce fonduri ? Puteti sa imi dati si cate sfaturi sau detalii ? Va multumesc foarte mult, anticipat !!

 58. Mnohoghitini Roxana spune

  Buna ziua,asi dori sa-mi deschid o spalatorie auto si nu stiu daca pentru acest tip de afacere se pot accesa fonduri europene.Nu am inca o firma si nu stiu cu cine asi putea discuta ca sa ma indrume sau sa-mi spuna daca ma incadrez in conditile impuse.Va multumesc.

 59. radu spune

  Buna ziua, vreau sa va intreb daca pot accesa fonduri pentru a deschide o firma pentru procesarea hartiei.Am o hala in contructie terminata in proportie de 75% si nu stiu daca am timp sa o termin pana la data limita de depunere a proiectelor,ptr ca am inteles ca iti trebuie actul de intabulare al cladiri depus la dosarul ptr obtinerea fondurilor.ma puteti contacta pe e-mail

 60. Petrisor LAURA spune

  Buna ziua,as dori sa va intreb cum si ce trebuie sa fac pt a-mi deschide o firma cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile? Va multumesc mult si sper sa puteti sa ma ajutati cu aceste informatii.

 61. Catrachile Adriana spune

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca sint eligibila sa accesez fonduri nerambursabile pentru activitate turistica respectiv amenajarea unei case de vacanta pe care o am la Sulina (Delta Dunarii). Casa, compusa din parter si etaj a fost initial construita in 2010 in acest scop dar din lipsa de bani lucrarea a stagnat! Va multumesc mult pentru sprijin! cu stima, Adriana Catrachile

 62. george spune

  Buna ziua,vreau sa stiu daca se acorda fonduri europene ptr dezvoltarea unei societati de transport rutier,multumesc mult!!

 63. szabo carmen spune

  Se pot accesa fonduri nerambursabile in mestesugarie, si care sunt conditiile? Multumesc anticipat!

 64. Gabriela spune

  Buna sera!
  as dori sa stiu daca se pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru inifiintarea unei ferme/societati de viticultura.
  Care sunt conditiile si in ce masura sunt acordate fondurile?
  Va multumesc!

 65. savu claudia spune

  Sunt reprezentanta unei societati care are ca obict de activitate colectarea si comercializarea de deseuri metalice si nemetalice.as dori sa stiu daca pot accesa fonduri nerambursabile pentru achizitionarea de noi echipamente(prese,mori,tocatoare etc).Avem un nr de 12 angajati,si o cifra de afaceri pe luna mai de 36000 euro.Multumesc anticipat

 66. RosuVlad spune

  Buna Ziua as dori sa sa deschid o ferma pentru cresterea si respectiv comercealizarea carnei de porc,as avea vreo sansa sa primesc fonduri europene.Multumesc

 67. cinca dan spune

  Buna ziua.Asi dori sa mi accesez fonduri europene pt o parcare cu servicii incluse,in mediul urban.Mentionez ca nu este pe o raza de 30 de kilometri pe un drum national intens circulat de tiruri intre 2 vami.Am virsta de 34 ani si ma intereseaza ce fonduri pot obtine.detin teren bine pozitionat. Va multumesc anticipat si astept cu interes sa fiu contactat.

 68. surcel dan stefan spune

  buna ziua as vrea sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru deschiderea unei afaceri in domeniul alimentar .mentionez ca aceasta ar fii prima mea afacere .!

 69. serbesc raul spune

  buna ziua, as vrea sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru deschiderea unei firme de transport rutier cu sediul social in mediul rural si ce pasi trebuie sa urmez pentru a le accesa..

 70. mihai ioan spune

  buna ziua. as vrea sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru solarii pe 30ari.care sunt conditiile pentru a accesa?

 71. mihai andrei spune

  buna seara.vreau sa-mi incep o noua afacere,un magazin de piese auto.si as dori sa stiu daca pot accessa fonduri europene ptr deschiderea magazinului,mentionez ca va fi prima mea afacere.
  Va multumesc.

 72. George spune

  Buna ziua, m-ar interesa sa infiintez cu fonduri nerambursabile un SRL cu activitate in domeniul constructiilor. Cum pot face acest lucru? Cine m-ar putea ajuta in intocmirea unui Plan de afaceri?

 73. Endre spune

  Buna ziua as vrea sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru cirguitul de cart si care sunt conditiile accea.

 74. BAKO DANIEL spune

  Sunt un cetatean roman cu domiciliul in Italia, si doresc sa ma reimpatriez definitiv.Am experienta in tamplarie in lemn masiv (10ani intr-o tamplarie de usi,ferestre,obloane si mobilier apoi trimis in somaj).Cum as putea obtine un ajutor economic din partea statului roman pentru a deschide o activitate de tamplarie in zona mea?(Fagaras,Jud.Brasov)

 75. BAKO DANIEL spune

  In mesajul precedent am uitat sa specific data reimpatrierii:01.10.2012.Va cer scuze si in asteptarea raspunsului la intrebarea mea,va urez toate cele bune.

 76. tvasile spune

  detin o firma de constructii.Doresc sa dezvolt o activitate de colectare si reciclare a deseurilor din material plastic.Exista programe europene de asistenta financiara in acest sens.Daca exista, care sint acestea si de unde pot obtine alte informatii suplimentare.Va multumesc.

 77. claudiu spune

  Buna ziu as vrea sa imi fac o mica ferma de vaci si de porci si un mic magazin,eu lucrez in strainatate si dispun de ceva din bani cum as putea benefia de fonduri europene nerambursabile?ce acte imi trebuie ce trebuie sa fac?
  Sunt tanar am 22 ani si vreau sa incerc sa fac cev cu ce ma ajuta statul ?

 78. Media boutique spune

  Exista posibilitatea de a accesa fonduri pentru construcția hala industrială?

 79. Olga spune

  Buna ziua, as dori sa deschid in colaborare cu niste profesori-psihologi o scoala privata pentru copii cu dizabilitati.Exista fonduri europene pentru acesta activitate? Unde as putea primi informatii suplimentare, ce acte ar trebui?

 80. Vicol Cristina spune

  Buna ziua!
  Doresc sa stiu daca pot primi finantare din fonduri europene
  pentru un after school in Bucuresti.
  Va multumesc

 81. Viorel Corman spune

  Buna ziua!se pot accesa fonduri in valuare di circa 200.000 euro pentru a deschide o fabrica de gheata in Botosani unde nu cred ca este concurenta?multumesc

 82. Razvan spune

  Buna ziua . Pot accede la fonduri Europene pentru initierea unei activitati legate de Turism Rural si alimentatie Bio în Romania .
  Va mutumesc anticipat

 83. Sala Ioan spune

  Buna ziua!
  Doresc sa infiintez un srl cu probil comercializare produse alimentare si nealimentare. Exista posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru achizitie frigidere,congelatoare, eventual pentru demararea afacerii?Mentionez ca am 3 3 ani. Multumesc!

 84. vintila silviu spune

  buna ziua am o intreprindere familiara cu vanzarii produse industriale asi dori sa acesez fondurii europene nerambursabile pentru a angaja inventatorii pentru produse de larg consum industrial,electrice ,sanitare,e.t.c cu posibilitatea de a fi ajutat .va multumesc locuiesc in galati

 85. Florin spune

  Buna, asi vrea sa deschid un salon de tatuaje si infrumusetare corporala. Sa construiesc salonul din temelii, pe teren privat, cum pot accesa la fonduri nerambursabile si daca intra in aceasta cadegorie. Astept raspuns, multumesc

 86. Revesz Elisabeta spune

  Buna ziua!
  Doresc sa infiintez un srl pentru izolarea termica a ferestrilor, usilor din lemn,fier si material plastic.
  Daca pot primi fonduri pentru infiintarea unei asemenea firme.
  Va multumesc!

 87. vintila silviu spune

  buna asi dori sa acesez fondurii europene nerambursabile pentru afaceri

 88. Nika spune

  Buna seara,
  Ma intereseaza daca pot sa accesez fonduri europene pentru a infiinta un cabinet de audiologie si protezare auditiva. Multumesc

 89. Radu spune

  Buna ziua, puteti sa-mi spuneti care ar fi posibilitatea contractarii unui credit pentru o unitate de alimentatie publica? Ce conditii trebuiesc indeplinite?

 90. Marius spune

  Buna ziua . M-ar interesa daca asi putea primi fonduri europene pentru a deschide pe timp de vara piscina si tot in acelasi loc iarna sa deschid patinuar sau club . Multumesc

 91. stefan boll spune

  sall vreau sa stiu daca pot accesa fonduri europene nerambursabile pt o pensiune am 22 de ani si sunt in domeniu cu toate aceste chestiuni am terminat bucatar barman ospatar organizator marketing banqueting vreau sa spun ca sunt la zi cu tot ce trebuie intr-o pensiune vreau sa stiu daca poi accesa fonduri nerambursabile dace e cnv dispus sa ma informeze va rog sunati-ma 0768924610

 92. MARINELA spune

  Buna ziua!Am 46 de ani si o fata de 23 si vreau sa va intreb daca as putea cumva sa beneficiez eu saau fata mea de fonduri europene pentru a putea deschide o afacere la oras.Multumesc anticipat!!!

 93. Diana spune

  Buna seara! Sunt profesor, am 28 de ani si as dori sa imi deschid o gradinita particulara in mediul urban. Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea accesa fonduri europene? Unde ar trebui sa ma incadrez? Sotul meu are o intreprindere individuala in domeniul agriculturii, cu vechime mai mare de un an…cu profit… Ma ajuta la ceva acest aspect? Astept raspuns. Multumesc.

  1. Andra spune

   Buna Diana, ai gasit intre timp raspusnul la intrebarea ta? Am si eu aceeasi intrebare privind fonduri europene pt infiintarea unei gredinite private.

 94. luka spune

  Buna ziua
  As dori sa-mi spune-ti daca cunoasteti in domeniul transporturilor se pot accesa fonduri mai precis pe piata transporturilor

 95. Maria spune

  Buna ziua,se pot accesa fonduri europene pentru achizitionare masini pentru firma de rent a car?

 96. ionut spune

  buna seara, as vrea sa stiu daca pot accesa fonduri europene pt o mini ferma de iepuri.va multumesc si astept un raspuns

 97. emanuela spune

  Buna ziua as dori sa stiu si eu daca se acrde fonduri nerambursabile pentru deschiderea unui bar/cafenea.am 23 de ani si nu am nici firma facuta.ce imi sugerati.astept raspunsul pe adresa de mail.va multumesc

 98. Monica spune

  Buna ziua!
  Locuiesc in mediu urban si am concesionat pe o perioada de 40 ani un lac mic si zona de pasune din jurul acesteia.
  Doresc sa aflu ce fonduri trebuie sa accesez si cum pot face acest lucru, deoarece doresc sa imi infintez o firma si sa fac la locul mai sus mentionat o zona de agrement cu casute,loc de joaca pentru copii si bineanteles un lac mare pentru scaldat amenajat corespunzator.Am 31 de ani si am aflat ca am unele facilitati pana in varsta de 35 ani.
  Va multumesc,

 99. Constantin spune

  Buna ziua!
  Detin un teren, si vreau sa deschid o vulcanizare, ma intreseaza daca pot sa obtin fonduri europene.

 100. Claudiu spune

  Buna ziua,as dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unei covrigarii intr-o zona unde nu exista asa ceva.Astept un raspuns daca se poate.
  Va Multumesc.

 101. Georgel spune

  BUNA ZIUA,
  Locuiesc in mediu rural si asi vrea sa stiu daca se pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru panouri solare generatoare de curent electric…
  Va multumesc…

 102. nicolae spune

  buna ziua ma numesc nicolae din jud calarasi sunt casatorit am 27 de ani actual ma aflu in spania la munca si vreau sa infintez o ferma de vaci de lapte de 50 de capetesi vreau sa stiu daca pot benficia de fondurile europene nerambursabile astept raspuns va multumesc.

 103. andreea spune

  Am 20 de ani sunt cosmeticiana si as dori sa stiu daca pot sa imi deschid un salon de infrumusetare in mediul rural cu fonduri nerambursabile.

 104. laura spune

  Buna, as vrea sa stiu daca se acorda fonduri europene pentru a cumpara franciza unui magazin de haine, cunoscut international (tip zara, bershka)
  Multumesc

 105. Andrei spune

  Buna sunt andrei si vreau sa descid o firma de vopsitorie an aluminiu si fer vrea sa va antreb daca pot sa cer fonduri europene si cum trebuie sa procedez. Va multumesc

 106. gavrila daniela spune

  buna ziua asi dori sa stiu daca se poate acorda fonduri europene pentru deschiderea unei cofetarii cu laborator ? am cunostinte avansate in domeniu dar ca majoritatea nu dispun de bani… marea problema a tuturor. astept cu nerabdare raspuns…multumesc

 107. CLARIS spune

  buna ziua,as dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unei farmacii.astept un raspuns daca se poate.Va multumesc.

 108. marian spune

  buna ziua ma numesc marian din curtea de arges,com nucsoara.
  lucrez in italia ca mecanic auto si mam decis sa vin acasa. am ceva experienta in domeniu am un teren la strada, pot sa accesez fondurile europene si ce trebuie sa fac?

 109. Daniela spune

  Buna ziua ,doresc sa aflu daca pot accesa fondurieuropene nerambursabile pentru construirea unui Peco in mediul rural ,avand teren propriu pt constructie .Ce conditii trebuie sa indeplinesc.Multumesc .

 110. virgil spune

  as dori sa acesez un fond european pentru un teren si 20 de stupi de albine terenul este mai la maginea orasului 500de m patrati +o anex astept sa aflu daca se poate va mutumesc

 111. virgil spune

  buna seara as dori sa stiu daca se poate acorda fonduri europene nerambursabile pentru ami cumpara 25 de stupi de albine +o asa zisa o casa la marginea orasului calarasi astept informatiili dumneavoastra cu respec va salut

 112. istudor elvis spune

  Buna ziua,as dori sa stiu daca as putea obtine fonduri pentru deschiderea unui magazin de piese de instalati sanitare si tot odata sa am si intalatori mei(ca si angajati) sa faca si instalatile sanitare;ce mi-ar trebui ca sa pornesc aceasta afacere?

 113. Liliana spune

  Buna seara, as dori sa va intreb daca pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unui atelier de confectii. Am 23 ani si sunt calificata in domeniu.Va multumesc!

 114. dana spune

  buna ziua!as dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unui magazin in mediul rural.si ce ar treb sa fac ca sa dispun de astfel de fonduri?am 20 de ani si st studenta.
  va multumesc!

 115. geo spune

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca si cum pot accesa fonduri nerambursabile pt achizitionarea de noi echipamente (utilaje, scule) in domeniul instalatiilor electrice. Mentionez ca firma este infiintata acum aprox 1 an si jumatate. Multumesc anticipat!

 116. florin spune

  as putea sa obtin fonduri nerambusabile pentru infiintarea unui adapost de caini comunitaRI

 117. Alina spune

  Buna ziua, as putea accesa fonduri europene pentru extinderea unei micro-ferme in conditiile in care detin teren agricol si animale.

 118. Eduard spune

  Buna ziua!

  Am un teren pe care as vrea sa construiesc un circuit auto/moto.
  As dorii sa stiu daca pot obtine fonduri europene pentru a il construii.

  Multumesc.

 119. VALENTIN spune

  Buna ziua,as dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene pt.cumpararea unui camion bascula.Astept raspuns pe adresa de e-mail Multumesc anticipat.

 120. mihai puscas spune

  CU RESPECT.Am un teren sintetic 43m/26m si as dori sa cumpar un balon sa il acopar pe timp de iarna. Sa fac o piscina si un patinuar liga. Sunt dascal de ED .FIZICA. POT ACCESA PENTRU ACESTEA FONDURI????? CU MULTIMIRI MIHAI 0753788887

 121. Alex Ilie spune

  As putea accesa fonduri europene pentru deschiderea uneia sau mai multor statii GPL? multumesc

 122. florin spune

  Buna ziua , va rog frumos daca ma puteti ajuta cu informatii despre fondurile europene nerambursabile. eu am o firma pe persoana fizica autorizata si as dori sa achizitionez 2 sau 3 dubite de transport persoane . pot obtine fonduri pentru acest proiect . mentionez ca pentru o masina as avea eu bani necesari. si daca pot cumpara dubitele la mana a 2 pt a efectua transportul de persoane

 123. OPREA FLORIN spune

  Buna ziua. Sunt tentat de a face o Pensiune sau un mic Hotel in Localitatea POPESTI LEORDENI,credeti ca as putea beneficia de fonduri europece nerambursabile.
  Multumesc.

 124. camelia spune

  Pentru educatie si consiliere psihologica se acorda sprijin financiar? Cred ca romanii au mare nevoie de astfel de servicii!!!

 125. marioara nistor spune

  Buna,as dori sa stiu daca pt infiintarea unui supermarket as avea vre-o sansa sa obtin fonduri europene?suntem un cuplu tanar sub 40 de ani si detinem un teren in centrul unui oras,doar ca nu avem suficienti bani pt a incepe afacerea.As dori sa stiu daca acest gen de afaceri sunt pe lista fondurilor europene.

 126. marilena spune

  pentru varsta de 58 ani,mai exista posibilitatea acordarii de fonduri europene nerambursabile? Multumesc.

 127. nicu spune

  salut , as dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns va rog din tot sufletul , as dori sa infintez o ferma cu lipitori medicinale pt tratamente , as putea cumva , s au in vrun fel sa accesez fonduri europene s au alta finantare din alta parte va multumesc si astept un raspuns din partea dv

 128. Marcel M spune

  Bună ziua!Pentru inființarea unei ferme de capre în zona montană, îmi puteți spune ce facilități există(dacă există!),și la ce măsură din FEADR se încadrează acest tip de afacere. Aș aprecia dacă mi-ați da un răspuns! Sărbători fericite și la mulți ani,din Sibiu!

 129. Lucian S spune

  Buna ziua!Pentru infiintarea unui orfelinat particular in care sa creasca in jur de 100 de copii, ce conditii trebuie indeplinite pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile?Mentionez faptul ca detin un teren de 6000m in zona ruurala la aproximativ 4 km de oras.Exista in zona toate facilitatile: asfalt, apa curenta, canalizare, gaz metan.De altfel intentionez in viitor sa reabilitez si scoala din zona (candva cu clasele I-IV) care nu a mai functionat de 20 ani datorita scaderii demografice din zona.

 130. Iordan marius spune

  Buna seara.deschiderea unei farmacii se ragaseate in lista proiectelor cu fonduri merambursabile?ce sanse sunt sa poti accesa acest tip de proiect?

 131. luminit spune

  buna ziua,am 40 de ani . mi-as dori sa deschid un magazin an curte,se pot acorda fonduri europene. astept un raspuns multumesc frumos

 132. Matei Daniel Iulian spune

  Buna seara! Pot sa obtin fonduri europene pentru o afacere in domeiul cresterii de prepelite, vipere sau shinshila?
  Multumesc!

 133. Mihaela spune

  Buna ziua! As dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unei pensiuni turistice unde nu exista asa ceva. Astept un raspuns daca se poate. Va multumesc.

 134. Gabriella Barabas spune

  Bună ziua.
  Doresc să vă întreb,care sunt paşii pentru achiziţionarea unei finanţări,pentru deschiderea unui magazin mixt ,la sat şi dacă pot beneficia de finanţare pentru construcţia încăperii, ptr. madazin.
  Vă mulţumesc pentru răspuns.

 135. alexandru spune

  buna ziua as dori si eu sa stiu daca se agorda fonduri europene nerambursabile pentru am deschiede o afacere un magazin si cu o terasa as dorii si eu sa aflu un raspuns sa stiu si ce documente trebuiesc facute astept si eu un raspuns pe email de la dv.

 136. Costel spune

  Buna ziua! m-ar interesa care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru obtinerea fondurilor europene nerambursabile in vederea deschiderii unei afaceri in domeniul cresterii prepelitelor cat si a stuparitului.

  va multumesc!!!

 137. barsan oana maria spune

  buna ziua! m-ar interesa sa stiu daca am vreo sansa ca sa obtin fonduri europene neramburasibile pentru deschiderea unei crescatori de porci de carne sau a unui magazin alimentar?as dori sa primesc un raspuns cat mai curand si daca se poate sa imi explicati unde as putea sa ma interesez pentru asa ceva?

 138. florin spune

  Buna ziua, detin o intreprindere individiala,doresc sa stiu daca pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru reabilitare termică a blocurilo. Astept un raspuns daca se poate
  Va Multumesc.

 139. adrian spune

  Bunaziua ma numesc Adrian,am 29 ani, sunt stabilit in Italia dar as vrea sa ma intorc in Romania si sa deschid o firma de reciclarea deseurilor.Ma intereseaza daca pot obtine fonduri europene.Va multumesc anticipat.

 140. adrian spune

  buna ziua, ma numesc Adrian sunt stabilit de 9 ani in Italia si as vrea sa ma intorc in Romania si sa decchid o firma de prelucrarea si recilcarea deseurilor.Credeti ca as putea obtine fonduri europene si cum se pot obtine. Va multuesc Maill:[email protected] Va multumesc

 141. Alina spune

  Buna ziua,

  Se pot accesa fonduri europene pentru comercializarea de produse bio avand in vedere ca domeniul est insuficient exploatat in acest moment? Mentionez ca suntem doua persoane interesate de aceasta afacere si este vorba de un start-up. Am dori de asemenea sa stim cine ne poate ajuta la relaizarea planului de afaceri.

  Va multumim.

 142. constantin spune

  am 42 de ani,ma intereseaza daca pot otine o finantare din bani europeni pentru infiinzare unei firme de transport marfa intern si internationa.Cat ma costa anfiintarea firmei si de cat la suta din valoare sunt obligat sa am eu???multumesc.

 143. sorin spune

  buna ziua am 43 ani si am 7.5ha pamint as vrea sa stiu daca pot accesa fonduri europene nerambursabile ? va multumesc

 144. lili spune

  As dori sa-mi deschid o afacere in mediul rural , si anume un salon de coafor/frizerie.Intrebarea mea este daca as putea accesa fonduri europene pentru demaraea afacerii?

 145. MARIANE spune

  BUNA ZIUA .VREAU SA DESCHID O CANTINA SOCIALA IN MEDIU RURAL PE FONDURILE EUROPENE..CUM SE PROCEDEAZA,MULTUMESC

 146. EUGEN spune

  Buna ziua,sunt o persoana fizica autorizata, am un mic atelier de intretinere si reparatii auto,si as dori sa ma informez cum as putea accesa fonduri europene pentru a-mi dezvolta afacerea in acest domeniu .Astept raspuns daca se poate.
  Va multumesc.

 147. marian spune

  buna ziua as dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru o crescatorie de melci si pt o ferma de ovine . astept raspuns daca se poate . va multumesc

 148. lucian spune

  As dori sa imi deschid o firma de instalatii termice,sanitare,canalizare+retele de distributie alimentare cu apa. pot beneficia de fonduri pt.infintarea firmei si pt. a achizitiona utilaje.

 149. mateescu teodor spune

  Buna ziua!Doresc sa accesez fonduri europene nerambursabile….investite in domeniul prelucrarii primare al lemnulu,dar si in ramura de prelucrare ca produs finit!doresc sa infiintez un srl..sau un SA desi momentan nu cred ca e necesar de societate pe actiuni!?pot face dovada pietii de deschidere…as face asta si fara ajutorul fondurilor.dar investitia se ridica la o suma ce depeseste 120.000e. .in cazul in care detin terenul!as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa i parcurg..tot ce tine de acte..unde trebuie sa merg si cam care ar fii costurile pana la accesare,si cel mai important daca am sanse sa accesez fonduri in acest domeniu! Va multumesc si va salut cu respect!!!

 150. Muresan ionel spune

  Buna ‘ As vrea sa stiu daca pot accesa fonduri ue ,pentru a deschide o pensiune turistica ,la tara. As vrea sa stiu unde sa ma adresez si ce acte ar trebui. Multumesc ,,,Ionel

 151. Alexandru spune

  Buna ziua,ma numesc Alexandru locuiesc in zona rurala si as dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru construirea unui magazin alimentar si bar.va multumesc

 152. STELIAN spune

  BUNA ZIUA AS DORI SI EU SA STIU DACA SE ACORDA FONDURI EUROPENE, NERAMBURSABILE PENTRU INFINTAREA UNEI PENSIUNI INTR-O ZONA MONTANA UNDEVA LA TARA SI DE CE SUMA TREBUIE SA MAI DISPUN IEU.VA MULTUMESC

 153. Anca spune

  Buna

  Vreau sa deschid o cofetarie cu laborator si tot ce trebuie in mediul rural, detin spatiu suficient primesc fonduri europene sau de alt fel?
  Dar pentru un salon ( coafor + manichiura) rural/urban
  Multumesc

 154. ioan ovidiu spune

  buna ziua as dori sa stiu ce conditi ar trebui sa indeplinesc pentru obtinerea de fonduri nerambursabile,in idea deschideri unei ferme de ovine

 155. Finica Dnut spune

  Buna ziua ,as dori sa stiu ,ce conditi ar trebui sa indeplinesc pentru a obtine fonduri europene pentru ami desfasura o ideie de material de construcii civile bio.

 156. NAPHEGYI LORAND spune

  Lucrez in domeniul transporturi persoane , marfa de 15 ani , sunt interesat ce posibilitati sunt pentru accesarea de fonduri europene pentru infintarea unei firme de transport ??? Si ce conditi trebuie sa indeplinesc , sau eventual cu cine trebuie sa iau legatura pentru a ma informa mai minutios . Multumesc

 157. Sorin Bucuresteanu spune

  Buna ziua,
  Avem in plan deschiderea unei spalatorii auto respectiv si un magazin alimentar, ambele in mediul rural, practic in aceeasi cladire. Cladirea este ridicata si in stadiu „la rosu” , cum s-ar spune. Intrebarea mea este: se pot aloca fonduri europene nerambursabile pentru terminarea acestui proiect. Mentionez ca valoarea deja investita este cca 35000 euro si ar mai fi practic nevoi de inca 10000euro.
  Va multumesc!

 158. Silviu spune

  Detin 3000m in com. Peris si doresc sa infiintez o ferma de cresterea strutilor.As dori sa stiu daca se pot accesa fonduri europene nerambursabile,care sunt conditiile si ce acte sunt necesare.Astept raspuns si va multumesc anticipat.

 159. ion spune

  as-fi-interesat-de-obtinerea-de-fonduri-europene-nerambulsabele-mentionez-ca-detin-o-societate-infintata-in-2010-in-domeniul-transporturi-astept-o-informatie-daca-se-poate-va-multumesc.

 160. ionut spune

  buna ziua as vrea sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru deschiderea unei afaceri in domeniul alimentar gen restaurant pizzerie.mentionez ca aceasta este prima mea afacere prima mea afacere.ce trebuie sa fac sa optin bani europeni.ce pasi sunt de urmat?multumesc

 161. Socarici Dumitrel spune

  buna ziua,am o intreprindere individuala in cadrul careia desfasor activitati in domeniul tamplariei PVC. As dori sa accesez fonduri europene nerambursabile pentru a planta si creste arbori paulownia,mentionez ca sunt din orasul Harsova ,judetul Constanta.Credeti ca este eligibil?multumesc anticipat!

 162. Cristi spune

  Buna ziua, am II si administrez o pensiune de 4 ani.
  Am cumparat un teren in zona rurala, retras. Si as vrea sa accesez fondurile europene pentru a dezvolta o pensiune sau un camping pe acest teren. Mentionez ca am o varsta sub 35 de ani. Ce trebuie sa fac?

 163. radu valentin spune

  BUNA ZIUA SUNT DIN VALEA CALUGAREASCA SI AS DORI SA IMI DESCHID UN SERVICE AUTO CUM PROCEDEZ SI CE ACTE IMI SUNT NECESARE???CUM POT BENEFICIA DE FONDURI NERAMBURSABILE. MULTUMESC ANTICIPAT

 164. Sever Mota spune

  Buna ziua,
  In primul rand ma numesc Sever Mota, sunt cetatean roman deci si european, si as vrea sa accesez fondurile europene pentru deschiderea unei statii de tip Peco in zona rurala, mai exact satul Ramesti,Comuna Susani, judetul Valcea, mentionez ca ar fi prima mea firma, am doar 18 ani si experienta in domeniu 0. As vrea sa stiu cat mai multe detalii legate de acest lucru precum si daca aceasta actiune este posibila, va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.

 165. Artene Ionut-Alexandru spune

  Buna ziua! as dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene pentru construirea unui parc fotovoltaic, si cum se pot accesa! Va Multumesc!

 166. Raul spune

  Buna seara. As dori sa stiu daca exista vreo modalitate de a accesa fonduri nerambursabile pentru costructia unui spatiu de depozitare a arhivelor.(in ideea de a depozita arhivele altor firme contra cost)

 167. chitu narcis spune

  Buna ziua.doresc sa infiintez o firma in mediul rural,cu fomeniul de activitate „confectionarea de mobila din lemn masiv si pal”.doresc sa stiu daca pot obtine un fond european nerambursabil in conditiile in care vin si eu cu un sprijin de 12000euro,mentionez ca detin si terenul de amplasament al firmei, si la ce unitati ale statului trebuie sa ma adresez in judetul dambovita.

 168. Oana Ienci spune

  Buna ziua,

  Reprezint o firma care se ocupa de organizarea de evenimente artistice (concerte, spectacole, impresariat). As dori sa stiu ce fonduri europene sau de stat sunt disponibile pentru aceasta activitate.
  Va multumesc.

 169. constantin spune

  buna ziua.as dori niste lamuriri.am 42 de ani si asi dori sa-mi infiintez o firma de constructii ce executa lucrari de escavatii.vreau sa stiu daca pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru achizitionarea de utilaje si cat timp dureaza pentru accesarea fondurilor.va multumesc.

 170. iulian spune

  Buna ziua. Vreau sa deschid un service calculatoare la domiciliu. pot accesa fondurile europene si care ar fi conditiile?

 171. Daniela spune

  Buna ziua,
  va rugam sa ne sfatuiti daca exista posibilitatea de a obtine co-finantare pentru deschiderea unei gradinite cu program prelungit sau casa de batrani. Daca da, unde putem gasi informatii.
  Multumesc anticipat

 172. Parvu Roxana spune

  Buna ziua,am 25de ani si imi doresc foarte mult sa-mi deschid un salon de infrumusetare.Pot obtine fonduri pentru asa ceva?Si daca da cum as putea afla detalii despre acest lucru.
  O zi buna.

 173. Diana frumosu spune

  Buna ziua,numele meu este Diana, am 34 ani ,asi dori sa stiu daca se acorda fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unui plafar….multumesc

 174. Mirela spune

  Buna ziua, as dori sa stiu daca se acorda fonduri nerambursabile pentru inceperea unei afaceri in zone montane defavorizate.As fi interesata in realizarea unei plantatii de aluni in aceasta zona.Care este suprafata minima care s-ar incadra pt a putea accesa aceste fonduri.
  Multumesc

 175. Gabriela spune

  Buna ziua! Doresc a sti daca pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru construirea unei pensiuni in regiunea deltei dunarii.

 176. adrian spune

  Buna ziua as dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene neranbursabile pentru deschiderea unei firme in spatiu rural pentru amenajarea de spatii verzi parcuri si gradini publice si constructia de sisteme de irigatie automatice la vile, terenuri de sport sau parcuri si pina la instalatii prin picurare pentru solarii si sere, virsta mea e de 29 ani si ce suma as putea accesa multumesc

 177. Silviu spune

  Buna ziua, vreau sa deschid o firma de mobila impreuna cu fiul meu care are 22 de ani. Am 43 de ani si nu am avut niciodata firma. Ne gandim ca atelierul unde se va prelucra mobila sa fie plasat intr-un mediu rural, iar magazinul in oras. As vrea sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru aceasta investitie si niste sfaturi pentru inceput. Va multumesc.

 178. Alex spune

  Buna seara,ma numesc Alex si am 20 de ani si as vrea sa imi deschid o mica afacere in mediul rural de preferat o terasa sau un magazin alimentar,as vrea sa stiu daca se pot acorda fonduri europene pentru aceasta investitie si m-ar interesa cateva sfaturi.Va multumesc,o seara frumoasa va doresc.

 179. Anda spune

  Buna ziua,as dori sa imi fac propia afacere,sa deschid o gogoserie si as dori sa stiu daca se incadreaza in lista afacerilor eligibile,multumesc

 180. popa emil spune

  buna ziua,imi puteti spune daca pot accesa fonduri nerambursabile ptr creearea unui loc de joaca ptr copii interior[construire loc si dotarea cu cele necesare,cumparare teren]dar si amenajarea unui teren sintetic de fotbal ptr adulti si care ar fi suma necesara,va multumesc.
  cu respect Popa Emil

 181. Andrei spune

  Buna ziua,as dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru a deschide o sala de dans (balet,salsa,hip-hop etc.)cu antrenori profesionisti cu studii superioare.Tot odata am mai multe proiecte care nu sau realizat din pacate in Romania in privinta tanarului de azi si arta .As dori sa primesc un raspuns daca se poate .
  Va multumesc.

 182. DAN spune

  Ofer consultant pentru accesarea fondurilor structural si de coeziune europene.

 183. MARIA TANASESCU spune

  Buna ziua,
  Va rog sa -mi spuneti daca pot accesa fonduri europene pentru infiintarea unei tabere de pictura intr-o zona rurala, in judetul Bacau.

 184. Timofte Andrei spune

  Buna seara,
  As dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru construirea unui teren sintetic de fotbal si care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez.
  Multumesc

 185. Cruceanu Clementina spune

  Buna ziua !Numele meu este Cruceanu Clementina si am 38 de ani As dori sa aplic pentru proframul phare pentru a-mi deschide o mica firma de familie cu profil alimentar.Pot beneficia de acest program ,care sunt pasii si cum pot avea acces?Va multumesc .

 186. nelu spune

  buna as putea acesa fonduri europene pentru construirea unei capele va multumesc.

 187. Razvan spune

  Buna. Am 22 de ani si as dori sa stiu ce procedeu trebuie sa urmez pentru a-mi deschide un laborator de prajituri cu ajutorul fondurilor europene. Multumesc anticipat

 188. lory spune

  Detin o locuinta in apropierea orasului Rm. Valcea, pe drumul ce duce spre Olanesti. Am intentia sa o transform in pensiune turistica.As putea accesa fonduri europene pentru acest proiect? Va multumesc.

 189. mihai spune

  Buna ziua antrebarea mea este,as dori sa-mi deschid un atelier de tuning,mecanica si vopsitorie auto.Asi pute beneficia de fonduri europene si cum.Multumesc

 190. Simona spune

  Bună ziua !

  Aş dori să înfinţez o fabrică de pâine . Cum aş putea obţine fonduri europene pentru acestă afacere .Aştept răspuns din partea dumneavoastră va mulţumesc anticipat !

 191. MANOLE EMILIA spune

  buna ziua as dori sa va intreb daca pot beneficia de fonduri europene ptr deschiderea unei gradinite sau o alta afacere nu avem deocamdata nicio firma inviintata si vreu sa stiu ce pasi trebuisc urmati .va multumesc.

 192. Ionut spune

  Buna ziua!
  Daca sunteti amabil sunt membru intr-o biserica crestina organizatie non profit recunoscuta de stat, si de trei ani daruim gratis cate o masa gratis la 100 de copii din comuna Manastirea, jud. Calarasi http://www.bisericaharulmanastirea.blogspot.ro, eu sunt cel care gestioneaza aceasta cantina sa spunem asa a saracilor,problema e ca am vrea sa construim un spatiu mult mai adecvat si dotat in primul rand, iar in al doilea sa fie recunoscuta de stat.
  Rugaminte:-detalii cum ar trebui sa atrag fondurii europene pentru construirea propiu zisa pentru cantina
  – detalii cum ar trebuii sa pot fii finantat lunar de stat pentru cantina
  – detalii as dorii sa prind un proiect de crestere a pasarilor chiar si a porcilor in care sa ma ajute atat la cantina cat si la subzistenta afacerii

  Va multumesc anticipat!

 193. andreea spune

  Buna ziua! As dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru deschiderea unui cabinet individual de psihologie/logopedie (mediu urban)?

 194. ioaana beznila spune

  buna ziua , vreau sa stiu daca pot primi fonduri europene nerambursabile pentru construirea unui camin azil de batrini sau o scoala privata cu program prelungit .

 195. Rux spune

  pentru infiintarea unei firme de contabilitate primara ce fonduri se pot obtine?
  si in cat timp se aproba dosarul?
  ce acte trebuiesc, si ce cod CAEN trebuie sa folosesc?
  multumesc

 196. Cristian Gologan spune

  Buna ziua,

  Doresc sa stiu daca pot accesa fonduri pentru un start up in mediul URBAN cu profil vanzare de aparatura electronica(import aparatura noua din afara si comercializarea pe piata,dealer, service, etc) si unde pot gasi mai mutle detalii?

  Multumesc!

 197. adelin spune

  buna ziua
  ce afacere as putea sa-mi deschid cu saptezeci de milioane de lei ?la varsta de 33 ani
  ms. mult

 198. Stan Lacramioara spune

  Buna seara!
  Vreau mai multe informatii despre accesarea de fonduri europene pentru o fabrica in domeniul textil..adica ce institutie ma poate ajuta mai exact cu aceste detalii?

 199. Sanda spune

  Buna ziua!

  In ce masura se pot accesa fonduri europene pentru deschiderea unui centru de tip after-school pentru copii din clasele 0-4?
  Sau daca exista varianta unei altfel de activitati din domeniul educational pentru care se pot obtine fonduri nerambursabile.

  Va multumesc!

 200. Radu Daniel spune

  Bună ziua! Sunt proaspăt absolvent al unei facultăţi tehnice şi beneficiez de o mică suma de bani cu care as vrea sa încep o afacere pe cont propriu în domeniul în care m-am specializat (autovehicule rutiere) şi anume un service auto. Care sunt paşii care ar trebui urmati pentru a obţine fonduri? Vă mulţumesc!

 201. dana spune

  buna ziua pot obtine fonduri europene pt deschiderea unei microferme de pasari sau a infiintarii unei plantatii de capsuni multumesc

 202. serban alexandra spune

  Buna ziua,
  As dori sa va intreb daca ptr un service auto( tinichigerie-vopsitorie) se acorda fonduri nerambursabile?
  Multumesc!

 203. Dima Victor spune

  Buna Ziua.Locuiesc in mediul rural si doresc sa infiintez o ferma cunicula.Pot accesa fonduri europene pentru infiintarea fermei?Deja am facut planul de afaceri si calculele necesare.Ce trebuie sa fac in continuare pentru accesarea fondurilor europene?Astept un raspuns daca se poate.
  Va Multumesc.

 204. borha spune

  buna seara,as dori sa pun si eu 2intrebari sint somera si am 54 ani ,as dori sa aflu daca pot sa primesc fonduri europene nerambursabile pentru o scoala de meseri,va multumesc anticipat
  .

 205. munteanu petronel spune

  in ce conditii pot accesa fonduri europene pentru ami deschide un cabinet de fizio si kineto terapie .ce conditii trebuiesc indeplinite
  . si a unui punct de lucru in domeniul comertului
  a produselor alimentare a tutunului si bauturilor in zona rurala

 206. stan ginel spune

  buna ziua as dori daca se pot acorda fonduri europene
  nerambursabile pentru deschiderea unei cipercarii
  VA MULTUMESC.

 207. Cristian spune

  Buna ziua as dori sa deschid o ferma de porci am 21 de ani ce fonduri imi poate acorda statul pentru a incepe de la 0 si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a porni o asemenea de afacere de exemplu cum ar fii amplasarea.. si toate detaliile. Va multumesc anticipat.

 208. Mr`Black spune

  Buna ziua!,
  Sunt un biet student an terminal la Management turistic si comercial(Bucuresti).Zona din care provin este una de poveste(zona Argesului),avand nenumarate posibilitati de a face turism la nivel profesional.
  Zona in care as dori sa imi deschid o pensiune este undeva la tara[poate ca o sa imi spune-ti ca nu am nici o sansa dar facilitatiile pe care mi le ofera zona(recreere si activitati sportive si nu numai) sunt unele de neegalat]
  As dori sa stiu unde imi pot depune un dosar cu documentatia necesara si care ar fi sansele mele de izbanda!
  Multumesc frumos o seara cat mai placuta!

 209. Emanuel spune

  Buna ziua…as vrea sa imi infiintez o firma de transport,pentru inceput cu un singur cap tractor…Am 19 ani, ce posibilitati mi-se ofera…Pentru inceput am o firma la care am asigurate transporturile….dar nu am bani pentru a-mi cumpara un cap tractor….

 210. Chiforescu Mariana spune

  Buna ziua,as dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru constructia unei pensiuni in zona bucovinei.Deoarece acolo nu este nici o pensiune.
  As dori sa stiu de cati bani am nevoie pentru a primi fonduri europene nerambursabile si cate fonduri voi primi.Astept un raspuns!

 211. suciu spune

  Buna ziua, as dori sa infiintez un depozit de procesare a mierii de albine, cu aparatura necesara, spuneti-mi daca as putea accesa fonduri nerambursabile si de ce capital ar trebui sa dispun

 212. ardeleanu alexandru spune

  Buna ziua , asi dori sa stiu daca exista un proiect de finantare cu fonduri ne rambursabile pentru o plantatie de aluni si trufe intr-o zina favorabila pentu o cultura de genul asta ; am 20 de ani si pana acum am vazut doar finantari cu 50%din partea UE iar restu imprumut in banca ceea ce nu e posibil in cazul meu pentu ca nu am o situatie stabila financiar …
  Pentru proiectul meu am nevoie de o suma de 15000 euro , din cate sti exista astfel de fonduri dar nu stiu cum se numesc si daca proiectul meu se incadreaza in cerinte.
  Ma puteti ajuta cu o indrumare sau un sfat, ma gasiti pe adresa de email , va multumesc.

 213. cristian spune

  Buna ziua,as vrea sa o casa de copii sau un azil de batrani… Am constructia de 600 m2, dar ar avea nevoie de o restructurare si pusa la norma… sa putea obtine fonduri europene?

 214. cristian spune

  Va multumesc!

 215. Marian spune

  Buna ziua!
  As dori sa aflu daca pot avea acces la fonduri nerambursabile pentru panouri solare (nu pe acoperis, pe teren), si daca da, pe ce suprafata si cat anume mi se va oferi. Astept raspuns.
  Va multumesc.

 216. Clement spune

  Buna ziua. Sunt de profesie spalator auto si doresc cu toata inima sa-mi deschid eu la mine acasa o spalatorie auto a mea personala, intrebarea mea este ma poate finanta fondul european? daca da trimiteti-mi in scris un email la adresa [email protected]

 217. ion spune

  DETINEM TEREN INTR-UN SAT APROAPE ABANDONAT AU PLECAT TOTI IN STRAINATATE.AM AVUT GRAJD SI 8 TAURIDAR M-A LASAT PAGUBAS DIN CAUZA MUNCIII MANUALE (COCIT,STRINS FIN ETC)ACUM SINT IN SPANIA,AS VREA SA STIU POT FACE AICI O CABANA RUSTICA DE INATOARE,CU PASTRAVARIE,FAZANI,STRUTI,SI GISTE?AMSI AICI IN SPANIAAM 48 ANI EXISTA LIMITA DE VIRSTA? AM 48 ANI FIUL 18 LUCREAZA AICI STRUNGAR CU CONTROL NUMERIC LA FEL AS PUNE SI O PLANTATIE DE NUCI,SINT AGRICULTOR CU LICEU AM 22 ANI VECHIME,CIND S-A DESFINTAT IAS-URILENE-AU DAT CU SUTUL IN FUND,TOT STABII AU LUAT,TRACTOARE VII CLADIRI MOCA ETC

 218. ion spune

  buna ziua Cine poate sa-mi raspunda? am liceul aricol vreau la tara are mamateren sa cresc struti,fazani,si crescatorie pastravi?daca sint individual pot lua mai mult de 50 mii? asa aminteles firmela familiale max 50mii e As vrea sa ma intorc acasa m-am saturat de strainatate

 219. fugaru giorgiana spune

  Buna ziua numele meu este Fugaru Giorgiana, ma intereseaza daca se pot accesa fonduri europene pentru deschiderea unui salon de infrumusetare, va rog frumos, daca ma puteti ajuta cu un raspuns as fi foarte recunoascatoare, multumesc!

 220. Stan Ana spune

  Buna ziua,
  Dtin un teren de 400mp in Eforie Nord si as dori sa construiesc o pensiune. Am 26 ani. Pot beneficia de fonduri nerambursabile?
  Multumesc1

 221. floris spune

  buna ziua as vrea sa va intreb dak se pot acorda fonduri europene pentru deschiderea unui magazin de pompe funebre in mediu rural intr-o zona unde nu mai exista un magazin de pompe funebre decat la o distanta aprox de 30 -40 km /MENTOINEZ ca sunt persoana fizica si firma urmeaza sa o infintez /

 222. kocsis arpad spune

  doresc sa deschid o firma pentru productie mobilier din pal in brasov si unde pot accesa fonduri europene sunt pfa si acum caut spatiu in brasov

 223. luca alin spune

  ce trebuie sa fac pentru a optine fonduri sa_mi deschid o piterie

 224. Denis spune

  Ai drepturi la fonduri nerambursabile in alte tari? Multumesc

 225. cristina spune

  buna ziua.as vrea sa stiu cum pot obtine fonduri europene nerambursabile pt dotarea si amenajarea unui restaurant.cladirea e construita la rosu.sunt persoana fizica si firma urmeaza sa o infiintez.va multumesc

 226. Nicoleta spune

  Detin o baza sportiva:fitness,teren fotbal,piscina,hotel,daca sunt fonduri pt dezvoltare.multumesc!

 227. bondoc ionut spune

  Buna ziua mar interesa sa accesez fonduri europene am o intrepindere i.dividuala si as vrea sa fac un azil de batrini in mediul rural cear trebui sa fac in primul rànd . Multumesc

 228. Ema spune

  Buna ziua,
  m-ar interesa daca pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru a deschide un salon de rochii de mireasa.

  va multumesc anticipat!

 229. valeriu spune

  Sunt inginer macanic,am 31 de ani.Am o proprietate in orasul in care locuiesc,chiar in buricul targului,un teren de 1250 metri patrati.As vrea sa-mi deschid un atelier cu minimum necesar pentru reparatii auto,avand in vedere ca vecinii mei au spalatorie si magazine cu accesorii auto,plus statie de benzina.Vreau sa intreb daca as putea obtine o finantare europeana,fara sa depun ceva bani, ca nu am.

 230. raduta alina spune

  buna ziua.as vrea sa imi deschid un cabinet de kientoterapie ce pasi trebuie sa urmez si daca se acorda fonduri nerambursbile

 231. George spune

  Buna seara,

  Ma numesc George,am 27 de ani si as dori sa stiu daca se poate accesa fonduri nerambursabile pentru o ferma de taurasi,iar in cazul in care se poate cum trebuie sa procedez.Astept raspuns.

  Va multumesc!

 232. Florina spune

  Buna ziua , as dori sa stiu daca se acorda fonduri europene pentru ferme de capre si comercializarea produselor care provin de la acestea si ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a face un proict finantabil. Va multumesc o zi buna.

 233. David spune

  Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate accesa fonduri europene, pentru a incepe o crescatorie de vipere, si cum ar trebui sa procedez.
  Multumesc

 234. dunca ionut spune

  buna xiua asi dori sa stiu ce conditi trebuie sa indeplinesc pentru accesarea fondurilor europene nonranbursabile pentru un atelier de mecanica auto avand in vedere ca am 20 de ani si este prima firma pe care asi vrea sa o deschid , iar in xona nu este niki un atelier avand toate masinariile necesaare .. asi dori raspuns daca se poate multumesc

 235. Arpad spune

  Buna Ziua, care sunt criterile si pasi de urmat pentru accesarea de fonduri europene privind infintarea unei firme de transport persoane,mentionez ca nu am firma deschisa dar vreau sa pot infinta o firma noua si sa pot achizitiona un autobuz,tot transportu se va desfasura dintr-o zona rurala cam defavorizata

 236. Alexandru spune

  Buna,sant din arad am 24 ani si as dori sa aflu daca pot acesa Fonduri europene nerambursabile pentu o ferma de struti.in cazul in care nu am pamant si nici bani indeajuns sa pot pot achizitiona pamant si sa construiesc ferma.in principiu totul dela zero.va multumesc anticipat

 237. manu spune

  Buna!as dori sa imi deschid o sala de nunti sau cv cafenea,discoteca pot primi fonduri europene nerambursabile pt acest tip de afacere?multumesc!

 238. Alex Florin spune

  Buna ziua! Se pot accesa aceste fonduri pentru a porni o afacere in domeniul agriculturii (pomi fructiferi) chiar daca in momentul de fata nu dispun decat de o suma de bani (nu detin teren si nici firma)? Daca da, in ce conditii. Multumesc.

 239. Mariana Cojocaru spune

  Buna ziua , am o idee de proiect „reciclarea deseurilor si reutilizarea 95% din acest deseu” nu stiu cum as putea implementa acest proiect, de unde incep.

 240. Dumitrescu Ionut spune

  Buna ziua! Vreau sa imi deschid o parfumerie de nisa si as dori sa va intreb daca se pot accesa fonduri europene. Multumesc!

 241. Elisa spune

  Buna seara!
  As dori sa stiu daca pot beneficia de fonduri europene pentru a deschide o gradinita/cresa privata in mediul rural.
  Daca se poate, imi puteti spune, va rog tare mult, care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg?
  Va multumesc anticipat.
  O seara placuta!

 242. Elisa spune

  Buna seara!
  As dori informatii cu privire la deschiderea unei firme de organizari evenimente; as vrea sa stiu daca, pentru deschiderea unei firme pentru desfasurarea acestei activitati, pot obtine fonduri europene, si daca ma puteti indruma spre pasii pe care trebuie sa-i parcurg.
  Va multumesc!

 243. alexandra dinu spune

  buna ziua
  As putea solicita fonduri europene nerambusabile pentru deschiderea unei fabrici de paine si produse de patiserie?multumesc

 244. lenuta manu spune

  Buna seara,
  Am 43 de ani si sunt somera,iar fiica mea are 24.Am vrea sa infiintam o afacere cu fonduri nerambursabile,o pensiune turistica in mediul rural(nu avem terenul)sau o firma de catering .Va rugam frumos sa ne dati cateva informatii.Multumesc mult.

 245. Baros Alexandru Rafael spune

  Buna ziua , ma intereseaza si pe mine tot ce apartine despre fondurile europene , cum sa incep , cu ce sa incep . Sunt incepator. As dori sa intru in detalii din toate punctele de vedere. Va multumesc daca as fii contactat.

 246. robert spune

  Buna ziua as dori sa stiu daca se acorda fonduri europene pentru infintarea unei ferme/micro ferme de porci cu un efectiv de 50 de animale in conditiile in care nu am mai detinut vreodata o ferma si am 21de ani ? Va multumesc anticipat

 247. ALEX spune

  Buna ziua !
  Se pot obtine fonduri europene pentru deschiderea unui Complex Sportiv in mediul rural ?

 248. nycu spune

  buna.. am 26 ani si vreau sa_mi deschid o tamplarie pvc..si as fi curios daca se da fonduri nerambursabile pentru asa ceva.. ce mati sfatui sa fac!? cu ce ar trebui sa incep? Va multumesc..

 249. Cune Carmen spune

  As dori sa stiu daca se pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru activitati de creatie artistica.
  In cazul in care raspunsul este favorabil ,care sunt aceste activitati care indeplinesc conditiile.
  Va multumesc!

 250. Ionel Utoiu spune

  Buna ziua
  As vrea sa stiu daca pot accesa fonduri nerambursabile pentru amenajarea unei sali de sport.
  Mentionez ca am terenul si cladirea aferente.
  Multumesc

 251. popa radu spune

  Buna ziua,

  Asi dori sa stiu daca pentru o casa construita la 1928,cu destinatie pentru servicii publice se poat aloca fonduri ce ar fi necesare la restaurare si deschiderea unui centru cultural orasenesc?

  Va multumesc!

 252. Lavinia spune

  Asi vrea să știu dacă pot avea dreptul la fondurile europene nerambursabile. Vreau sa imi deschid o firmă pentru pomicultura,mai exact fructe de pădure!!
  Am o parte din bani… asi dori să aflu documentele necesare pentru a putea începe o astfel de afacere. Si dacă este posibil sa am ajutorul unui fond european nerambursabil. MULȚUMESC Lavinia

 253. samuel samson spune

  vreu sa deschid o naua afacere de tinplarie de lemn
  am 21 de ani as vre sa stiu daca pot sa bineficez
  de fonduri europene si cum trebuie procedat

 254. Chirieac rodica spune

  Buna ziua,as dori sa infiintez o plantatie de aluni in simbioza cu trufe,am sanse sa ader la un fond nerambusrsabil.?! Cu respect Rodica
  C

 255. claudiu spune

  as dori sa stiu daca se mai acorda fonduri ne rambursabile pentru infintarea unei ferme de capre ,si care este minimul de efectiv de la care se poate incepe deoarece sotia detine deja 37 de capre

 256. claudiu spune

  si chiar mai multe informatii in legatura cu suprafata de teren ce trebuie sa o detii si daca aceasta poate fi o suprafata concesionata sau arendata dupa caz

 257. anamaria spune

  buna ziua

  ma intereseaza sa deschid un atelier auto dar pentru tinichigerie se pot accesa fonduri europene am locul si sunt in zona rurala.
  va multumesc si astept sa-mi dati mai multe informatii.sau daca se poate sa pot vb cu cineva mai in detalii.

 258. marius buzau spune

  am primit mostenire 1,5 ha pamint arabil (in cimp) nu vrau s-al vind as dori sa pot infiinta o plantatie de nuci ce trebuie sa fac mai exact pasi de parcus pentru obtinerea de fonduri nerambursabile experienta in domeniul pomiculturi am absolvind scoala de profil dar nu am resursele necesare

 259. Pricope Narcis spune

  Buna ziua..sunt persoana fizica si as dorii sa stiu daca pot accesa Fonduri Europene pentru demararea unei afaceri in domeniul zootehniei…ce criterii trebuie sa indeplinesc?

 260. vasilica spune

  buna ziua,se pot primi fonduri europene pentru deschiderea unui magazin genera?

 261. Simona spune

  Buna seara!Spuneti-mi si mie care sunt sansele de a profita de fondurile europene pt deschiderea unei fabrici de paine si care sunt conditiile.va multumesc!

 262. vlad spune

  am 27 de ani si sunt de 9 ani in italia as vrea sa ma intorc acasa si sa ma apuc de ceva as vrea sa stiu daca am sanse la fondurile europene pt a deschide o vulcanizare sau o spalatorie auto schimb de piese auto sau ceva de genu.am domiciliul in mediu rural

 263. Catalin spune

  Buna seara! As vrea sa imi infiintez o Societate, gen mini ferma ( bovine,porcine, etc) si as vrea sa accesez fonduri europene, in ce suma ma incadrez? Va Multumesc Anticipat!

 264. IOANA spune

  SE ACORDA FONDURI NERAMBURSABILE SI UNEI INTREPRINDERI INDIVIDUALE(MAGAZIN MIXT ) SITUAT ITR-O ZONA RURALA?

 265. IOANA spune

  PE INTEPRINDERE INDIVIDUALA POT DESCHIDE UN LOC DE JOACA PT COPII DIN ZONA RURALA CU FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE ?

 266. Singurelu Ramona spune

  Buna ziua, am un salon de bronzare si un magazin mixt, firma (srl) a fost deschisa in septembrie 2012 exista vre-o posibilitate sa accesez fonduri europene in aceste 2domenii? (Am 6 angajati)

 267. Corina Burcea spune

  Buna ziua, as dori sa stiu daca se acorda fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea Centrului Comercial Mall in orasul Caracal, judetul Olt. Sunt interesata in mod deosebit sa construiesc Mall of Caracal. Daca se acorda aceste fonduri, va rog sa imi trimiteti detalii pe e-mail cat mai curand. Va multumesc anticipat!

 268. Alin B spune

  Buna! pt o pensiune turistica in spatiul urban ca sa fie eligibila cati locuitori trebuie sa aibe orasul pt ca unii spun ca minim 20000. Va multumesc.rog rasp prin email.

 269. jurj laura spune

  buna ziua asi dori sami spuneti ce acte necesare trebuie la apia pentru doua vaci pe anul 2014 va multumesc

 270. Burdulea spune

  Buna seara!Ma numesc Adrian Burdulea,am 41 de ani,vreau sa-mi deschid o firma de transport intern si international si as vrea sa stiu daca pot sa accesez fonduri nerambursabile si in ce conditii.

 271. roxy spune

  Buna ziua! pentru un cabinet de recuperare medicala, kinetoterapie ce trebuie sa fac? tin sa mentionez ca nu am deschis nici un cabinet si nu am mai lucrat in tara de aproximativ 4 ani! ma pot reintoarce si sa deschid un cabinet de la zero accesand fondurile europene?daca da ce conditii trebuie sa indeplinesc!multumesc anticipat!

 272. Alexandra Ivan spune

  Buna, as vrea sa imi deschid eu si sotul meu un magazin cu specialitati spaniole, am locuit in spania timp de 12 ani, acum m-am intors si as vrea sa stiu cum si daca as putea obtine acest fond european, pentru afacerea mea. Am 23 de ani, sunt profesoara insa asta de multe ori doar te ajuta sa supravietuiesti si nu sa traiesti.

  Va multumesc:)

 273. Musteata spune

  buna ziua as vrea sa va intreb dak se pot acorda fonduri europene pentru deschiderea unui magazin de pompe funebre in mediu rural intr-o zona unde nu mai exista un magazin de pompe funebre MENTOINEZ ca sunt persoana fizica si firma urmeaza sa o infintez /sau gen mini ferma ( bovine,porcine, etc) si as vrea sa accesez fonduri europene, in ce suma ma incadrez si ce acte imi trebuiesc ? primi pasi care trebuie sai fac .mentionez ca am 22 de ani. Va Multumesc Anticipat!

 274. Mariana spune

  Buna seara, ma numesc Mariana am 28 de ani,am studiat bissnes si administrarea afacerilor,am si eu o intrebare as dori sa infintez o ferma de porci de 100 de capete cum as putea sa beneficiez de fondurile europene,momentan ma aflu in Italia,dar as dori sa infiintez in Republica Moldova. va multumesc anticipat

 275. anamaria spune

  as vrea sa stiu daca pot beneficia de bani europeni deoarece as vrea sami fac o afacere cu o spalatorie auto…spatiul vreau sal inchiriez trebuie sa am ci eu ceva bani ca sa imi fac afacerea?

 276. Loredana spune

  Buna ziua, se pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea unui magazin cu produse naturiste / bio?

 277. radumircea spune

  Pot sa obtin finantare din fonduri europene pentru dezvoltarea unei firme avand ca obiect de activitate arhivare si depozitare arhiva.

 278. silvia spune

  Intrebarea mea este:pot accesa fonduri europene pentru refacerea unei plantatii de vita de vie pe o suprafata de 10 000 m.p, plantatie distrusa 80% din cauza gerului , de asemenea o livada de 5000 m.p imbatranita .As dori sa execut lucrari de intinerire , prin inlocuirea pomilor batrani cu pomi tineri si la vita de vie sa completez pierderile , prin plantare de noi butasi.

 279. Dobre Madalina spune

  Doresc sa deschid o activitate in sectorul transporturi rutiere, mai.precis tractari masini si un service, pentru a beneficia de FEADR, trebuie sa activez minim in acest sector un an? Si peoiectul propriu-zis pentru FEADR ce curpinde? In cat timp as putea primi finantarea din partea UE? Care este varsta minima pentru a deschide o intreprindere? Va multumesc anticipat, astept raspunsule dumneavoastra.

 280. laura spune

  buna ziua am 25 de ani as dori sami dechid si eu o spalatorie de haine as vre sa stiu daca pot primi fonduri europene. va multumesc

 281. mihaela spune

  as dori sa stiu ce mi-ar trebui pentru a accesa aceste fonduri europene pentru a deschide o firma care sa se ocupe cu seminee si constructii din piatra

 282. chireata stefan spune

  buna ziua,am 23 de ani ,tanar si ambitios,pentru ca numai vreau sa lucrez la patroni ce dau salarii mizerabile…as vrea sa stiu daca se pot acorda fonduri nerambursabile pentru un magazin practic, produse cu preturi mici,adica vreau sa o infintez cu programul start-up…vreau sa stiu daca se poate si cum….eu sunt din Galati…va multumesc anticipat.

 283. Varga Levente spune

  Buna ziua as vrea sa va intreb ceva legat de fondurile europene nerambursabile.As vrea sa fac o plantatie de catina pe o suprafata de 6 hectare in judetul mures si as vrea sa stiu daca primesc fonduri europene pentru asa ceva. Idea mea ar fii ca in 2-3-4 ani sa o pot desface toata catina pe care o produc.Sa fac produse de catina din el.va rog sami raspundeti.cu stima

 284. valentin spune

  Buna ziua,as vrea sa stiu si eu mai multe detalii despre aceste fonduri,pt a -mi deschide o microferma ce pasi trebuie sa fac,ce documente i-mi trebuiesc si cat se acorda ca suma pt acest proiect ?Va multumesc!

 285. badea spune

  buna ziua,am firma de 4 ani de zile ( ii ) vreau sa inchid punctul actual de llucru si sa imi deschidun magazin pot accesa fonduri europene cine ma poate ajuta?unde trebuie sa merg pt un plan de afaceri??multumesc!

 286. Sezghin spune

  Intrebare: As fi interesat sa accesez fonduri europene ca si persoana fizica, pentru a deschide o sala de fitness intr-un mic orasel. In ce masura as fi eligibil? Va multumesc!

 287. alina iftodi spune

  buna ziua.as dori sa stiu dak se acorda fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unei gradinite cu program lung in mediul rural.astept raspund daca se poate va rog.va multumesc din suflet.

 288. CAMPEANU IULIAN spune

  Buna ziua,as dori sa aflu dac se acorda fonduri europene nerambursabile pt.infiintarea unei firme de transport? Daca este posibil astept un raspuns. VA MULTUMESC.

 289. daniel spune

  Buna ziua sunt un tanar de 22 de ani si vreau sa pun bazele unei afaceri de familie prin cresterea unor vitei de carne. Intrebarea mea este. Ce fonduri europene nerambursabile as putea sa accesez?

 290. Olaru Florin spune

  Buna ziua as dori sa știu cum pot accesa fonduri pentru construcția unui azil de bătrâni,sunt Deținătorul unui teren care i-l pot pune la dispoziție pentru construcție.Va multumesc

 291. Ionel Stanica spune

  Buna ziua. Pentru o firma care realizeaza produse handmade, cu domiciliu in oras, de unde, cat si in ce conditii se pot obtine fonduri nerambursabile ?

 292. cristi spune

  Buna ziua ma intereseaza pentru un centru sportiv, ce criterii trebuiesc indeplinite si daca se poate asa ceva. Mai exact pentru o sala de sport.

 293. Lavinia Fieraru spune

  Buna ziua! As dori sa va deranjez si eu cu ceva intrebari legate de puaceste fonduri europene… Am 22 de ani si locuiesc in Pitesti, judetul Arges. Urmeaza sa obtin licenta in Drept comunitar in cateva luni. Se tot vorbeste despre rata supraponderalilor, despre faptul ca este extrem de ridicata in ultima perioada. As dori sa aflu cum si in ce masura as putea sa accesez fonduri europene pentru deschiderea unui centru care sa angreneze persoane intr un program menit sa stopeze.fenomenul grasimii si al uciderii morbide. Va multumesc mult pentru timpul dvs pretios pe care sunt sigura ca o sa mi l acordati!

 294. cornel spune

  Am o intrebare, LA cine sa ma adreses in privinta fondurilor europene nerambursabile in vederea unui proiect in domeniul de apicultura! Mentionez nu am societate deschisa

 295. SOFIA MARIN spune

  Buna ziua!
  Ma intereseaza sa stiu in ce conditii se pot accesa fonduri europene pentru infiintarea unui cabinet de audiologie si protezare auditiva. Multumesc anticipat!

 296. Ghenade Mihaela Larisa spune

  Buna ziua. Am 22 de ani si anul acesta termin facultatea de Economie a comertului, turismului si serviciilor. Intrebarea mea este daca pot accesa fonduri europene pentru deschiderea unei pensiuni in zona Bran, Brasov ? si ce conditii ar trebui sa indeplinesc pentru obtinerea fondurilor ?

 297. Florina spune

  Buna ziua, doresc sa stiu daca pot accesa fondri UE pt. constructia unei tabere pentru copii, ce pasi trebuie sa urmez, cui trebuie sa ma adresez pt ajutor. Va multumesc.

 298. Marinescu Elisabeta spune

  Buna ziua!
  As dori sa stiu daca si cum pot accesa fonduri europene pentru a deschide o activitate piscicola in mediul rural.
  Mentionez ca am 38 ani si nu am nici un loc de munca in prezent.
  Va multumesc anticipat.
  Marinescu E.

 299. Vasilache Ella spune

  Buna ziua! Spuneti mi va rog daca pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unei societati de transport care isi va desfasura activitatea in spatiul european( respectiv tir uri). Firma va avea sediul social in Romania si angajati romani ce platesc taxe in Romania.
  Va multumesc frumos pentru atentie.

 300. violeta spune

  buna ziua am si eu o intrebare daca am 42 ani pot deschide o asociatia familiara cu fonduri nerambursabile sotul meu lucreaza in domeniul constructiei [axat pe lemn]de peste 10 ani si ar vrea sa si deschida o afacere privind prelucrarea lemnului .Ce pasi ar trebui sa urmez si daca la virsta noastra mai putem obtine fonduri nerambursabile.Va multumesc

 301. Paula spune

  Buna ziua. As dori si eu sa stiu daca se pot accesa fonduri europene nerambulsabile pentru a deschide o gradinita privata .
  Va multumesc !

 302. Marlena Rusu spune

  Buna ziua. Întrebarea mea este, un cetățean străin doreste sa deschida o afacere in Romania. Este vorba de un magazin de dulciuri, mai exact este producator de caramele. Ar putea accesa aceste fonduri? Si daca da unde ne putem adresa sau unde putem citi mai multe informatii? Are mai multe magazine deschise in tara de origine dar si in afara. Multumesc.

 303. Alina Fratila spune

  Buna ziua! Ma interesează daca as putea accesa fonduri europene nerambursabile in cazul in care vreau sa deschid o societate care sa producă costume pentru dans sportiv , rochii de seara, costume de spectacol precum si articole hand made. Va multumesc

 304. Gina Rad spune

  Buna!
  Am o firma deschisă de un an si jumătate pe care nu am nimic facturat. Vreau sa deschid un punct de vânzare de îmbrăcăminte, Încălțăminte si accesorii. As putea obține ceva fonduri europene? O zi buna !
  Gina Rad

 305. marius spune

  buna ziua am si eu o intrebare stau la bloc am 34 ani si as vrea sa imi fac o ferma de porci as avea sanse sa accesez fonduri europene pt a-mi cumpara teren si sa imi fac o ferma

 306. ioan rus spune

  Buna ziua,
  Vreau sa va relatez despre ideea mea, si as dori un raspuns competent .

  Impreuna cu 2 frati detinem un teren de cca 1800 mp intr-un oras transilvanean. Terenul este amplasat in zona centrala in apropiere fiind doua mari cartiere de locuinte.

  As dori sa stiu daca se pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru infiintarea unei piete agro-alimentare, adica o piata unde producatorul agricol de la tara sa-si vinda propriile produse ale muncii sale, eu asigurind numai locul de desfacere.

  Cu multumiri.

 307. Andrada Adela Istvan spune

  buna,de curand am terminat un curs ca Designer Vestimentar,as dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unui atelier de croitorie,Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!

 308. karbula daniel marius spune

  Buna ziua.am construit un teren sport multifunctional si un spatiu comercial intr-o comuna dar nu mai reusesc sa termin constructia.as dorii sa stiu daca pot accesa fonduri europene si conditiile accesarii acestor fonduri.multumesc

 309. Muresan spune

  Buna ! Sunt proaspat absolvent de liceu , si voi urma un curs pentru obtinerea licentei de tehnician nutritionist , as putea sa obtin fonduri europene nerambursabile pentru a putea infinta un cambinet particular ? daca da se poate si inainte de a termina cursul ? Atestatul este recunoscut la nivel mondial . Astept raspuns la [email protected] Multumesc anticipat .

 310. costel spune

  as dori sa acesez fonduri eu.am teren de 2500 mp.dar nu am bani si as dori sa fac sere pe teren cum pot sa acesez si eu fonduri am 35 ani va multumesc

 311. Bostina Mihai spune

  Bunaziua asi dori si eu,sa stiu cum pot sa obtin fonduri ne rambusabile pentru infintarea,unei crscatori de berbecuti

 312. Marian spune

  Buna ziua! Se acorda fonduri ptr. plantatii de paulownia ? Va multumesc !

 313. Victor spune

  Buna ziua, a si dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene pentru dezvoltarea unei retele de magazine specializate in comercializarea dulciurilor de import, la moment firma noastra are cateva magazine, dar din cauza insuficientei resurselor financiare nu putem creste stocurile. Creditele acordate de banci sunt neperformante si ne pune piedici pentru dezvoltarea afacerii. Va rog sa mi raspundeti.

  Va multumesc !

 314. florii spune

  Buna ziua as dori sa stiu daca pot accesa fondurile europene pentru un cafee-bar la cosoveni 15 km de CRAIOVA. astept raspuns.Va multumesc anticipat.

 315. elena spune

  buna seara,am si eu o intrebare…cum pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru a infiinta o societate comerciala cu profil restaurant ,bar, cofetarie,catering ?as dori citeva detalii ,daca e posibil un raspuns concret .multumesc anticipat.

 316. Baican Victor lucian spune

  Am înființat acum o întreprindere individuală in domeniul reparatiilor de autovehicule usoare, întrebarea mea este cum si unde a-și putea sa ma adresez pentru a putea accesa fonduri spre a- mi cumpara scule si aparatura necesară executării lucrărilor in domeniu. Multumesc.

 317. AVADANII CRISTINA spune

  Buna ziua !Doresc sa aflu daca se dau fonduri europene pentru deschiderea unui magazin in mediul rural.Precizez ca ma ocup cu cresterea legumelor si a altor culturi si as dori sa stiu daca pot valorifica produsele obtinute in magazin.Astept raspuns.Va multumesc!

 318. Mihai spune

  Asi dori sa stiu cum pot obtine fonduri ne rambursabile pentru in fiintarea unei plantati de nuci

 319. George spune

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca se pot accesa fonduri europene pentru deschiderea unei cafenele sau ceainarii in zone urbana.

 320. stefan andrei spune

  Buna ziua!! Se pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru energie electrica ( panouri solare ) ??

 321. PANAIT IONUT spune

  AS DORI SA OBTIN FONDURI NERAMBURSABILE PENTRU ESECUTAREA UNUI PARC CU PANOURI FOTO VOLTAICE.MENTIONEZ CA AM TERENUL UNDE SA FAC PARCUL.CE TREBUIE SA FAC?

 322. violeta spune

  buna ziua,
  As vrea sa stiu unde se poate aplica si daca se dau fonduri nerambursabile pentru a tine cursuri si specializa tineri absolventi de scoala spre domeniul hotelier dupa care noi ca firma de recrutare plasare forta de munca in strainatate avem contracte cu hotelurile cu care colaboram pentru a asigura apoi absolventlor un loc de munca sigur in acest domeniu hotelier …

 323. Andrei spune

  Buna seara. As dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru deschiderea unei sali de fitness. Am terminat liceul si as dori sa ma apuc de o afacere. Detin un capital, dar nu suficient cat sa acopere toata investitia. Daca se poate, va rog sa-mi spuneti cu ce procent trebuie sa mai intervin eu in investitia totala. Multumesc.

 324. Balan spune

  Buna ziua,as dori sa pornesc o mica afacere in transport marfuri si as dori sa stiu daca pot obtine fonduri nerambursabile pentru a-mi putea cumpara masini(tiruri) si ce conditii trebuiesc indeplinite.Va multumesc mult astept raspunsul dumneavoastra va rog mult!o zi frumoasa sa aveti

 325. Daniel spune

  Buna ziua , pot accesa fonduri europene pentru promovarea sportului prin construirea unui teren de tenis de camp?

 326. savu roxana spune

  Buna ziua! As putea accesa fonduri europene pentru deschiderea unei sali de sport cu centru benessere intr-un oras cu 11000 de locuitori , unde nu exista astfel de activitate? Avem deja o inteprindere familiala cu 2 puncte de lucru…. Daca pot accesa aceste fonduri unde m-as incadra? Va multumesc!

 327. Maria Nechita spune

  Buna ziua,
  Am cumparat o casa in jud.Arges si intentionez sa deschid un camin pt.batrani,pot accesa fonduri europene (pierdute)non ramb.si care sunt conditiile,am lucrat in domeniu si m-ar interesa,pute-ti sa ma ajutati cu un consulent bun in domeniu?
  Va multumesc si astept raspunsurile voastre.

 328. ALEX.MIHAELA spune

  detin o S.C,- COMERT, cu distribuirea de,, materiale de construcii ,,POT ACCESA FONDURI EUROPENE,
  -CADRUL LEGAL
  -CE DOCUMENTE SI CRITERII AR TREBUII INDEPLINITE

 329. mihai spune

  Buna ziua,as dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru cultivarea plantelor naturiste, levantica si catina.Astept un raspuns daca se poate.
  Va Multumesc.

 330. viorel spune

  buna ziua,sunt societate cu o vechime de pana la trei ani,se ocupa cutransport si constructii ,as vrea sa stiu daca se pot obtine finantare europeana in vederea achizitionarii de semiremorci transport cereale

 331. Mihaila Victoria spune

  Buna ziua. As dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru o firma de mobila nou infiintata.

 332. ANEFI OLGUN spune

  BUNA ZIUA!AS PUTEA BENEFICIA DE FONDURI EUROPENE IN VEDEREA DESCHIDERII UNUI SALON DE TATUAJE?FIRMA VA FI NOU INFIINTATA DAR MA INTERESEAZA DACA POT OBTINE CEVA DIN PARTEA FONDURILOR PENTRU A PUTEA DEMARA ACEST PROIECT!VA MULTUMESC SI SPER SA POT PRIMI UN RASPUNS!

 333. podina spune

  buna ziua asi dori sa stiu daca pot sa obtin fonduri europene ne rambursabile pentru crestera porcilor am teren si 30 la suta din bani ce demersuri trebuie sa fac in zona maramuresi in jur de 100 de capete de porci

 334. Cristian spune

  Bună ziua!
  A-si dori sa aflu mai multe informatii despre fondurile europene, pentru deschiderea unei vopsitorii auto.

  Va multumesc!

 335. Andrei spune

  Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii daca se poate, in legatura cu accesarea fondurilor europene nerambursabile. Sunt sanse sa obtin fonduri nerambursabile pentru infiintarea unei statii de carburant mobile si langa aceasta a unei spalatorii auto? Aceasta ar urma sa fie infiintata in zona rurala si necesarul ar fi undeva la 60 000 euro, mentionez ca sunt proaspat absolvent al unei facultati. Multumesc anticipat!

 336. Baranga Angelica spune

  Buna ziua,as dori sa deschid un restaurant pt. nunti in com. Greci Jud. Tulcea.Ept.prima data cand voi deschide o afacere ,am 31 de ani ,imi doresc ajutor de fondurii europene pt. a da start muncii mele.Va multumesc,D-zeu sa ma ajute.

 337. valentin spune

  Buna ziua am 24 de ani am lucrat in germania la o statie de recilare bio mancare.carton.plastic.sticla etc as dori sa va intreb cum pot accesa bani europeni pt a face o stati de reciclare pe bani europeni nu dispun de suma de bani necesara pt infiintare

 338. nazare spune

  Buna ziua am deschis o afacere (restaurant grecesc)cu bani proprii primul an nu prea a mers dar după ce am deschis in alta locație merge binișor dar sint in chirie si as dori sa cumpăr spațiul si sa-l reutilizaz cum as putea face?ce fonduri as putea obține?mulțumesc

 339. ilie ruxandra spune

  buna ziua ,doresc sa deschid un srl-d pt o covrigarie ,pot obtine fonduri nerambursabile fara sa am si eu 50%din investitie?

 340. Nitu Florentina spune

  Buna ziua. Am calificarea de cofetar si as dori sa stiu daca se pot accesa fonduri europene pentru deschiderea unui laborator propriu de cofetarie in mediul urban. va multumesc

 341. Ionica Ciprian spune

  Buna ziua. Doresc sa deschid un market sub franciza unui mare retail, as putea accesa fonduri europene pentru asa ceva. Precizez ca nu am spatiu as dori sa inchiriez si as vrea sa deschid in oras, sau daca nu, in zona rurala.

 342. Anonim spune

  As dorii sa ma indrumati daca si cum s-ar putea deschide o firma unui tanar de 25 de ani cu fonduri nerambursabile,ptr.a plasa personal calificat ingrijiri batrani si transport persoane,in afara tariiMultumesc.

 343. GAINA IONEL MADALIN spune

  Buna ziua. Sunt inca elev la liceu si as dori sa stiu daca pot sa accesez fondurile europene pentu a deschide o cafenea-bar. As dori care sunt conditiile si in ce constau. Va multumesc anticipat.

 344. Aisa spune

  Buna ziua, se pot acorda fonduri nerambursabile pentru fete de 18 ani care doresc sa deschidă ceva in domeniul agriculturii?

 345. NISTOREANU MIOARA spune

  O INTREBARE.POT ACCESA FONDURI EUROPENE PENTRU O SCOALA DE SOFERI DIN MEDIUL RURAL CE FUNTIONEAZA DE CEL PUTIN DE 7 ANI CU CIRCA 5 SALARIATI?

 346. lavinia spune

  buna,as avea o intrebare,am 23 de ani si doresc sa pun pe picioare o afacere,mai exact as vrea sa fac o pizzerie care sa aiba ca baza livrarile la domiciliu in weekend ,specific ca as vrea sa pun pe picioare aceasta afacere in mediul rural,as avea vreo sansa sa primesc fonudri europene pt asta,si pe cine as putea coontacta sa ma ajute la intocmirea dosarului pentru a iesi tot ok,multumesc anticipat astept raspunsul dumneavoastra

 347. Costin spune

  Va salut. As dori sa stiu daca mi se poate acorda imprumutul UE , as dori sa deschid un magazin ,sau un salon de coafor. Astept un raspuns daca se poate. Va multumesc.

 348. Andreea spune

  Buna ziua. As fi interesata pentru deschiderea unui plafar, la aproximativ 10 km de Bucuresti. Am varsta de 20 ani, studenta si as dori sa stiu daca sunt eligibila pentru acest ajutor. Multumesc

 349. Bivolaru Maria spune

  Vă rog frumos să imi spuneți dacă se pot primi fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unei farmacii intr-un sat(comună).
  Vă mulțumesc mult.
  Maria Bivolaru

 350. gheorghe 21 spune

  Detin un tren in zona rulara de munte si asi dori sa costruisce o pensiuene
  de ce este nevoie?
  pot sa costruisc?
  terenul nu este intins?
  imi ar accepta fonduri UE.
  imi trebuie un Plan de contractie facut de
  un arhitect?

  Iti trebuie sa ai tu bani ca sa incep?
  va mutumesc…

 351. micle spune

  unde pot gasi o lista cu domenile pentru care se acorda fonduri?
  Dorsc sa deschid o firma de tractari auto,interventie la accidente

 352. Hustea spune

  Bună ziua. As dori sa ma informez cum as putea obține fonduri europene pentru a deschide un atelier de croitorie menționez ca sunt studenta care sunt condițiile și de ce fel de acte am nevoie unde anume sau cui trebuie sa ma adresez vă mulțumesc aștept răspuns

 353. plescan vasilica spune

  buna ziua asa vrea sa accesez fonduri europene nerambursabile pt ami deschide o firma de constructiii cum pot face

 354. Clenciu Andreea Daiana spune

  Bună ziua! Mă puteți ajuta cu câteva răspunsuri și soluții? Aș dori să înființez un after school în Târgu Jiu, județul Gorj. Am 27 de ani, sunt angajată a unei instituții de stat. M-ar interesa ce termeni și condiții trebuie să îndeplinesc pentru a putea înființa acest after school. Pe fonduri europene ce soluții aș avea? Vă mulțumesc!

 355. Constantin Stinga spune

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru a dezvolta o afacere la nivel de pensiune. Am inceput o constructie pe litoralul romanesc, si din motive financiare, momentan lucrarile sint oprite. Constructia este ridicata, dar mai trebuie acoperita si inchisa. Intentionez ca de la inceput sa montez atat panouri solare cat si panouri fotovoltaice, eventual instalarea unei eoliene. Atat panourle fotovoltaice, cat si eoliena vor fi conectate direct la reteaua distribuitorului de energie electrica. Constructia are 9 camere+bucatarie comuna+living mare comun. Fiecare camera va fi dotata cu wc+dus, balcon, aer conditionat, si frigider.. Terasa fata/spate+foisor cu gratar.
  Deasemenea ma intereseaza daca in calcul intra si ce am investit pana acum.
  As dori un raspuns pe adresa de mail.
  Va multumesc

 356. Daniel spune

  Bună seara,as vrea sa imi deschid o taverna ( restaurant ) greceasca/grecesc. As putea beneficia de fonduri europene,si ce ar trebuii sa fac?

 357. Daniel spune

  Buna !
  Doresc sa deschid o sala de fitness/gym , am incaperea special amenajata(constructiv) pentru asa destinatie, de care categorie de fonduri europene as putea profita pentru a importa utilajul sportiv .
  Mersi mult.

 358. Dorina Catichi spune

  Buna ziua ,as dori o informatie cu privire la punerea pe picioare a unei mici brutarii ,am societatea deschisa intreprindere individuala si am nevoie de o finanare pentru a deschide o microlinie de panificatie..Daca puteti sa-mi dati mai multe informatii …Va multumesc

 359. ismail cetin spune

  pentru o societate recilatoare de deseuri plastice,carton+hartie etc.nou infiintata,cu autorizatie de la mediu cu tot,inclusiv cu contracte incheiate cu societati comerciale pentru ridicarea deseurilor,pot lua fonduri europene?imi trebuie pentru a cumpara niste hale si o masina(o duba carosata cu prelata).

 360. Anton Daniela spune

  Se pot obtine fonduri europene si pentru o afacere de tip franciza ?
  Va multumesc !

 361. vasile spune

  Buna ziua
  am 43 ani si vreau sa deschid un centru de colectare si procesare a legumelor si fructelor.
  Intrebare mea este in ce conditii primesc finantarea nerambursabila?
  PENTRU PERSOANA FIZICA SAU SRL?

 362. Lidia spune

  Buna seara….m ar interesa daca se pot obtine fonduri europene…pentru inceperea unei afaceri…cum un azil de batrani…..multumesc.

 363. Ion Liliana spune

  Buna ziua!
  Va rog sa-mi spuneti daca as putea accesa fonduri europene nerambursabile, pentru deschiderea unei brutarii, in mediul rural.Am spatiu disponibil, si as vrea sa incep o mica afacere pentru copii, si sa le asigur un loc de munca stabil si siguranta zilei de maine. Va multumesc.

 364. sonia spune

  buna ziua, ma numesc sonia am 23 de ani si detin o afare cu produse romanesti afumaturi, produse diverse, salamuri , branzeturi…in italia si as dori sa stiu daca pot accesa la fondurile europene pentru a mai deschide ceva aici. as dori sa deschid fornetti pentru ca aici nu se gasesc pe plan comercial si ar fi o afacere de mare succes. va multumesc

 365. Saioc Gabriela spune

  Buna ziua, as dori sa stiu daca se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru deschiderea unui Salon de infrumusetare? Nu detin si nu am detinut niciodata o firma.
  Va multumesc

 366. laura peppel spune

  buna ziua,

  sunt asociata firma de constructii nou infiintata, specializata pe renovari imobile/cladiri cu rezonanta istorica (monumente istorice) . Exista posibilitatea accesarii unui fond nerambursabil pentru achizitionarea de utilaje necesare desfasurarii unei activitati cat mai optime? Multuimesc

 367. Chirita constantin spune

  Buna Ziua as vrea sa stiu cum pot sa optin fonduri europene ne rembursabile pentru un camin de copii abandomati si fara un viitor va multumesc

 368. apetri monica spune

  buna ziua asi dori sa deschid o cofetarie pe PFA in mediul rural am calificare in domeniul cofetar-patiser mentionez ca nu am avut pana acum nici o afacere si asi vrea sa ma integrez in aceasta breasla ce pasi trebuie sa urmez ,daca se poate prin fonduri europene?multumesc

 369. dan spune

  Pentru Apetri Monica: Puteti accesa fonduri europene pentru afacerea dumneavoastra.
  Pentru aceazsta trebuie sa accesati pagina AFIR si de acolo sa descarcati ghidul solicitantului pentru masura 6 ( din care alegeti submasura investiii neagricole- parca 6.2.)

 370. Mihai Iulia spune

  Vreau sa deschid o lavanderie in Brasov Ce Trebuie sa fac?cum pot beneficia de fondiari ?

 371. Cosmin spune

  Buna seara, as vrea sa deschid in Brașov un local de gaming cu anumite competiții, e un lucru de viitor in țara noastră mu prea exista așa ceva si nu găsesc un lucru negativ in asta, as putea primi fonduri europene pt așa ceva ?

 372. ana-maria spune

  buna ziua,asi dori sa stiu daca pot accesa fondurile europene nerambursabile,daca imi deschid o farmacie intr-o zona rurala?si ce suma mi sa-r acorda?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.