România se pregăteşte pentru maşina electrică

– Guvernul va stabili mâine ce subvenţii vor primi cumpărătorii de maşini electrice. Aceştia şi-ar putea lua noile automobile prin programul „Rabla“. Renault vrea să aducă în România până la finele acestui an primul automobil total electric, scrie Adevărul

Guvernul va discuta în şedinţa de mâine ordonanţa de urgenţă prin care se va stabili ce vor primi românii care cumpără maşini electrice. Potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely, statul îi va ajuta pe clienţii de astfel de automobile fie cu maximum 5.000 de euro, fie cu şase vouchere care pot fi folosite în programul „Rabla”. Borbely a reamintit problemele pe care România le are cu poluarea în 15 aglomerări urbane, situaţie pentru care este aproape de infringement din partea Comisiei Europene.

Directorul mărcii Renault în România, Dora Pasăre, a precizat că deja s-au arătat primii clienţi interesaţi să cumpere astfel de maşini, în principal subsidiarele din România ale mai multor companii internaţionale din sectorul energetic şi cel al distribuţiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.